На кое място по красота се нарежда българката според вас?

• 33 928
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ръстът е генетичен белег, затова аз лично мисля, че при нашата генетична картина не е крайно грешно да се броим при южноевропейците по този показател. При славяните опредено не можем да се вместим.

# 76
Ръстът е генетичен белег, затова аз лично мисля, че при нашата генетична картина не е крайно грешно да се броим при южноевропейците по този показател. При славяните опредено не можем да се вместим.
Не е крайно грешно, но не е и точно Laughing
Затова мисля, че по-правилно е да съпоставяме с балканските народи, най-вече сърбите, отколкото да сравняваме българите с южняците или със средно или северноевропейските народи. И в единия, и в другия случай, все е неточна съпоставка.

# 77
  • Пазете Гор
Един академик тука разправя малко по-различно нещо.

Генофондът си е важен, но далеч не е всичко. За красотата на хората са важни начинът, по който се чувстват и начинът, по който живеят.

С оглед на усилията, парите и времето, които отиват за скубане, изпъване, избелване, боядисване, къдрене, оформяне и не знам какво още, за плитки дънки и кратки якенца, за прозрачни парцалки и вървени гащи - бих казал, че много девойки у нас не се чувстват кой знае колко красиви. Инак защо е тоя зор за поправки.

# 78
Красотата идва И отвътре. Унилото изражение, отпуснатите мускули на лицето, нацупените физиономии - загрозяват и най-красивото лице с най-правилните черти. И обратното. Усмивката, ведрото и спокойното изражение "качват" няколко точки.

Каквото и да си говорим, лицето е отражение на вътрешния живот. Няма как угрижени, отрудени, отчаяни и изморени жени да са красиви. Такива са, до към 25 години, след това като ги отупа животът и ги нападнат задълженията, става страшно. Свидетел съм на това как изключително красиви млади момичета се превръщат в средностатистически намръщени лелки. Като се прибави прекаленият и некачествен грим, нездравословния начин на живот, прекомерната употреба на цигари и алкохол - каква красота, какви 5 лева  Crossing Arms

Хресва ми това мнение!  Peace

# 79
Ами поради причините изредени от БърдсФлу не ги класирам на първите места по хубост българките. Много намусени жени,а  и доста странни избори правят на грим  и обличане масово.
Но като цяло все още се забелязва легендарния ни генотип - високи и стройни жени, за жалост не от по-младото поколение, струват ми се доста по-ниски, но не знам дали е регистриран такъв тренд.
С две думи - средна хубост:))

# 80

Генофондът си е важен, но далеч не е всичко. За красотата на хората са важни начинът, по който се чувстват и начинът, по който живеят.

С оглед на усилията, парите и времето, които отиват за скубане, изпъване, избелване, боядисване, къдрене, оформяне и не знам какво още, за плитки дънки и кратки якенца, за прозрачни парцалки и вървени гащи - бих казал, че много девойки у нас не се чувстват кой знае колко красиви. Инак защо е тоя зор за поправки.

Генетично сме най близо до румънци и македонци  Peace

Скрит текст:

# 81
  • София
Всяка средностатистическа жена е средна хубост. Красивите хора са изключения, не само в Бг, а навсякъде.

# 82

Плюс най- важната за мен основа- отличното здраве. Без него няма красоти. Здравето изисква качествена храна, движение, въздух, спокойствие и добро настроение. Както и наличие на богат духовен живот /знам, че понятието е неясно за мнозина, което и обяснява доста неща, но няма да се спирам на разработки/ и достатъчно полезна заетост, за да не мисли индивидът за глупости и да не твори непрестанно такива.
Само тези фактори могат да подсигурят добра фигура, хубава коса и кожа, приятна осанка и походка, добър цялостен външен вид, като при това изобщо не се налага трупане на парцали и макиаж, като замазващи кофти положението допълнения. Както и цялостно положително излъчване и въобще- харизма.

# 83
Не знам и не ме интересува, нямам потребност да видя българката в топ 10 на най-красивите жени. Факт е, че българка никога не е ставала Мис Свят, но също е факт, че за Мис България от години избираме някакви глупави и пошло изглеждащо грозотии.
По това, което съм чела, ама в книгите, не в списанията с класации, българката трябва да е красива жена. Снага като топола, очи - черни черешови, лице - бело седефено, вежди-гайтанки. Как да не е хубава? За сръбкините дума не ми се отваря, че сега особено ме е яд на една сръбска селянка.

# 84
На Балканите се конкурираме с румънките за първото място. За Европа в присъствието на чисти славянки, скандинавки и южноевропейки се редим някъде по средата, а световно погледнато може би сме под средното ниво, поне по мое мнение, тъй като харесвам по екзотични дами.

# 85
С румънките е тъпо да ни слагаш на един клон. Млади момичета с черни зъби. В Б-я дори и в най-бедните населени места не съм виждала млада жена с такива зъби.

# 86
С румънките е тъпо да ни слагаш на един клон. Млади момичета с черни зъби. В Б-я дори и в най-бедните населени места не съм виждала млада жена с такива зъби.

А пък на мен чужденци често ми задават въпроса - защо толкова много хора нямат зъби - млади, стари...

Иначе дълбоко не ме интересува кое място заема българката или българинът - намирам нацията ни за средна хубост и нищо особено. Ниски сме, след определена възраст - най-често 25-30 хората изглеждат някак захабени и пуснали се по течението.
Не намирам жените у нас за поддържани изобщо - перушинеста коса, но важно да е дълга, яко грим или никакъв, дрехи, които изобщо не отговарят на мястото и повода

# 87
Това, защото не са минали първо през Румъния Simple Smile.

# 88

Пътувал съм няколко пъти в Румъния и като цяло румънките имат нелош генофонд. Повечето румънки са със слабо телосложение, пъстри очи и приятни черти на лицето. Нямат простовато излъчване като повечето българки, без да го казвам това, за да обидя нашенките. Това са моите впечатления, зъбите не съм им гледал  Laughing Laughing Laughing

# 89
Захабеният вид не идва от хубав живот. Как да е хубава една жена, която се чуди на себе си ли да купи обувки, на детето си ли, как да е хубава в дрипите от втора употреба и най-евтината боя за коса. Ами няма как, същата е и причината за това хората да не ходят на зъболекар - просто им е скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт