През септември две черти червени значат юнски бебчета засмени!

• 30 890
  • 717
  •   1
Отговори
# 75
 Mr. Green Хохох, нека по- нататък като си направим facebook  групичка ще пусна снимка на положението ми след раждането на Вики.
Скрит текст:
гърдата ми е около 2 и половина пъти по- голяма от неговата глава
Моите растяха нормално през бременността, но като ми слезе млякото- оооооооооооо, кошмар. Сега бюста ми е малък дори. Да не кажа, никакъв.  Mr. Green

Еййй, четох в нета, че с второто раждане корема проличава много по- рано и става много по- голям (в повечето случаи) тъй като вече веднъж е бил разтееееегнат.  preggo В този ред на мисли от другият или по- другият месец трябва се почне едно мазане на коремааа- пфууууу. Миналият път се разминах без нито една стрия. И до ден днешен няма нито една- никъде, не знам защо си мисля, че сега ще се нацвъкам като майска роза.

Пу- пу, ох само с всички ни- всичко да е наред и мами и бебочета и каки и батковци,  Mr. Green, че и татковци и баби и т.н.  Mr. Green Хвана ме лиготията.

# 76
  • Пловдив
Аз пък мисля, че трябва да си по-оптимистична. Щом от миналата нямаш стрии значи кожата ти е добра или ти си се погрижила добре за нея и един път, като е понесла разтягането ще го понесе пак.
Аз съм си в стрии още от проблемите с килограмите и да съм суетна и да не съм те са си там от поне 10-тина години.
Тук е може би момента да спомена, че съм на 32 и за пръв път съм бременна.
От време на време само проблеми са ми в главата.
Рисковете на по-голямата възраст, рисковете на наднорменото тегло, рисковете на първите 3 месеца и т.н.
После си казвам е... при някой се случват проблеми макар да се пазят супер много, други пък безпроблемно я карат и нежелани деца раждат (за жалост) аз ще се пазя колкото мога без да се вманиачавам и ще си стискам пръсти да е ОК  Peace
Предимствата ми:  Laughing Laughing Laughing не пия, никога (от 10 тина години също) не ме е влечало, не пуша и никога не съм пушила, не пия кафе, защото не ми харесва вкуса му (горчиво е).

# 77
Аз съм 166.

Първи триместър си спомням, че качих мн малко, втори като попремина гаденето дръпнах повечко и в трети вече взех  да отслабвам даже. Коремът расте ли расте, бебето съответно си качва, а на мен краката и дупето ми като на модел станаха Simple Smile То и целулита ми изчезна...стрии не получих, викам тези дни на мъжа ми "добре че забременях да влезна пак във форма"  Joy

Само да сме живи и здрави килцата ще ги наредим някак.

# 78
  • Пловдив
Цитат
Аз съм 166.
Това ръст ли е?
Вие сте направо манекени.
Аз съм 153 см. висока  Cry За кг. няма да пиша повече  Simple Smile
Ако се появи група във фейс някой ден ще се види как се търкалям  Laughing Laughing Laughing

# 79
После си казвам е... при някой се случват проблеми макар да се пазят супер много, други пък безпроблемно я карат и нежелани деца раждат (за жалост) аз ще се пазя колкото мога без да се вманиачавам и ще си стискам пръсти да е ОК  Peace

Това е най- доброто, което можеш да направиш.   bouquet И браво за пороците- евала.

Иначе за грижата за стриите- конкретно, колкото и гадно да звучи- свинската мас си е най- доброто и изпитано средство. На детето си не съм причинявала подобно нещо, има прекрасни овлажнители, без парабени специално за най- малките, но за себе си- отново ще посегна към маста. В този ред на мисли, да кажа и, че никога не съм го къпала с глупости като- сол, яйца и т.н., кото много слагат във водата.

Смятам, че 32 не е голяма възраст за първо дете. Живота се измести, ако майките ни са ни родили на 20- 25, то сега, хората се женят едва след тази възраст. За масово говоря- разбира се, не за единици. Гледай да си жива и здрава и ти и малчо и все пак, моя съвет, а виждам и на беба28 е да видиш хранителен режим, който да се стараеш да спазваш.  Hug

poohito ,  Mr. Green ама така от сърце ме разсмя. Хохохох. Не- килограми са.  Joy  Хихиххи, много си ми забавна.
Аууу, малчо станаааа. Искал Ту- ти- ту да гледа. Айде, заеха ми компютъра. От мен- толкова.  

# 80
Нещо напоследък ми хвана окото козметиката микса. Днес си купих ето това:
http://mixa.bg/katalog-na-stokite/kategoriya/regeneratsiya-smazv … -za-tyalo-400-ml#
И мисля да започвам да се мажа, но аз съм си по принцип със суха кожа.

Загледах се и в детските им продукти, наистина интересни неща, на добра цена. Убедена съм, че това за това си бебече няма да ползвам мустела, себамед и т.н Нищо чудно да изкараме с бочки и тео бебе Simple Smile Много бях доволна преди от чико като козметика, имам усещането, че микса се доближава.
Мамите, които са с по-малки дечица, ползвали ли сте миксата?

