ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 286
  • 359
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Аз сложих 8 с.л.  захар и 2 таблетки подсладител разтворени в малко вода. Отгоре поръсих със захар и бадеми. В кифличките сложих стафиди и локум. Стана невероятна козуначена питка Peace  Весели празници!

Би ли го показала отвътре

# 316
  • In the jungle out there..
Има ли вариант да си направя тестото вечерта, а на другият ден да си правя кифличките и т.н.  newsm78

Всяко тесто може да се прави предварително ,тъй че няма проблем да се направи от вечерта. Peace

ani_d Heart Eyes Hug

А в кой точно момент трябва да се мушне в хладилника? Веднага след замесването или след първото втасване  newsm78

# 317
Аз бих го прибрала след първото втасване. Не знам колко би било вярно  Blush

# 318
  • Девето поколение софиянка
Здравейте, от коя марка мая слагате 20 гр.от юва или виво? Благодаря!

# 319
  • Пловдив
Има ли вариант да си направя тестото вечерта, а на другият ден да си правя кифличките и т.н.  newsm78

Всяко тесто може да се прави предварително ,тъй че няма проблем да се направи от вечерта. Peace

ani_d Heart Eyes Hug

А в кой точно момент трябва да се мушне в хладилника? Веднага след замесването или след първото втасване  newsm78

Когато го замесиш  и тогава го слагаш в найлонова торбичка която е намазана с олио ,хубаво завързваш и в хладилника.
КОГАТО ГО ИЗКАРАШ И ОФОРМИШ ТОГАВА ГО ВТАСВАШ И ПЕЧЕШ.
Аз никога не втасвам тестата по два пъти, НИКОГА!

# 320
Някой слагал ли е от това сладко дето се продава нарязано. Уф, ама го обясних  ooooh! . Имам предвид онова от едно време ябълковото, дето режат парче, мерят и т.н.

# 321
  • Sofia
сегашното няма нищо общо с онова от спомените ни...това нито е вкусно,нито сладко и ароматно,а е някаква безвкусна каша/дори не седи стегнато и не може да се реже/ ooooh!

# 322
 Doli, да си призная скоро не съм купувала, но напълно ти вярвам  Sad . Реших, че сложено в кифлички би се получила вкусна комбинация, но май е по-добре да не рискувам.
В момента в Лидл има едно от дюли, което е в чиния и май ще опитам с него  Thinking . Идеята ми е да не е от стандартните - -течни  Grinning

# 323
  • София
Честита Коледа!   People Santa
Темата отдавна е изпаднала в забвение,но имам въпрос.
Иска ми се да направя погачата за утре вечер.Обаче няма да имам възможност да я направя цялата утре.
Според мненията в темата мога предварително да замеся тестото и без да втасва да го пъхна в намазнен плик в хладилника.Утре да го извадя да оформя кифличките,да втасат и да изпека погачата.
А дали мога от тази вечер да оформя кифличките,да ги сложа в хладилник и утре да извадя погачата да втаса и да я изпека?

# 324
  • Стара Загора
Честита Коледа!   People Santa
Темата отдавна е изпаднала в забвение,но имам въпрос.
Иска ми се да направя погачата за утре вечер.Обаче няма да имам възможност да я направя цялата утре.
Според мненията в темата мога предварително да замеся тестото и без да втасва да го пъхна в намазнен плик в хладилника.Утре да го извадя да оформя кифличките,да втасат и да изпека погачата.
А дали мога от тази вечер да оформя кифличките,да ги сложа в хладилник и утре да извадя погачата да втаса и да я изпека?

trr
Да аз съм правила от вечерта и в хладна стая си е втасала и готова за печене.

# 325
Just...a woman, сподели после как са се получили нещата ,че аз имам такава идея за новогодишната си пита.

# 326
  • София
Да споделя моя опит с предварителното замесване на памук погачата.
Замесих тестото късно вечерта,така че завърших с оформянето след полунощ.Остана в кухнята около час на стайна температура и видях,че е започнала да втасва.Тогава я изкарах на остъклен балкон,на който температурата е почти като в хладилник около 7 градуса,покрита само с една кърпа отгоре.
Сутринта си беше втасала.Но имах излизане и я оставих един час на стайна температура и след това около два часа в много топло помещение около 28 градуса.Втаса още малко малко.След това я сложих да се пече.
Общо взето поех риска да експериментирам и да видя какво ще се получи.
Аз не съм консумирала погачата, правих я за повод,но синът ми твърди,че на вкус е била ОК.На външен вид също.
Разликата е,че аз от тази година слагам цяло кубче мая,а не половин.Смятам,че при мен този вариант е по-успешен.
Весело посрещане на Нова Година!  cheers

# 327
Тъй като си загубих моята рецептата реших да импровизирам. Правя я по спомен на мойта и по тази рецепта. Разликата е че вместо вода сложих само мляко и добавих 2 яйца. Мисля между листовете да намажа с масло. В момента втасва, какво ли ще стане  newsm78 .

# 328
  • София
Страхотна рецепта ! Видях я преди Нова година и това беше новогодишната ни погача, оформена на кифлички. Днес за втори път правих, половината тесто на кифлички със сирене, другото във форма за правоъгълен хляб. Една част от обикновената мая замених с нахутена, аромата е невероятен. Втасвах два пъти, това не ме затруднява излишно. За да снимам обаче следващия път ще се наглася с апарата пред фурната, иначе като ги извадя след минути няма нищо за снимане Simple Smile

# 329
Да кажа какво стана  Laughing Ами получи се, втаса два пъти. Но някак ми стана по-тежко тестото, как да го кажа точно, заради яйцата и млякото може би.
Но вече мисля да я направя в оригинал. Peace

Общи условия

Активация на акаунт