(Био)зеленчукова градина - тема 28

• 64 247
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Какви мерки взимате за обработка на семената и кафявото гниене при овошките?

# 691
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Абсурд,каквото и да пробвам да кача през ПРИКАЧИ не се получава newsm78Пише,че файловете ми са прекалено големи, а ако ми кажеш,че има начин да се смаляват да знаеш-ГОЛЯМ ИНДИАНЕЦ СЪМ Laughing Ще помоля моя приятелка да ми покаже ако има такъв вариант.Много благодаря,че ме изтърпявате в невежеството ми! Hug

опитай и тук Simple Smile ifotki.info

след като се зареди файла копирай третия линк изцяло и го залепи в мнението  Hug

# 692
  • София
stelt77, Куркума, благодаря за отговорите! Започнах да търся мрежи за кокошки и ще се опитам да им огранича гостуванията, но това с червеите може да се окаже по-голям проблем. Наистина има доста едри екземпляри в земята и сигурно става голям купон с моя лук. Ама какво да се прави - щом се нанасям и аз там, ще делим Simple Smile
Луковете и скилидките чесън имат свойството да се избутват нагоре и докато не ми обясниха, си мислех, че някакво животинче ги изтиква. И чесъна, който набучих преди месец, заварвах извън пръстта, захванат за нея само с едни бели " власинки". Понабутвах ги два пъти и вчера вече бяха строени като войници- с по 5-6 см. зелени стъбълца.
А, за червеите се грижа и ги пазя- колкото повече са, толкова по- плодородно...... Simple Smile

# 693
Абсурд,каквото и да пробвам да кача през ПРИКАЧИ не се получава newsm78Пише,че файловете ми са прекалено големи, а ако ми кажеш,че има начин да се смаляват да знаеш-ГОЛЯМ ИНДИАНЕЦ СЪМ Laughing Ще помоля моя приятелка да ми покаже ако има такъв вариант.Много благодаря,че ме изтърпявате в невежеството ми! Hug

опитай и тук Simple Smile ifotki.info

след като се зареди файла копирай третия линк изцяло и го залепи в мнението  Hug

# 694
  • София
Има едно празно квадратче отдолу, а до него надпис "смали картинки, по широки от 1024рх".
Сложи му чавката и пробвай пак- снимката трябва да се появи отдолу.
Кликваш върху снимката с десен бутон, после върху copy image URL, после "вмъкни връзка".
Аз имам качена програма, с която се преоразмеряват снимки, но съм с Линукс и не знам дали става за Уиндоус.

# 695
reni7377, аз използвам тази програма за оразмеряване на снимките (използвам Гугъл преводача, че си падам индианец  Laughing) . Слагам ги на 75% и стават точно с големината за форума. От тази програма копирам URL адреса на снимката и го слагам в Прикачи и от там пак копирам и във форума. Дано да съм помогнала  Hug

# 696
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте младежи! Wink
Да ви покажа моите хубавци до къде стигнаха. Много е лошо времето та сега са на изкуствена светлина.
Тази година ще закъснеем почти с месец, но се надявам времето да е благосклонно после и да наваксаме.

http://gelika.snimka.bg/hobby/gradina-2015.850886.34986540

# 697
аз боднах доматките на 01.03  Blush днес вече са се показали.
 Crazy както снощи нищо нямаше, днес в почти всяка саксийка се подават  зелени нослета Crazy

# 698
Днес поръчах семенца за чери доматки. Мисля тази година да експериментирам със засаждането им в тенекии от сирене на терасата. Та въпросът ми към вас е по-колко корена би било подходящо да слагам в едно тенеке? За да знам колко кофички с разсад да си направя.
Покрай семената за черита поръчах и вигна , че пише че е подходящ за по-сух климат, че при нас през лятото а доста сухо. И някои по-нтересни видове тикви, за да запълня оставащото място.

