Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 456
  • 3 154
  •   2
Отговори
# 990
Единственият случай, в които съм си тръгвала гладна от сватба беше на турската сватба, на която имаше телешки курбан и тулумбички в пластмасови тарелки. Във всеки друг случай храната е била на ниво и е оставала по масите (май изядох само една тулумбичка, то повече не се падаше на човек и това беше). Лично аз никога не мога да изям всичко, защото и в ежедневието си не се храня с първо, второ, трето, мезета и торта за десерт, барабар с няколко безалкохолни и алкохол. Ама истина е, че има хора, които за това отиват. И ги познавам още по салатите, като оближат чиниите. На мен ми некомфортно да се надумкам и да танцувам с пълен корем.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 00:35 от Анонимен

# 991
  • град-държава
Няма как някой да ми направи лошо впечатление с това, че има добър апетит и вечерята му е вкусна.

# 992
То за това е поръчано дето се казва. Щом е на масата значи е за изяждане, но по някога някои гости се набиват очи. Все едно, че няколко дена преди това гладни са стояли.
Като цяло българинът не си пада по гурмета и обича на масата да има в изобилие.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 00:49 от Анонимен

# 993
СлънцеЛуна - това за нахалното беше от предни мнения, аз затова се хванах така разгорещено по темата.

Най-добрата ми приятелка се омъжи в София, там живее но и тя и младоженецът не са от там и семействата пътуваха. Имаше 20 човека на сватбата - най-близките. Тя нямаше дори рокля. Подписаха и искаха просто да поканят на вечеря най-близките си, първо за да не ги обидят като ги изключат напълно, второ, защото искаха да споделят момента. Нямат възможност да поемат разходите обаче, подготвят се за бебе, а и нейната заплата в държавно учреждение е смешна. Аз си летях до България за сватбата. Никой не ми е поемал нищо. Има и такива случаи и е кофти, когато се слагат под общ знаменател с хора, които вдигат сватба за 150 човека, и не се бръкват за транспорт на баба си, или пък са със завидни финансови възможности, но им се свиди.

И относно на запад - тук, където съм на 4 от 5 рождени дни те канят в заведение и си плащаш накрая сам сметката. Студен народ, студени отношения. Всякакви неща има по този свят и западът не е задължително по-добре.

# 994
Олеее колко се забавлявах Laughing то къде се забавляваш, къде работата на рев отива ooooh!
Ние за това не искахме сватба, а само подписване.
Виждам, че сте обсъждали и поемането на нощувките - ами разбира се, че който кани е меко казано ангажиран със заплащането на нощувките Peace
Аз съм  бургазлийка, но съм омъжена в Ямбол и за подписването и за бъдещото кръщене на сина ни, разбира се, че ние си поемаме нощувките!
Щом искам някой да присъства на събитието ми и съм го поканила, а не е от града, аз съм длъжна да му осигуря спане Peace
Била съм и от другата страна - на сватба трябваше да си платя нощувката и останах потресена.
Разбирате ме, не бях за 30лв нощувка, но все пак  Rolling Eyes Пътувам 300км /това си е разход/, купуваш подарък /или вече модерното пликове - пак разход/, обличаш се /отново разход/ и .. накрая отиваш и си плащаш спането - на мен ми се вижда жива подигравка Peace
Аз с моите гости не бих постъпила така.
Нооооо това разбира се са си мои разсъждения и никого не натоварвам с тях Simple Smile

# 995
Случаите на "само подписване с лека почерпка" за мен са извън понятието сватба. Те след като се правят в този формат (аз им казвам light вариант) е ясно, че разходите са сведени до минимум и е неуместно да се сравняват и коментират наравно с така да го кажа- сватба в пълна версия.

# 996

Да държа на някой да дойде, значи, че имам огромното желание да присъства и ако човека наистина няма финансовата възможност да е там, не виждам нищо лошо в това да му платя нощувката ?!

СлънцеЛуна, самоцитирам се, защото явно четеш избирателно

"П.П. С мнението си не смятам, че е лошо да се плаща, напротив, но да обявиш някого за нахален, защото не е поел сто неща, може би просто защото не е можел е крайно."

Повтарям - идеята е, че който има възможност и иска - плаща, и би било прекрасно ако повече хора го могат. Но е нечестно тези, които не могат да си го позволят, да бъдат наричани "нахални", че канят хора, а не им поемат разноските. Идеята на друга потребителка, че трябвало да вземат пари назаем няма да я коментирам даже.

Ти четеш ли изобщо? Кога съм казвала, че е нахално да не се платят нощувките на гостите.
Казах, че според мен трябва да се платят или да се поеме транспорт.
Казах, че е нахално да се задължат шаферките, да платят по еди си колко лева за не знам си какъв цвят и модел рокля и обувки.

Най - добрия вариант за финансиране е бъдещето семейство да събере пари и да си направи сватба.
Има хора обаче, които нямат такива възможности, но въпреки това искат да се оженят и то не само да подпишат.
Ти какво предлагаш? Да им я платят родителите ли??

Ако много настояват да се оженят скоро, а нямат достатъчно пари, какъв е проблема да вземат назаем от близък човек и после да ги върнат??

За мен е редно, младите да могат да си поемат сватбата сами, щом са тръгнали да се женят, да създават семейство, но хора и случаи всякакви.

# 997
Относно понятието сватба: Сватбата е церемония, в която двама души сключват брак (Wikipedia, няма да се ровя в тълковния речник). Не виждам защо "лайт" варианта е извън понятието сватба, сватбата не се определя от роклята или броят на гостите…

Sisi - ти да си видя името някъде? Цитирана ли си? Гузен негонен бяга? Като те цитирам си личи - със заемите и музиката за гостите. И не - могат да се женят хората, но ти написа, че ТРЯБВА да поемат пътни, за което трябвало пък да вземат заем. Еми ако не могат да си позволят ПЪТНИ, пак имат право да се оженят, да, и не е нужно да вземат заем, за да платят на някой пътните, защотот ТРЯБВА по твоите правила.

# 998
Ей, аз пък все си мислех, че сватба съм имала Laughing добре, че ме светна Laughing
Въпроса е принципен, не говоря за разхода!
Все пак да уточня, че нашата..... нашето подписване го вметнах просто така. Peace
Основната ми мисъл бе, как се изръсих 500лв за една сватба и накрая си платих 30лв за нощувка - е от това по селски номер от страна на женихите здраве му кажи Laughing
Аз съм човек на принципите и тертипите, една работа, ако не можеш да я завършиш както си трябва, по-добре хич не се хващай с нея Wink

# 999
Skeeter Извинявам се, ако не си имала моя пост в предвид.
Помислих така, защото съм казала "нахално", но за друго нещо, а не за нощувките.

Не е нахално, когато някой няма средства. Нахално е, когато някой има претенции и кара другите да му ги изпълняват и да си плащат.

Много ясно, че ако приятелката ми се жени в София и няма възможност да плати хотел, ще направя всичко възможно за да отида и да я уважа.

Жалко е, че много хора вече не се женят, именно защото нямат пари, а не защото не искат.

Като си обсъждаме какво трябва и какво не, то не е винаги константно, защото има всякакви хора и съдби.

# 1 000
Едното е сключване на брак с лека почерпка, а в някои случаи изобщо няма такава. Другото е сватба с ритуали. Отиваш вземаш кума, вземаш булката, има почерпки в домовете на младоженците, в това на кума, след това подписваш, след това има фотосесия, има оператор, има DJ, има ритуал по посрещане на младоженците, посрещане от свекървата, там някакви питки се чупят, менчета се ритат, хорА се играят, първи танц, пилета, торти, букети......Разбира се нищо от това не е задължително, нито е в този ред и състав, но си поканил бая народ, правил си подготовка няколко месеца или година. Лично аз не мога да го сравня с подписването с почерпката. Пък без значение кое как се казва- лайт или сватба. Едното видно е направено с цел икономия на пари, а другото точно обратно  Mr. Green

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 01:04 от Анонимен

# 1 001
  • град-държава
Аз съм човек на принципите и тертипите, една работа, ако не можеш да я завършиш както си трябва, по-добре хич не се хващай с нея Wink
Така, така...  Mr. Green

# 1 002
Skeeter Извинявам се, ако не си имала моя пост в предвид.
Помислих така, защото съм казала "нахално", но за друго нещо, а не за нощувките.

Не е нахално, когато някой няма средства. Нахално е, когато някой има претенции и кара другите да му ги изпълняват и да си плащат.

Много ясно, че ако приятелката ми се жени в София и няма възможност да плати хотел, ще направя всичко възможно за да отида и да я уважа.

Жалко е, че много хора вече не се женят, именно защото нямат пари, а не защото не искат.

Като си обсъждаме какво трябва и какво не, то не е винаги константно, защото има всякакви хора и съдби.

Напълно съм съгласна newsm10

# 1 003

Амин! Най-накрая пътищата ни се пресякоха и мненията ни уеднаквиха. Точно това пея от първото си мнение досега.

# 1 004
И ги познавам още по салатите, като оближат чиниите. На мен ми некомфортно да се надумкам и да танцувам с пълен корем.

Нищо не мога да позная по салатите, защото обикновено това е първото ядене на гостите след няколко часа вземане на младоженец, пък на булка, пък обреден дом, пък църква, пък фотосесия ...  Laughing Дори и ако някой от елементите е спестен, това е доста време и в ресторанта и най-фотосинтезиращите млади гостенки вече имат апетит за салата. Да не говорим, че от диетични съображения някои само това ядат. Но не съм била на сватба, на която гостите да са отишли с цел наяждане.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 22:13 от Nickkie

Общи условия

Активация на акаунт