ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 288
  • 359
  •   1
Отговори
# 75
Човече, да не би да е превтасала?

40 мин. беше втасването Rolling Eyes

# 76
  • на брега на морето
Направо ме хвърляш в оркестъра. Grinning

# 77
  • Пловдив
Мога ли олиото да заместя с масло?

НЕ Naughty

Не ви ли спада тестото като намажете с жълтък след втасването. Абсолютно всеки път ми се случва, затова спрях да мажа, но сега си викам, да е точно по рецептата и пак се случи същото Sad много ме е яд, така хубаво се беше надула.

по меко тесто правиш и за това като започнеш да мажеш спада ,или ти е превтасало тестото също така става ...

И аз " Благодаря" за сполучливата рецепта   bouquet
Бях се отказала от правенето на питки след няколко несполучливи опита. Направих 1/2 доза от тестото и пекох в по-малка тава.Оставих да втасва около 2 часа докато приготвям други неща за гостите, които очаквах. Наду се много ( макар, че и аз се съмнявах дали няма да е малко тази мая за това количество брашно). И при мен леко спадна тестото при намазването, но я сложих да се пече в студена фурна и докато загряваше фурната тя явно втаса отново и почти излезе от тавичката. Резултата беше чудесен и гостите останаха очаровани  Peace Дори си оставиха настрани пържолите и предпочетоха пита с шарена сол  Joy , че е по-вкусно.

БРАВО НА ТЕБ!

РАДВАМ СЕ МОМИЧЕТА ,ЧЕ ВИ ХАРЕСВА И СЕ СПРАВЯТЕ! Hug Тънкостта е да не е много меко тестото ,хубаво да втаса , и да се изпече хубаво да не остане глетава защото спада.
Hug

# 78
  • В един копнеж!
Ехее, колкото месачки, толкова и начини прочетох.
Първия път като я правих, тая пита ми превтаса. Стана една от вътре Thinking ....на шупли, а пък като я и намазах с жълтъка отгоре, спадна в средата и се сплеска. Провал!
Вторят път беше добре. Обаче аз не обичам пита мазана с яйце, ами в микровълновата затоплям малко олио, вода и червен пипер и мажаобилно. Кората после е бижу по хрупкавост, дори и за следващият ден не е твърда.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 10:59 от ai_vi

# 79
  • на брега на морето
Що се отнася до превтасването вината е само на месачката Wink

# 80
  • В един копнеж!
Що се отнася до превтасването вината е само на месачката Wink
Peace Съгласна!

# 81
по меко тесто правиш и за това като започнеш да мажеш спада...

Благодаря! Следващата ще я направя с по-тъврдо тесто, да видим как ще стане Simple Smile

# 82
  • на брега на морето
Моето тесто беше по-твърдичко, макар да се изкушавах през цялото време да го оставя меко. Почти килограм ми отиде. Въпреки това погачките станаха пухкави, заради голямото количество олио в тестото. В моята рецепта то е 1-2 супени лъжици и лепне до края на месенето, а и не е така пухкаво и въздушно след изпичането.

# 83
И моето уж стана твърдо. Толкова твърдо за питка никога не съм правила, даже влизах пак да видя пропорциите, мислех, че нещо съм объркала...

# 84
  • Пловдив
Ами момичета то просто трябва вие да си усетите тестото ,на мен също ми отиде около килограм брашно ,но това зависи какво брашно се използва ,аз меся с тип 650 .

# 85
  • на брега на морето
Аз с тип 500. Срам не срам - не правя разлика в типовете. Embarassed

# 86
Аз с тип 500. Срам не срам - не правя разлика в типовете. Embarassed

То и на цвят се вижда. 500 е бяло, другото сивее.
На мен 650 ми е по-вкусно  Peace

# 87
ЗИЧЕ, големи благодарности за рецептата   bouquet получи се чудесна, много пръхкава и вкусна.

# 88
  • Пловдив
ЗИЧЕ, големи благодарности за рецептата   bouquet получи се чудесна, много пръхкава и вкусна.

Радвам се ,че съм била полезна и благодаря за доверието! Да ви е сладко!

Тип 650 от Лидъл го купувам на много хубава цена и е страхотно брашното. Peace

# 89
  • на брега на морето
Тип 650 от Лидъл го купувам на много хубава цена и е страхотно брашното. Peace
В събота запретвам ръкави - кекс по нова рецепта, погача Crazy
Човече, а ти ще действаш ли? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт