Коледа 2014 - тема 1

• 129 844
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
А при дрезденския щолен 120 гр. мая не е ли много за 1500 гр. брашно?

# 631
  • София
А при дрезденския щолен 120 гр. мая не е ли много за 1500 гр. брашно?

Не. Рецептата на Джема е точна и хубава.

# 632
Благодаря ви newsm10

# 633
rossonera благодаря ти. Hug.Сега почвам портокаловите и лимоновите корички да ги направя.И другата седмица щолена.

# 634
Да кажа къде видях още марципан(и не само  Laughing ) - в магазинчето до Руски паметник(почти на спирката в посока НДК - след паметника). В магазинчето продават основно чай/кафе и т.н.

# 635
Този марципан от ЛИДЛ е 200 гр. и струва 3,50.Много е удобен за ползване.

# 636
  • Sofia
Марципан съм купувала и от "Хит". Скоро обаче не съм проверявала.

# 637
  • UK
  Извинявам се предварително за безумния въпрос. Но ,каква е разликата между айсинга и марципана?
  Марципана може ли да го разтопя на водна баня със сметана или масло и да залея сладки , че ми трябва нещо без белтъци и шоколад.

# 638
  • Czech Republic
 Извинявам се предварително за безумния въпрос. Но ,каква е разликата между айсинга и марципана?
  Марципана може ли да го разтопя на водна баня със сметана или масло и да залея сладки , че ми трябва нещо без белтъци и шоколад.

Не, марципанът е като пластелин, направен от бадемово брашно и захар. Може да си направиш Бяла ледена глазура, но само за заливане на сладките.  

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 13:49 от natalyna

# 639
GreenP , айсинг и марципан са две различни неща. Марципана е нещо като пластелин- може да се разточи, да се изрежат фигурки, с него можеш да украсиш сладки, но все едно го правиш с пластелин. За заливане ще ти свърши работа айсинга или някаква глазура. Hug Потърси клипчета в интернет за приготвяне на айсин и ползаването на марципана и ще добиеш представа.

# 640
Захаросаните портокалово.лимонови корички са готови.

# 641
  • UK
 ooooh! Много съм зле , с фондан се опитвах да украсявам , не с айсинг. Мислех , че марципан и фондан са едно и също.
 А , тези глазури , ако украся сладките като ги сложа в кутии няма ли да се размажат?

# 642
Грийн, точно затова правим сладките сега, малко преди Коледа вадим, украсяваме, има време да омекнат и ядем! Peace Аз съм украсявала и съм слагала в кутии, когато е на студено няма проблем, но все пак.

# 643
  • София
Страхотна тема  newsm10

Това са част от меденките от миналата година, искам да попитам - има ли някаква хитринка  newsm78 при слагането на тия захарни перли върху фондана, че да не падат - на елхичката се виждат.
....
Съвсем лекичко топвам във водка преди да залепя върху захарното тесто  Peace

# 644
  • Sofia
никога не съм правила щолен,как е на вкус-като готовия или по-вксен?

Общи условия

Активация на акаунт