ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 288
  • 359
  •   1
Отговори
# 255
Включвам се в темата да покажа и моите опити за памук погача, както и да благодаря на ЗИЧЕ за споделената рецепта, както и подробните обяснения и снимков материал към нея   bouquet
Правих я вече няколко пъти, но не съм снимала всеки опит, а само първите два Simple Smile
Първия път на кифлички със сирене:

Следващия на кръгли питки за сандвичи:

След това на питка, поръсена със сусам и маково семе:

Понеже коментирахте за колко време остава мека питката и да споделя, че при мен и на четвъртия ден е все още мека и вкусна. Аз като изкарам питките от фурната ги завивам с кърпа, а след като изстине ги прибирам в найлонови пликове. Пека ги на 180 градуса за 35-40 минути.
Това всъщност е първата питка, която правя, но вкъщи всички я харесаха и май ще се придържам основно към нея  Grinning

# 256
Благодаря за рецептата и разясненията, току що я направих, много хубаво тесто, много мекички кифлички станаха   bouquet

# 257
  • Пловдив
на мен не ми се получи много добре с пълнозърнестото брашно,очаквах повече да бухне....то и мая не сложих,а квас  Blush  но за Коледа ще спазя всичко точно
Доли, с пълнозърнесто месенето на тесто е малко по сложно.
Винаги се слага повече бяло и по малко пълнозърнесто ...
Когато има пълнозърнесто брашно пухкавина не може да се очаква още повече ако само с него сте го правила.
Следващият път сложи примерно 2:1 .... 200гр.-бяло и 100гр.- пълнозърнесто и съм сигурна ,че ще стане.
 Hug

Мис Облаче..аз също така процедирам ,като видя ,че е готова още малко пека за да не остава теклава. Hug Баба ти е много права ,че трябва да се дебнат. Peace

Sivi, ахххх..какви прелести си сътворила ,БРАВО! МНОГО СЕ РАДВАМ ,че ви харесва. Hug  bouquet

mimche, и аз благодаря за доверието ,да ви е сладко!!! Hug

# 258
  • Sofia
понеже ползвам само пълнозърнесто и тъмно брашно затова не се и получи пухкаво и на конци...знам че са тежки брашна,но не ми се слага бяло...а и както споменах не сложих и мая,а сух квас,така че как да стане като оригинала...ама аз обичам да експериментирам....иначе рецептата си е сполучлива,спор няма Peace

# 259
  • София
Момичета 👭

Искам да я направя отново - първия път стана страхотна, но сега няма да имам възможност да точа ( след операция съм и ще разчитам предимно на миксера да омеси тестото),  та въпроса ми е, ако я направя на цяло или на топчета дали ще е подходящо.

Целувки за хубавата рецепта, Зиче!
 Heart Eyes   bouquet

# 260
  • Пловдив
Честита Коледа ,мили момичета!
Бъдете благословени вие и семействата ви!

Много се радвам и чувствам голямо удовлетворение ,че съм помогнала на всички вас да опитате сладоста от месенето и оформянето на тестото.

Магнолия, как се получи вторият ти опит ,дано си се справила и дано вече си се възстановила! Hug
Аз за Бъдни вечер си измислих невероятна постна рецепта направих две пити с парички за нас и дъщеря ми .... та, ако искате да я видите и да опитате,
 ето и нея!

рецептата тук.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 13:13 от ЗИЧЕ

# 261
Честита Коледа на всички момичета от форума!
Зиче, питката е повече от чудесна ,но за съжаление не се отваря линка да видим и рецептата.

# 262
  • Пловдив
Зиче, питката е повече от чудесна ,но за съжаление не се отваря линка да видим и рецептата.

http://zi4e57.blogspot.com/
Скрит текст:
"Черпак с мерак" е блога ми вижте го там.

# 263

http://zi4e57.blogspot.com/
Скрит текст:
"Черпак с мерак" е блога ми вижте го там.

Благодаря!   bouquet

# 264
  • Бургас/Пз
Честита нова година, много здраве и късмет Simple Smile

Тази памук погача е най-вкусната питка , която съм правила. Дори и на следващия ден е мекичка и пухкава Simple Smile Мисля , че тайната е в голямото количество олио Simple Smile Пробвах да я направя и само с вода, без прясно мляко и пак е страхотна!  Много съм доволна , благодаря на Зиче за рецептата   bouquet

Имам само един въпрос, тъй като нямам много опит с месенето - случва ми се за Коледа и за Великден  Blush Като я оставих да втаса се наддигна много на височина и после при печенето по средата спадна  Rolling Eyes Каква може да е причината според вас ??

# 265
  • В един копнеж!
Прекалена мекота на тестото и превтасване. Моят опит първи-същият като твоя. Не, че не става за ядене. Просто не  е рахат за окото, като е пропаднала в средата си.

# 266
  • USA
Вчера я направих на нещо като тутманик, че по-лесно, и сложих новогодишните късмети вътре. Чудна стана отново Heart Eyes

# 267
  • Пловдив
Прекалена мекота на тестото и превтасване. Моят опит първи-същият като твоя. Не, че не става за ядене. Просто не  е рахат за окото, като е пропаднала в средата си.

Това е причината наистина!
Не слагайте точно толкова брашно колкото пише в рецептата ,а преценета да не е много меко тестото и сложете повече брашно.

SkyBlue страхотна е станала браво! Hug  bouquet

# 268
  • Бургас/Пз
Това е причината наистина!
Не слагайте точно толкова брашно колкото пише в рецептата ,а преценета да не е много меко тестото и сложете повече брашно.

Много благодаря и на двете.  Hug Почти бях сигурна, че точно превтасването е причината, защото и двата пъти като я правих само това беше различното. Спазих точно рецептата, защото нямам опит и хич не мога да преценям колко меко трябва да е тестото  Mr. Green За Иванов ден пак ще я направя Simple Smile Благодаря, Зиче  bouquet

# 269
Има ли вариант да си направя тестото вечерта, а на другият ден да си правя кифличките и т.н.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт