Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 587
  • 879
  •   1
Отговори
# 135
Просто човек развива защитни механизми Simple Smile.

Както се казваше в небезизвестния виц - при първото седиш до леглото му и го съзерцаваш как спи, при второто влизаш в стаята само, когато има нужда, а при третото гледаш да се заключиш в някоя отделна стая hahaha

Иначе у нас модните драматизми (но само за мен, не и за щерката) настъпват, когато я пусна с баба си да си избира нещо и се върне с най-шарените, искрящи, светкащи и накичени обувки/дрехи Crazy Laughing

# 136
Последното нещо, което е целяла авторката е да трогва някого.  Wink
Авторката просто разтовари в литературна форма.И две ракии, разбира се.

Сега ми е тежко, но лятото ми е по-тежко.Тогава ми е твърде тихо...те врещят на село!
Няма угодия ...

Куркума, съчувствам ти , човече  Laughing

# 137
  • София
mustaine, ти какво, хвалиш се, че от 8 вечерта нататък си била свободна и си пила ракийка, докато децата са си играли заедно? Не е хубаво така, не е  Mr. Green

# 138
Авторката няма ли още за разтоварване  Laughing

# 139

Както се казваше в небезизвестния виц - при първото седиш до леглото му и го съзерцаваш как спи, при второто влизаш в стаята само, когато има нужда, а при третото гледаш да се заключиш в някоя отделна стая hahaha

Иначе у нас модните драматизми (но само за мен, не и за щерката) настъпват, когато я пусна с баба си да си избира нещо и се върне с най-шарените, искрящи, светкащи и накичени обувки/дрехи Crazy Laughing
При нас гадния номер заформен от бабата бяха пискащи сандалки  Mr. Green. Детето ги искаше денонощно, а гадния звук и до ден ми е запечатан в мозъка Simple Smile.

# 140
  • София

Готин виц  Laughing

Да ти кажа обаче, понякога и с едно дете, човек не се вглежда толкова и го раздава лежерно, в някакви нормални граници. След като изкарах първата година от живота на дребната в състояние на постоянна бойна готовност, в началото на втората година прецених, че тази пътечка води право към психо диспансера. Съответно наложих военна дисциплина на мисленето си. В началото беше трудно, но сега съм a pro  Sunglasses

Халата е на 4, беснее и изпуска огън, но аз съм хладнокръвна като Чък Норис. Нищо не ме трогва - нито писъци, нито неизядено в чинията трети ден поред, нито заплетена като водорасли коса. Най-малкото пък фешън опитите на мъжа ми. Винаги когато той облича детето, си спомням с умиление разни снимки, които съм виждала от Уудсток и се усмихвам снизходително.

Оставям я и да се бие на воля, макар и само с брат'чедчета. Все пак и Кубрат Пулев е тръгнал от някъде.

# 141
Добре де, мен друго ми е интересно, в колко часа си лягате, та успявате да станете в 6 часа?
Аз в 6 ако стана ще припадна направо...
Мъжа ми не го броя, той е свикнал.
Ние ставаме в 8 - 8.30, не по -рано.

# 142
Добре де, мен друго ми е интересно, в колко часа си лягате, та успявате да станете в 6 часа?
Мъжа ми не го броя, той е свикнал.
Ние ставаме в 8 - 8.30, не по -рано.
Аз ставам в 6.30, между 10.30 и 11.30 си лягам, зависи от много неща. И аз нявга си мислех, че ще припадна, ако не спя поне десет часа, ама свикнах Laughing

Таис, да, това зависи и от натурата на майката, не само дали е първо или второ дете. Аз например съм дебилно спокойна и като цяло ми беше лежерно и с първото дете, поради което ми беше много смешно като ми обясняваха, че с второто ще ми е по-лесно.  Laughing Но аз случих на безкрайно спокойни бебета, които първите месеци само и единствено спяха и ядяха и съответно нямаше какво да им се притрисам Laughing

# 143
  • София
Аз и преди 6 ставам, когато имам ученик първа смяна. Предполагам и аз като мъжа ти - свикнала съм.
Това точно не ми тежи. Сутрините най ми тежи да будя деца, на които още им се спи, ей това просто ме съсипва  Tired

# 144
  • Tам през Атлантическия океан

Като тръгне детенце на училище ще разбереш  Grinning

Разбира се ако искаш ти да я оправиш/подготвиш  Wink

Всяка сутрин ставам в 6 , в 6:15 будя детето  ..........................  в 7:10 е училищният автобус Simple Smile

# 145
Ставането е въпрос на навик. Организмът се настройва някак. Аз в България преди 8 не съм ставала, но тук ми допадна плаващото работно време и предпочитам да се прибера по-рано.
А за спокойствието на родителите и възрастта е от значение. Аз, като родих сравнително млада по-не го мислих. Ако сега имам бебе сигурно ще съм пълна истеричка.

# 146
  • София
Фейри, точно, не зависи толкова от броя на децата, а от характера на майката. Около мен е пълно с майки на 2 деца, които подскачат за всяка дреболия. Имам и една позната с 3, две от които са близначета - ее, тя се съсипва просто от притеснения и драми. Последното неще, което бих казала за нея е, че е лежерен родител  Wink

Аз ставам към 10-11 защото все още работя от вкъщи. От следващия месец този рахат ще спре.
Дребната става за градина към 7-7:30, а татко и нямам идея кога става. Със сигурност обаче по-рано от нея.

# 147
  • Tам през Атлантическия океан
Ако сега имам бебе сигурно ще съм пълна истеричка.
А така , говорете ми , говорете ми  Crossing Arms

Laughing Hug

# 148
Е, стига де Десс, ти може да си от друга порода:-). При мен се появиха разни страхове с годините и за това така мисля, но аз не съм мерило, а по-скоро хахо:-).

# 149
mustaine, чудесна тема! Жива да си, че я пусна! Благодарности и на всички, които пишат в нея  bouquet

Чета и с глас се смея. Добре, че колежката я няма днес. И от сърце се радвам, че не съм само аз, и по другите къщи било весело.

Това, че колкото повече деца имаш, толкова по-про ставаш, си е живата истина. Относително горда майка съм на щерка на осем и син на три и половина. Когато тя беше малка ако можех щях да избърша всяко камъче в градинката, харчех по едно пакетче мокри кърпички на ден. Сега вече знам, че олизването на чакъла не е смъртоносно и съм оставила малкия да се слива с природата както намери за добре.

Кокато оставям таткото да ги отглежда предварително подготвям по два ката дрехи - за излизане и за игра, за каката с прилежащите им аксесоари. Това обаче не пречи като се прибера да ги заваря с долнище от един комплект и с горнище от друг (за сина) и с яркочерен клин, розова блузка и зелени чорапи (за щерката), а на косата без да е ресана да е забучена една диадема.
Като дойдоха да ни вземат от болницата за изписването на малкия в средата на февруари, щерката беше облечена с едно тънинко пролетно якенце защото само него били намерили. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт