Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 286
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 1 395
Някои като тръгнат да се женят и като се почнат с едни претенции!Брееей ,все едно не ходят и те в тоалетната бъдещите "принцеси".Па дрес-код,па от толко пара подаръка.Все да не се минат.Ами като ще правиш сватба,направи я за себе си,що масово се почва подаръка в плик носете!Толкова ли е важно да си на плюс от сватбата?И голям праз,че някоя леля или баба ще донесе тостер,или комплект водни чаши?Толкова може да отдели жената,това купила!В такива вълчи времена живеем,че за хора с ниски доходи и тостера от 20 лв.  е скъп.Не виждате ли мизерията и бедността по улиците?Сега нали не мислите,че само защото сте поканили някой на сватба и той и семейството му трябва да отгладуват подаръка ви за 5-6 стотин лв.Щото аз примерно ще откажа.
Парите си ги вадим ние,ние си и решаваме за какво да ги похарчим.Определено по ще ги дам за едни хубави обувки,нежели да изпълнявам мераците на неосъществените "принцески".Па нека съм стисната!

# 1 396
  • HH
Принципно мисля списъците с подаръци за удачен вариант, но не и по зададения начин : имаш 2 деца, значи поне 700лв трябва да похарчиш за мен. Точно това е идеята на списъка, всеки да подбере нещо, което отговаря на възможностите му. В крайна сметка могат да се дадат пари, с които младоженците да си допълнят списъка.

Да си кажа честно, някои хора наистина имат насока при избора на облекло за сватба. Това обаче не означава, че като кажеш на леля Пенка да си подбере тоалет в небесно кафяво на разчокорени точки, то тя ще изглежда неустоимо, точно като майката на Кейт.М. примерно. Това, че ще накараш някой да си купи розова рокля, не означава непременно, че може да си купи и стил Wink

Относно избора на гостите. Е последния човек, който бих поканила на сватбата си е братът на баща ми. Не го понасям по ред причини. Но как да кажа на баща ми, съжалявам брат ти няма да го каня, но пък ще поканя сестрата на майка, защото ми е леля. Някои неща няма как да се избегнат.

Ще се допълня. Днес четох интересна формулировка за безработните хора. Според немската агенция по труда, такива са само тези хора, които са безработни не по собствено желание. Т.е. уволнени или дълго време търсещи работа. Мое мнение е, че една жена може да реши сама за себе си, дали иска да се развива професионално. Също така е и факт, че има жени, които освен да гледат деца за друго не стават. Не говоря конкретно за някои от форума, а за хора, върху които имам наблюдения.

# 1 397
Принципно е хубава идеята за дрес кода,но пак казвам за нашите ширини е странно.Но пък от друга страна много ще ми е неприятно ако почти всички гости са облечени в черно като за погребение както по сватбите често се случва ама нали черното е универсално и класическо дай всички да сме в черно. Колкото до тенджери тостери и прочие и аз не бих искала такива неща,парите са най-добре и най-практични.Но наистина във времената,в които живеем е нагло и смешно да имаш такива изисквания,освен ако разбира се на става въпрос за хора с много големи финансови възможности. Така че всеки си преценява какво и колко да даде и ако на теб са ти важни хората,а не дали ще си избиеш сватбата няма да обръщаш толкова внимание на това,кой какво ти е дал,все пак е важно уважението.
Но хората вече се интересуват само от пари,такъв е света в, който живем и той е направил хората такива.Това е тъжната и жалка истина..парата е цар както се казва.
Ама и много ми се похапва сега и попгача,лошо,лошо  Mr. Green
Вие сте виновни драги съфорумки
 Twisted Evil

# 1 398

Аз готвя в мултикукър,,,,за кво ми е тенджера, да си я овися на врата? Мина времето, когато на сватбите се подаряват вещи за дома.....повечето младоженци, отдавна не са новодомци и да заживяват тепърва заедно, че да им са потребни вещи за вкъщи.
Ми,че тогава "младоженците" ДГД..