# 699
Гелика,за колко време става разсада на краставиците?След поникване имам в предвид? Не знам кога да го почвам.                              Дани1712,благодаря за пояснението за снимките!Що се отнася до черитата,мисля,че по едно доматено растение в тенекия ще е добре.Много зависи и от сортовите особености,но повечето черита не се колтучат и стават като огромни храсти.Аз миналата година имах домати високо над 2.5 метра.                                                                                                                                       Дани,сега видях,че си от Русе!Искаш ли да ти дам готов разсад на страхотно чери-две три коренчета?     

# 700
 reni7377 и аз се чудя кога да сложа разсада от краставици.Като гледам го дават застудяване,та си мисля ,че е рано дори за оранжерия.Но и Гелика сади в полиетиленова оранжерия и щом е направила разсада за краставица значи въобще не е рано.Ще се пробва тия дни ще го сложа и аз.За каквото съм послушала Гелика не съм сбъркала.Може би допълнително се завива ,знам ли  newsm78

# 701
  • Варна
Здравейте младежи! Wink
Да ви покажа моите хубавци до къде стигнаха. Много е лошо времето та сега са на изкуствена светлина.
Тази година ще закъснеем почти с месец, но се надявам времето да е благосклонно после и да наваксаме.

http://gelika.snimka.bg/hobby/gradina-2015.850886.34986540

Gelika, страхотни разсади си направила, браво! А ти всъщност в полиетиленова оранжерия ли ги държиш?

# 702
Имате ли снимани оранжериите в разгара на сезона? Искам да се ориентирам как е удобно да се садят зеленчуците вътре. В правоъгълно място 3х7 м колко реда надълго садите? Или пък по друг начин се разполагат? На колко см от стените е удобно да са насажденията? Желанието ми е да имам домати, краставици и пипер в бъдещата оранжерия. Експериментално имам 15 кофички с развиващ се разсад вътре на топло до прозорците. Хибридните краставици Тести Грийн поникнаха много бързо, белите по-бавно, а Герганата ще я сея по-нататък. От доматите имам поникнали Лабрадор и Ямал (реших само с ранните да опитам сега). От пипера - за сушене от Вили са най-бързи, но и в другите кофички надигат главички. Засях всичко на 25 февруари. Обикновено сея месец по-късно за навън. Обаче такъв сняг и вятър е навън, че ако не е прогнозата за затопляне през третата десетдневка на март, спокойно може да се мисли, че сме декември месец. Simple Smile

# 703
  • софия
здравейте, засях семена за салата айсберг, станаха високи към 3-4см и изпопадаха. основата на стъблото сякаш изгни. от какво става така?

# 704
здравейте, засях семена за салата айсберг, станаха високи към 3-4см и изпопадаха. основата на стъблото сякаш изгни. от какво става така?
              Аз никога не мога да направя хубав разсад от салати в сандъчета иили саксия.Най сигурно е навън под стъкло или найлон в нещо като ястъче и много лека пръст или тор.Твоята салатка най вероятно се е изсякла както казват бабите. Sad                                                                                                  
reni7377 и аз се чудя кога да сложа разсада от краставици.Като гледам го дават застудяване,та си мисля ,че е рано дори за оранжерия.Но и Гелика сади в полиетиленова оранжерия и щом е направила разсада за краставица значи въобще не е рано.Ще се пробва тия дни ще го сложа и аз.За каквото съм послушала Гелика не съм сбъркала.Може би допълнително се завива ,знам ли  newsm78
        Аз имам вече доста голям разсад на домати отглеждан в оранжерията,но като стане студено прибирам в къщи,а краставиците са доста топлолюбиви.Мислех да ги сложа в кофички у нас,през деня да стоят като е топло в оранжерията,а вечер  да ги прибирам докато ги каля.Въпросът ми е за колко време долу горе  става готов за разсаждане newsm78  Затова тази година пиша всичко-кога,как и т.н.    

Общи условия

Активация на акаунт