# 81
  • Пловдив
Има мами от Пловдив тук, май Пловдив се класира доста добре за юни 2015.
Нямам си представа от лекари гинеколози. Общо взето нямам мнение и лично впечатление за никой. Посещавала съм разбира се, но никой не ме е оставил с добро мнение и всеки път ги сменям на случаен принцип без препоръки.
Сега вече мисля, че е важен избора.
Първоначално мисля да стартирам със ЗК, а после ще мисля и за допълнителни и платени прегледи.
Единственото, което прочетох е доброто мнение на babyAty за д-р Забунов. В Гугъл намерих, че е в 4-то ДКЦ. Това този доктор ли е? Може би към него ще се насоча или ще видим мъжа ми да се заинтерсува от познати (жената роди юли). Хммм сега пък се сетих, че тя не ражда в Пловдив, може би и следенето на бременността не е било тук.
Преглед май планирам 13.10 - 19.10, но не знам. Ще трябва да имам и едно пътуване до София по работа, което още няма точен срок и ще видя как ще се наместят нещата.

# 82
Аз малката я къпя с Микса.Много съм доволна. Къпак я с какво лли не обаче непрекъснато й излизаха корички на главата, а вече беше голяма и косата дълга и много трудно се махаха. Една приятелка ми препоръча един шампан с Алое също много хубав, но спрях да го намирам и тогава видях Микса. Пробвах и съм много доволна. За мен не съм пробвала.

# 83
Simple Smile Аз все още съм с мустела. Микса не съм ползвала.

Забунов беше шеф на 4- то ДКЦ, но вече не е там.  Mr. Green Загуби с един глас вторият мандат и напусна важно- важно Whistling.  Сега е в Пълмед.

http://www.pulmed.biz/mc_bg.html

Само за информация- това е посока Селена, малко преди нея.

# 84
Аз мисля да ида на 9.10 на преглед. Надявам се да се видят и пулсации. Ще мие 6г.с и 2 дена, но пък бях с ранна овулация, а и апаратурата на лекарката не е зле.  Едно ми е развълнувано...все гледам календара Simple Smile

# 85
Здравейте Simple Smile)) Изключително ми е приятно да се присъединя към вашата групичка и да видя познати физиономии тук (очаквам още поне няколко). Първа бременност, безкрайно съм щастлива, много шашната. Чета ви много преди да видя положителния тест, с надежда, че ще се присъединя и аз към вас Simple Smile

# 86
Еми време беше vili_t0  Hug Добре дошла, лека и безпроблемна бременност ти желая!
За прегледа аз мисля след 10-ти да отида. Поне да се види нещо.

# 87
Eudaimonia, много благодаря! Благодаря и за хубавите пожелания, които ми отправи, съдейства и ти за този положителен тест, да знаеш   Mr. Green
Аз днес пуснах ЧХГ в петък пак и ако всичко е наред си мисля да ходя на преглед чак края на месеца, за да видя и сърчице Simple Smile))

# 88
Благодаря за окуражаващите думи, babyAty   bouquet Наистина действа успокояващо.

Видях, че е станало дума за работа. Аз възнамерявам (ако дай Боже всичко е наред) да работя до последно. Работя в офис, нямам никакво физическо натоварване, а по-скоро психическо. Но честно казано откакто видях двете чертички някак не се "впрягам" толкова много на работа. Сякаш чак сега осъзнах, че има много по-важни неща на света. Но като цяло си харесвам работата де и се надявам да мога да работя максимално дълго време.

Знаех си, че ще стане дума и за килограмите. Аз мога да кажа, че съм във форма... кръгла форма  Joy Преди около 5 години бях 55кг и се чувствах страхотно. За съжаление постепенно започнах да качвам и без да се усетя "чукнах" 72. Врътнах веднъж 90-дневната и станах 62, но тогава пък реших да отказвам цигарите. Отказах ги, но с цената на +10кг, т.е. точно свалените с 90-дневната диета. След това започнах сегашната си работа, на която нямам никакво, ама никакво движение и хоп още 8 кг. Та като един истински математик мога да изведа следното уравнение: 55+17-10+10+8=80 И това са килограмите, с които стартирам  Embarassed Мисля сериозно да говоря по този въпрос с докторката ми и да измислим как точно ще се справя със склонността ми към пълнеене, защото знам, че наднорменото тегло си е проблем, а аз много искам живот и здраве да си родя по нормален начин.

И като стана дума за доктори, аз си запазих час за понеделник /6.10./ Знам, че е прекалено рано, но първо, че съм страшно нетърпелива и второ, че ми казаха, че най-важното при първа консултация е да се установи дали бременността е маточна и реших да не чакам повече. Нямам търпение вече  Laughing

# 89
Здравейте момичета!
vili_t0, добре дошла  Hug. Лека бременност с щастлив финал!
Днес ми е четвърти ден без кафе и се чувствам като парцал  Tired. По цял ден се прозявам на работа и прилягвам на бюрото.
Аз си запазих час за първи преглед - 02.10, т.е. в четвъртък. Доктора каза, че не е рано, та да видим. Нямам търпение, дано всичко е на ред  Praynig.
За килограмите, не съм се теглила, но последно бях 54 на 167 ръст. Първата бременност качих около 12 - 13кг, не помня точно колко, но излязох от болницата след раждането -10. След 2 месеца бях с 2 кг по-слаба от преди да забременея. Та не се притеснявайте, лесно се свалят после  Peace.
За стриите - аз по принцип съм предразположена, имам доста по краката и ханша от пубертета. Мислих, че много ще се нацепя през бременноста, но сгреших. Мазах се с Мустела и съм много доволна. В деветия месец ми излязоха 2 линийки над пъпа, а след раждането /тогава не ми беше до мазане/ ми излязоха още 3-4 надалу. Към днешна дата почти не си личат. Бюста ми е малък по принцип, но нямам нито стрии, нито отпускане. Само между другото - кърмих баткото 3 години.
Някой беше писал за корема през втората бременност - моят е толкова надут, че спокойно мога да мина за четвърти месец  Crazy.
Хайде лека на всички!

Общи условия

Активация на акаунт