Изобщо знаете ли каква е идеята на сватбата като събитие?
Що не си правите купон на 4 очи с милото,ми правите сватби за да демонстрирате на хората какво по точно?Та нали и без туй,отдавна си живуркате заедно и за никой не е новост? Laughing

Младоженците ако канят гости от добро сърце и от желание да споделят радостта си с тях,никога няма да седнат да правят сметка,кой какво ще донесе..
Колкото и да прието у "белите"държави,за мен си е проява на лош вкус..
Особено пък онези там..В "белите"държави,дето могат да върнат всичко и да си вземат паричната стойност ако се окаже че са сдобили с 10 миксера..

# 1 399
  • град-държава

Относно избора на гостите. Е последния човек, който бих поканила на сватбата си е братът на баща ми. Не го понасям по ред причини. Но как да кажа на баща ми, съжалявам брат ти няма да го каня, но пък ще поканя сестрата на майка, защото ми е леля.Някои неща няма как да се избегнат.
Кой го казва това? Това са лични убеждения.
Аз сестрата на майка ми и семейството 'и не съм канила, както и много други, които си помислиха, че присъствието им е задължително.
Назад го казах - на мен са ми обидени 2 рода  Laughing, но това си беше нашата сватба и само аз и мъжът ми сме решавали кой да бъде поканен.
По задължение или защото "няма как", при нас такива ги нямаше.

# 1 400
Ами и мен точно това ме подразни.Уж ни канят да ни уважат-ама ей тъй-турени сме в графата семейство-демек минимум 650-700.Е като ще ме слагаш така,аз пък няма да дойда.Отказахме.Чак ми стана болно като чета-не искали по 10 тостера и комплекти чаши...какво да ми купи примерно баба?Или леля?Вдовици на една пенсия от 185 лв.Доволна съм много на едни плетени шушони за Коледа.Нищо ,че не нося много,нищо че ще са ми 3-ти чифт.Оплела ги е жената за мене.
На сватбата леля ми донесе едни чаши за вода и иконка.Стигат ми.И си ги ползвам даже.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 19:18 от Рибозом

# 1 401
  • HH
Vermilion`, ти може да нямаш проблем, че ти се сърдят два рода, но аз имам проблем с това да ми се сърди баща ми.

# 1 402
На мнение съм,че трябва да се уважат с покана най-близките роднини,ако не за друго то за да зарадваме родителите си.Сега,че еди кой си ми е неприятен все за толкова ще го изтърпя,все пак няма само за него да мисля.Аз примерно бих направила компромис само и само мир да е,не бих засегнала роднина и няма да се чувствам добре ако трябва да не ми говори някой заради толкова хубав повод.Все за толкова ще отстъпя,но само при положение,че нямам някаква друга много основателна причин да не поканя въпросния човек. Peace

# 1 403
  • град-държава
Определено главния проблем за мен би бил, ако майка ми се сърди, че на един от най - личните ми и предполага се щастливи моменти, не желая да присъстват хора, с които споделяме взаимна непоносимост.
Не сме  лицемери в нашето семейство, вероятно и затова, нещо такова не може да представлява проблем.
Аз на моите лични празници не позволявам да ми се налага да търпя нещо си.

# 1 404
Нее,не сте разбрали съвсем.Листата беше разделена горе-долу така:
1-сам човек-и изброени подаръци от около 100 до 150 лв-ютии,дребна домакинска техника и подобни
2-двойки-и подаръци за около 200-350 лв-по едра техника  или подобни и
3-семейства-почваха от 650-700 лв до 850 някъде.
Явно децата ще ги набутат с куверта и за това по-голямо подарък трябва от семействата.Много голяма простотия ми се видя,все едно ме гледат само като едни банкноти.Накрая и дрес кода ме доуби Rolling Eyes завършваше-моля съобразете се с нашето желание да сте в официално облекло ,за дамите държим то да е в лила или жълто...ТУШ!

Бих избрала нещо от "левчето", много стилно опаковано. За да покажа, че претенциите са неизпълними Stop... и, за да ме споменат  Joy Joy Joy някой ден тук в темата.

