Коледа 2014 - тема 1

  • 128 118
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 2 530
Момичета, пак да питам, колко са трайни арменските сладки, като меденките или....?
Аз правих преди 10дни някъде и според мен в никакъв случай не могат да издържат повече от 1седмица.

Благодаря!

# 691
  • Мнения: 1 080
Арменските сладки според мен са като линцерите.

# 692
  • Мнения: 3 417
Арменските сладки според мен са като линцерите.
Нямат пък нищо общо.Тестото на арменските сладки е от вода .олио /някой пробват и с масло/и сода.

# 693
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Арменските сладки според мен са като линцерите.
Нямат пък нищо общо.Тестото на арменските сладки е от вода .олио /някой пробват и с масло/и сода.

Точно защото са от мас,олио,захар, аз мисля,че няма какво да им се развали и би трябвало да са трайни.

# 694
  • Мнения: 3 417
За мас не знам да се слагат в тези сладки.Поне аз ги знам като постни.Няма какво да им се порази но стават твърди.

# 695
  • Мнения: 1 403
Арменски сладки правих миналата година, рецептата беше от тук, постни са - олио, вода, сода и брашно. Не знам дали аз не обърках нещо тогава, обаче содения вкус ми беше доста натрапчив, яко се усещаше содата.
Аз ще правя Дрезденските щолени на Джемма за втора година - за мен това е вкуса и аромата на Коледа, миналата година само на форма не можах да ги докарам - станаха ми обли. И във връзка с това ми е въпроса - значи като се направи разрезът по дължина, нещо прегъва ли се или просто така се слага в тавата. Даже и клипчета търсих да видя как става точно оформянето, но не можах да намеря. Моля, ако може някой, да ми обясни по-подробно как се оформят.  Embarassed
И медената къщичка от видео рецептата съм решила да направя, заради децата, защото знам, че ще и се радват много...но тя ще е доста по-нататък, сега на дневен ред са ми щолените, че да има време да отлежат.

# 696
  • Мнения: 1 391
Щом си решила да правиш Дрезденския щолен, то трябва да си видяла и обясненията на Джема стъпка по стъпка. Точно там е обяснено как се оформя. Не се реже! http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=176696.msg … 543775#msg3543775

# 697
  • Мнения: 1 565
Арменските сладки издържат около 15 дни.  На мен никога не са ми миришели на сода, не знам защо. Слагала съм локум, слагала съм и орехи. Не бива да се държат на влажно място.

# 698
  • Мнения: 3 375
Момичета предложете ми рецепта за сладки с мас.

# 699
  • Мнения: 1 565
Момичета предложете ми рецепта за сладки с мас.
любимите ми са виненките
250 гр мас, 250 гр захар, 1/2 ч.ч. вино. Брашно до средно твърдо тесто. Правят се точета или се прекарват през шриц машинка. Още топли се овалват в пудра захар. Другите са масленките на пепчо или тези от блога на танита.
Миналата година аз правих едни, които станаха много рехави и леки, топяха се в устата- Бадемовки:
250гр мас, 280гр брашно, 250гр захар и 100гр смлени бадеми. Оформят се точета и се пекат за 12 минути до порозовяване. След изстиване внимателно се вадят от тавата и се ръсят в пудра захар. Heart Eyes

# 700
  • Мнения: 3 375
Момичета предложете ми рецепта за сладки с мас.
любимите ми са виненките
250 гр мас, 250 гр захар, 1/2 ч.ч. вино. Брашно до средно твърдо тесто. Правят се точета или се прекарват през шриц машинка. Още топли се овалват в пудра захар. Другите са масленките на пепчо или тези от блога на танита.
Миналата година аз правих едни, които станаха много рехави и леки, топяха се в устата- Бадемовки:
250гр мас, 280гр брашно, 250гр захар и 100гр смлени бадеми. Оформят се точета и се пекат за 12 минути до порозовяване. След изстиване внимателно се вадят от тавата и се ръсят в пудра захар. Heart Eyes

Много много благодаря  Hug

# 701
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета предложете ми рецепта за сладки с мас.

Точно вчера правих съвсем обикновени масленки- вкусни, лесни и бързи. Като от детството.
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2014/11/blog-post_23.html

# 702
  • Мнения: 1 045
Смятам да се пробвам с щолена на Джемма. Бихте ли ми казали тези портокалови и лимонови корички нали се обработват предварително? Как точно? И от колко плода изкарвате 50-100 гр. корички
Освен това в списъка на продуктите липсва настъргана лимонова кора, а след това в описанието пише за нея. Това ли са всъщност лимоновите корички 50-100гр. от списъка?
Следва да се има в предвид, че сладкарството и месенето на тесто са ми абсолютно чужди Embarassed, така че моля да ме извините, ако въпросите ви се струват смешни

# 703
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз днес си направих корички. От три лимона изкарах половин бурканче от течен шоколад корички, а от 5 портокала 2/3 голям буркан. Точно за щолена ги приготвих. Освен коричките се слага и кора от един лимон, настъргана. Не съм ли го написала? Сега ще видя какво съм писала. newsm78
Коричките правя така:
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2014/11/blog-post_24.html

П.П Да, сок и настъргана кора е, пропускът е мой, поправих. Моля за извинение.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 20:49 от Джемма

# 704
  • Мнения: 3 417
Как бе Джема аз вчера като го правих имаше в рецептата сока на 1 лимон и кора.Е поне съм го направила правилно

Общи условия

Активация на акаунт