Коледа 2014 - тема 1

• 129 776
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз моля мамите с опит да споделят дали месят тестата за линцери, меденки, джинджифилови сладки в машините за хляб? И дали има нещо специфично или се слагат всички продукти и се пуска програма тесто (имам и програма макаровни и се чудех длаи не е по-подходяща, предвид, че тестотот за паста е по-твърдо)?
Аз меся всичко в машина за хляб.  До сега не съм имала проблеми. Напротив, много хубаво се омесва. Особено ако е с повече масло - става идеално, тъй като купата се затопля по време на месене и маслото става идеално за работа. Пускам на програма месене.

Благодаря! А всичко заедно ли слагаш?

А щолена дали може и той да се омеси вътре?

Аз при всичко положения ще пробвам да меся в машината като наближи момента за коледното сладкоправене.

# 61
  • В светлината на слънцето
Меденките с пълнеж по стара търновска рецепта на lulumba мекички ли са или твърди. От доста време търся рецепта от детството ми на едни меденки и май е точно тази  Laughing , но моля който ги е правил да каже меки ли са след изпичането  Praynig

Мекички са, да. Peace Ако точно този пълнеж не ти харесва, може и с някакъв мармалад - пробвах ги и така, пак са много вкусни.  Peace

# 62
  • Балчик
Да, и щоленът може да се меси, но съобрази дозата с вместимостта. Не се меси дълго със стафидите, защото се размазват в тестото.

# 63
lulumba много ти благодаря за рецептата  newsm20

# 64
  • София
Всичко слагам накуп, да. И щолен също съм месила там, но преди да сложа марципана и стафидите-вадя.
Джемма, то много бързо става на тесто, така че го меся кратко. Обаче това за кратичкото месене хич не се сетих да го напиша. Но никога до сега не ми е избивала мазнината на повърхността.

# 65
Не ми е хрумвало да меся тесто за сладки в машината за хляб... Щом казвате, че става, задължително ще пробвам. То си е улеснение това Simple Smile

# 66
  • София
Джемма, Цвети, благодаря ви! Ще опитам и ще споделя опита си след това. Щолен искам пак да направя задължително, защото мисля, че миналата година го препекох малко и стана по-сух и сега искам да видя дали не мога да се справя по-добре. Не че остана и така  Mr. Green

# 67
Да кажа, че направих линцерите на Наталина по последната рецепта, която даде, с безглутенови брашна и се получиха чудесни, мекички и пръхкави.Сложих и малко бакпулвер, на върха на лъжичката.
Имах намерение да ги снимам, но направих грешката да ги оставя да изстиват и излязох по работа.
Като се върнах, имаше само една, мъжете не били сигурни дали съм ги опитала и благосклонно ми оставили едничка .....    Mr. Green
Но пак ще ги правя, така че тогава.

# 68
  • София
Да кажа, че направих линцерите на Наталина по последната рецепта, която даде, с безглутенови брашна и се получиха чудесни, мекички и пръхкави.Сложих и малко бакпулвер, на върха на лъжичката.

Krasi * , моля те, сподели какви безглутенови брашно използва  Praynig

# 69
  • София
Имах намерение да ги снимам, но направих грешката да ги оставя да изстиват и излязох по работа.
Като се върнах, имаше само една, мъжете не били сигурни дали съм ги опитала и благосклонно ми оставили едничка .....    Mr. Green
Но пак ще ги правя, така че тогава.

Joy Joy Joy Е, не може да се отрече, че са загрижени за теб  Mr. Green
И мен ме интересуват безглутеновите брашна.

# 70
Сложих 100 гр оризово и 110 гр безглутеново готова смес-от ББМ.
В темата "Безглутенови рецепти" я написах цялата.

# 71
  • София
Сложих 100 гр оризово и 110 гр безглутеново готова смес-от ББМ.
В темата "Безглутенови рецепти" я написах цялата.

Благодаря Simple Smile   bouquet

# 72
  • Балчик

Джемма, то много бързо става на тесто, така че го меся кратко. Обаче това за кратичкото месене хич не се сетих да го напиша. Но никога до сега не ми е избивала мазнината на повърхността.

Имах предвид, че не може да пусне цялата програма и да го извади след края ѝ. Simple Smile Естествено,ч е не ти е избивала, след като го месиш малко. Това става при продължително месене с топли ръце или с подгряване в машината. Peace

# 73
  • София
Разбрах те  Peace

# 74
и аз се присъединявам да следя темата

Общи условия

Активация на акаунт