На кое място по красота се нарежда българката според вас?

• 33 994
  • 784
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не знам дали границата е гърбът на сутиена, но може би е някъде там, особено след определена възраст. Такива много дълги коси прилягат на млади момичета., на по-дърти коса до кръста рядко отива.

Това, че късата коса подмладявала, а дългата прилягала само на млади, са митове и клишета. Моника Белучи е "дърта", но косата до кръста ѝ отива. С възрастта обаче по-друдно се пуска дълга коса, защото повечето жени побеляват рано и се налага да се боядисват, а боята уврежда косата. Аз съм на 40 и в момента ми е до средата на гърба, искам да я пусна до кръста.

Да, бе, те сите лелки из нашите улици са сестри-близначки на Моника Белучи  hahaha

Подмладява късата коса, но в зависимост от общата визия на човека. На някои стои смешно, закръгля ги допълнително.

Майка ми е на 60+, отряза си косата преди 10-15 години и тъй като е слабичка и с нежна структура, смятам, че изглежда чудесно. Определено се подмлади.

Който обаче иска да изглежда като д-р Куин Лечителката, моля, ваша воля. Само не очаквайте общонародно възхищание.

# 601
 Скоро някой използва израза ''пенсионирана русалка'' за възрастните жени с дълга коса - много ми допадна.

# 602
Показаните от вас снимки са действително гнусни и отвратителни - бррр.

И аз не съм фен на твърде дълги коси - като се замисля май не съм виждала такава, която да е едновременно до кръста и да е в графата разкошна. Ако пък и говорим за боядисване, то гледката е още по-стряскаща. Точно селска хубост е - на мегдана на хорото и с менците за вода  Stop

Смешни са примери с Моника Белучи. Кака Пена от 12-ти блок, която от 20 г. си боядисва косата сама и не ходи на фризьор, защото ще й отреже плашещите 5 см. е същинска Моника. И сигурно всяка вечер, след като изпържи тиквичките, изпече рибата на балкона и сервира на домочадието, отива да изпере косата си, че да не смърди на столова

# 603
  • София
Къде ги виждате тия възрастни жени с дълги коси? Аз познавам само една, над 70-годишна е и я носи прибрана. Нашите лелки се носят подострени като моливчета, за да изглеждат по-млади.  Laughing И защото нямат коса, разбира се.

# 604
  • София
О, има ги. Наскоро една ме впечатли: дъъълга плитка от мръсно-оранжева коса, като последните няколко сантиметра бяха по-проскубани и от болен гълъб. Стоеше на спирката на 20-ката на Дондуков и гордо полюшваше това ''богатство'' на гърба си. Беше поне на 50 години, поне.

# 605
  • Варна
Ако е с прилична прическа и вид, защо непременно да е с къса коса жената?

# 606
Освен преса, има ли друг начин за постигане на по-малко обем?

# 607
Дългокоса съм, и харесвам дълги коси. Не проскубани и редки метли, а естествена и поддържана коса. В момента дължината ми е малко под закопчалката на сутиена. Била съм и с коса до кръста. Всички без изключение в нашето семейство са с гъсти, лъскави и здрави коси. Но съвсем отговорно казвам, че ако косата ми беше тънка и рядка, нямаше да я нося дълга. Когато стана на 40-45 години ще я скъся. Съгласна съм, че жени след една определена възраст изглеждат меко казано неадекватно с коси до задниците.

# 608
Моята коса е до закопчалката на сутиена,но е с големи букли.Мокра е по-дълга.Много е обемна и затова й слагам само оформящ балсам и до там.
На мен лично са ми неприятни откровено личащото изправане на косата и правенето на вафлички - изглежда изключително изкуствено.Тук така изглеждат негърките,защото те носят перуки.Обръсват си главата и слагат перука,за да имат ''бяла коса''.

Майка ми име много дълга коса,когато бях малка.После я одряза,защото наистина не изглеждаше естетично,като минеш 30тте.

# 609

Кой е казал къса - на много малко жени им отива истински къса коса - трябва да имат хубав овал на лицето, прибрани ушни миди и т.н.

За мен коса около раменете е ок.

На служебно място не приемам пуснати коси, които са над тази дължина - веещи се букли, в свободното време.

# 610
  • В Космоса
При мен зависи дали ще ми хареса дълга коса. Напимер:

Това ми харесва
Скрит текст:

Това не

Скрит текст:

Харесва ми

Скрит текст:

Не ми

Скрит текст:

Харесва ми

Скрит текст:

Не

Скрит текст:

Да

Скрит текст:

Не
Скрит текст:

Иначе, прекалено дългите са ми грозни и често плашещи:

Скрит текст:

# 611
Тези от последните снимки са наистина плашещи. Както и онези от предишната страница. За да си пуснеш коса, която се влачи по земята трябва да не си съвсем редовен.

# 612
  • София

Кой е казал къса - на много малко жени им отива истински къса коса - трябва да имат хубав овал на лицето, прибрани ушни миди и т.н.

За мен коса около раменете е ок.

На служебно място не приемам пуснати коси, които са над тази дължина - веещи се букли, в свободното време.

плюс едно

Акаша, съгласна съм с теб, но момичетата, които си показала и ти харесват, са всичките млади девойки. Не мисля, че когато станат на 45-55, косите им ще стоят все така. По-скоро ще изглеждат нелепо  Peace

# 613
  • В Космоса
Таис, сигурно е така.  Peace

Имах една колежка, възрастна, нисичка с дълга до кръста черна коса. Малко приличаше на баба Яга в лицето и имаше дрезгав глас. Обличаше се младежки с черни дрехи и клинове, с различни аксесоари. Много ми беше симпатична. Laughing

# 614
Чудесно е да имаш коса здрава, нито рядка, нито прекалено гъста, податлива на обработка, с блясък. Още по-чудесно е, видът на косата да е съобразен с възрастта, цялостната визия, ако щете и професията на притежателя й.

Под "косица" имам предвид оперението нарепортерката от Канал 1 Пенка Ангелова, да речем, вие ми говорите за Ева Лонгория, моля ви се.

Общи условия

Активация на акаунт