Коледа 2014 - тема 1

• 129 829
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за насоките, аз понеже правя сладки с малък помощник и напудрянето го забравям  Laughing никога не съм слагала брашно при точене, а иначе и моето тесто беше на камък след като нощува в хладилника.

# 91
За рождения ден на синът ми, направих Бързите линцери на Наталина, много са вкусни  Hug
С тестото, след една вечер престой в хладилника, се работеше лесно и омекнаха за часове.

# 92
Здравейте момичета! Една от най-любимите ми теми! Чета я вече няколко години и се възползвам от идеите и съветите  ви!   bouquet Правя няколко вида коледни сладки по рецепти от тук. Задължителни са Линцери, Ванилени кравайчета, миналата година правих и шоколадови и разбира се Меденките на Джули! Тази година мисля да изпробвам и някои от другите рецепти. Дано да успея да се включа и със снимки. А това е от миналата година                                                                                                 

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 22:51 от Джиа

# 93
  • Czech Republic
Киара, много се радвам, че са ви харесали. Наистина са бързи.  Hug

Джиа, спомням си красотите ти от миналата година!  Heart Eyes

Tari Tasartir , ти имаш истински бадемов марципан, така ли? В какво съотношение е захарта с бадемите? Децата харесват съотношение поне 2:1 в полза на захарта. Рецептата която имам е с тесто за линцери, но се прави дълъг цилиндър и с помоща на дръжката на дървена лъжица се прави жлеб в който се слага по-тънък цилиндър от марципан и после се режат кръгчета и пекат. За да измениш вкуса на марципана, може да го смесиш с настърган шоколад и да прибавиш настъргана портокалова кора или друг естествен (или изкуствен по желание) овкусител. Спокойно може да си направиш и други форми и комбинации, но гледай марципана да е заобиколен от тесто при печенето, защото иначе се разтича.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 09:47 от natalyna

# 94
  • София
  bouquet  bouquet  bouquet

# 95
Страхотна тема, момичета!   bouquet

Може ли едно въпросче - тези малките дупчици в линцерите, през които се вижда конфотюрът, как ги правите?  newsm78

# 96
  • София
Страхотна тема, момичета!   bouquet

Може ли едно въпросче - тези малките дупчици в линцерите, през които се вижда конфотюрът, как ги правите?  newsm78

С по-малки формички. Има си комплекти за тези сладки. Ако нямаш такъв, може да правиш дупчица с нещо друго - някоя подходяща играчка на детето, халката и др.

# 97
Страхотна тема, момичета!   bouquet

Може ли едно въпросче - тези малките дупчици в линцерите, през които се вижда конфотюрът, как ги правите?  newsm78

С по-малки формички. Има си комплекти за тези сладки. Ако нямаш такъв, може да правиш дупчица с нещо друго - някоя подходяща играчка на детето, халката и др.

Ясно! Благодаря!   Peace

# 98
  • Sofia
natalyna,

истински марципан е, да.
Ще пробвам твоята идея с линцеровото тесто, даже мисля с какао да го направя, за да има контраст с марципана, пък и повече ще върви в къщи.  Peace

# 99
  • В светлината на слънцето
Ооо, това с марципана звучи супер. Имам един у дома и точно се чудих какво да го правя. Ще пробвам този вариант. Peace

# 100
Amen, да, с пудра захар са поръсени  Hug

Миналата година и аз правих линцери с какао и слепени с шоколад. Много, много вкусни.  Peace
Правих ги по тази рецепта: http://www.maminajela.com/2012/11/moto-keksici.html

Рецептата съм описала тук: Линцерови сладки

# 101
# 102
Момичета да ви попитам и специално Джема, ако е удобно. Преди няколко теми се коментираше замразяването на коледни сладки. Някоя от вас замразявала ли е ? Как са после на вкус нещата като се размразят. Иска ми се да започна по малко сладки и да ги замразя, за да избегна големия зор после. Моля за мнения и коментари.  bouquet

# 103
  • Балчик
Аз от Наталина го научих. Можеш да замразиш сладки, добре опаковани, за да не поемат миризми от фризера, особено ако там имаш различни продукти, най-добре вакуумирани. След размразяване са като току-що опечени. Ако обаче не ги вакуумираш и имаш във фризера риба, разни миризливи зеленчуци- броколи, брюкселско зеле, сладките след размразяване ще имат дъх. Случи ми се веднъж. Сега имам отделен фризер за месо, риба и зеленчуци и малко фризерче към хладилника за разни  пакетирани неща и тестени изделия. Даже хляб замразявам, да имам за непредвидена ситуация. Периодично го обновявам. Simple Smile

# 104
Благодаря ти много   bouquet. Мисля да опитам с меденките ти ,фините дребни сладки и линцерите. И задължително ще внимавам с миризмите на фризера.

Общи условия

Активация на акаунт