# 1 405
За чашите, не ме разбрахте. За мен беше без значение дали ще ми подарят чаши или въздух. Просто отбелязвам, че ако имате очаквания, можете и тактично да дадете насоки от какво бихте имали нужда. Без това да струва някакви космически суми или поне без да е задължаващо.  

# 1 406
Казах на всички, че подаръците ги искам в плик. Тенджери, чинии, чаши и въобще вещи... не ми трябват. Имаме си всичко, им казвам. Просто ще ми създадете трудности и ще ми е неудобно после да се чудя какво да правя с всички тези предмети. И подейства.

От 130 гости нито един не донесе материален подарък. Събрахме една огромна кутия с пликове, които после използвахме за каквото си решим. Парите биха почти два пъти разходите ни за сватбата. Но ... такива са ни приятелите - все елитни училища завършиха из БГ, все в елитни университети в БГ и чужбина после продължиха и около 30-35 всички бяха вече в позиция да искат да останат запомнени с пълнежа на плика. Баби, дядовци, чичовци и лели също се отбелязаха достойно. Те... пенсионерите в БГ пари нямат... ама току през ден четем, че някой ало-измамник е прибрал 10 бона от тая баба и 20 бона от оная. По-добре на младите да ги дадат, отколкото на бандитите, смятам.

Никога не съм носил материален подарък на сватба. Пликовете са значително по-удобни за носене. Във вътрешния джоб на смокинга идеално си лягат. Не тежат. И лесно се избират Simple Smile Досега не помня някой да ми се е оплакал, че не съм му донесъл картина или тенджера под налягане и да ми се е нацупил на плика Simple Smile Не вярвам и че ще срещна такъв образ.

# 1 407
  • София
На моята сватба имаше и хора с дънки. Но въобще не ми пукаше, хората се забавляваха, ние също. А една баба (която дори не ми беше роднина, а хазяйка на баща ми навремето, когато е бил 25-годишен) ми подари престилка и покривка от маса (събрала оттук-оттам каквото имала, миличката). Е, за нищо на света не бих се лишила нито от единия гост, нито от другия!

# 1 408
  • HH

От 130 гости нито един не донесе материален подарък. Събрахме една огромна кутия с пликове, които после използвахме за каквото си решим. Парите биха почти два пъти разходите ни за сватбата. Но ... такива са ни приятелите - все елитни училища завършиха из БГ, все в елитни университети в БГ и чужбина после продължиха и около 30-35 всички бяха вече в позиция да искат да останат запомнени с пълнежа на плика. Баби, дядовци, чичовци и лели също се отбелязаха достойно. Те... пенсионерите в БГ пари нямат... ама току през ден четем, че някой ало-измамник е прибрал 10 бона от тая баба и 20 бона от оная. По-добре на младите да ги дадат, отколкото на бандитите, смятам.

Едва ли в темата има по-селско издържано мнение от това. Ако успееш да намериш една снимка на "огромната" кутия да ни го представиш още по-нагледно ще стане чудно. Чудя се кое ми звучи по-грозно. Елитни приятели или отбелязалите се достойно баби, които са длъжни да дадат кътаните цял живот пари на такъв внук.

# 1 409

Едва ли в темата има по-селско издържано мнение от това. Ако успееш да намериш една снимка на "огромната" кутия да ни го представиш още по-нагледно ще стане чудно. Чудя се кое ми звучи по-грозно. Елитни приятели или отбелязалите се достойно баби, които са длъжни да дадат кътаните цял живот пари на такъв внук.
Не знам кое ти звучи по-грозно. Аз обичам да наричам нещата с истинските им имена. Кутията беше куб 50/50/50 см. Идеалка си ни дойде. А да се срамувам, че приятелите ми правят пари и се справят добре с живота... мисля, че няма смисъл Simple Smile Пък за баба ми. Тя си знае, че инвестицията в мен винаги е оправдана. Мъдра жена е.

Общи условия

Активация на акаунт