Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 614
  • 879
  •   1
Отговори
# 150

.... мъжете бачкат ,
С повече от две обикновенно жените са домакини за дълго време.
Когато жената не ходи на работа, а е само домакиня и мъжът носи достатъчно пари, за да се живее не охолно, но добре, без да се замисляш за някои дребни, но нужни  нещица в ежедневието,
е добре!!!
Но да си майка, и професионалист, и домакиня, и т.н. - е, тогава е трудното!

# 151
Това като го чета почвам да се чудя дали действително искам да имам деца. Crazy Мечтата ми е да имам две, но ако ежедневието ми ще бъда такова...не съм от оправните аз. И аз съм от спокойните и глезените и обичам всичко да е в ред. И тишината ценя много. Grinning
То и аз бях така и все още съм, но когато е твоето гардже, някак си се нагаждаш!

# 152
аз друго се чудя, от прочетеното тук оставам с впечатлението, че децата ви масово се бият, така ли е?

# 153
Аз ще опиша отминалата сряда. Не е ежедневие, но доближава.

Тъй, предварително трябва да обясня, че в сряда след училище (около 16.30) очаквах да дойдат гости. Моя добра приятелка с трите си деца. По стечение на обстоятелствата и на двете ни мъжете заминаха командировка и решихме да вечеряме заедно и да се пожалваме една на друга, колко е тежък живота. Mr. Green Та, напазарувах аз предния ден, извиках чистачката да дойде ден по-рано, за да си улесня задачата, щастливо си отворих бира (после и втора) и си направих план за деня. Голяма грешка...

Дребното се събуди в 6.30, връчих му млякото и затворих очи. Неуспешно. Е, добре, поне имам време за баня. Стана седем и взех да будя каката. Както винаги се наложи да я извлача от леглото за сутрешния тоалет. Дребното в това време надаваше първите си ведри писъци, заради които съседите поискаха пари от хазяина да си сложат изолация на общата ни стена. Връчих дрехите на голямата и се заех да обличам малката. Напразни надежди. Това обуването на чифт гащи е философска дейност, която изисква задълбочено ровене в завивките и подскачане на леглото. След 15 мин. успешно стоварих и двете деца на долния етаж, връчих им по сандвич и отидох да спретна бърз обяд за каката (носи си кутия в училище). Когато приключих, сандвичите все още не бяха изядени. Следва обуване на обувки, бързане, насочване към предната врата с изричната молба да се качват в колата, защото закъсняваме. В това време отчаяно си реша косата и търся връхна дреха. Готова съм. Намирам децата на една крачка от входната врата. Сандвичите още не са изядени. Стоварвам ги в колата, закопчавам колани... и се връщам за телефона си. Потегляме с критичните пет минути закъснение и прекарваме следващия половин час в изминаването на три километра. Слизаме и тичаме към входа, за да влезем навреме. Тц, пак сме закъснели. Сандвичите още не са изядени. Най-накрая оставям каката в училищната стая. Поемам си въздух и се изнасям с малката.

Понеже имам малко време до следващата задача оставам в родителската стая, за да помогна в подреждането на шкафовете разбъркани след ваканцията. Пред нас се диплят стотици листа цветна хартия, глитър, лепила и т.н. Докато се обърна и времето минало. Отново търча и влача детето към колата. С пълна газ отлитаме към доктора, който трябва да установи дали отита ѝ се лекува добре. Разцепваме секундата и точно в 10 сме пред кабинета. На пръв поглед всичко е наред. Да, ама не. Тимпанографията установява, че в ухото налягане липсва. Айде още два дни антибиотик. Доктора ми говори за операции някакви. Не го слушам. Дреб хленчи за мляко.

Сега, понеже рядко пия у дома, а предния ден изпих и двете бири, които бях предвидила за приятелската сбирка, се налага да отидем до магазина. Там детето се втурва с радостен писък "дет" (и.е. "сладолед"). Ами сега, забравих да питам доктора може ли сладолед. Забранявам превантивно. Писъците са сърцераздирателни, но аз се правя, че не чувам. Подкупвам с плодово кисело мляко и за момент нещата се кротват (т.е. вече не се пищи, а се пита "Мама, може мяко?" на всеки 45 секунди.)  Натоварваме количката и отиваме на касата. Дзън, нама наличност по картата. Точно е този момент трябваше да се сетя, че не ми е ден...

(следва продължение)

# 154
аз друго се чудя, от прочетеното тук оставам с впечатлението, че децата ви масово се бият, така ли е?
Да, мен също една позната която идва от чужбина това ме попита, защо толкова се бият децата тук.. Rolling Eyes
Не знам какво да  и отговоря. Моето дете не се бие, то няма с кой, няма братя и сестри, а и е момиче, така че, разбираемо е.

# 155
Добре де, мен друго ми е интересно, в колко часа си лягате, та успявате да станете в 6 часа?
Аз в 6 ако стана ще припадна направо...

Като тръгне детенце на училище ще разбереш  Grinning

Разбира се ако искаш ти да я оправиш/подготвиш  Wink

Аз ще я оправям, разбира се, Деси.
В колко часа започва това училище в първи клас?   Rolling Eyes

# 156
  • Tам през Атлантическия океан

.... мъжете бачкат ,
С повече от две обикновенно жените са домакини за дълго време.
Когато жената не ходи на работа, а е само домакиня и мъжът носи достатъчно пари, за да се живее не охолно, но добре, без да се замисляш за някои дребни, но нужни  нещица в ежедневието,
е добре!!!

Понякога тук е по-изгодно да си домакиня  Grinning
детските градини са скъпи и при повече от 1 дете е значителен  разход  Wink
Имам позната иска и се по-рано да се върне на работа , но просто не си струва ,  ще работи за да плаща таксата на децата за ДГ , няма смисъл .

Хората и тук си правят сметка  Grinning

# 157
  • София
Аз ще я оправям, разбира се, Деси.
В колко часа започва това училище в първи клас?   Rolling Eyes
Зависи от училището. Най-често 7:30 - 8:00. Трябва да са там 15 минути по-рано.

Ами да, бият се и моите. Несравнимо по-лесно е да млатнеш сестричката си по главата, понеже е решила да ти отнеме най-хубавото стики съвсем неправомерно, тъй като тя е изгубила своите, отколкото да й обясняваш дълго и безрезултатно защо не й се полага на нея твоето стики   Mr. Green

# 158
А какво е стики?

# 159
  • София
Едни гумени играчици с вакуумни лепки, дават ги в Лидл срещу съответна сметка.
Ей тези дивотийки
Скрит текст:

# 160
  • София
И моята се бие, нищо, че е момиче. Има завиден хъс в битките. Но и давам само с роднински деца, с чужди съм и набила в главата, че може само ако те посегнат първи.

Апропо, и аз съм се била много като малка  Wink

# 161
6 часа.На вън още е тъмно.Звъни телефона.Ставам.Със силно нежелание.Кафе, зъби, обличам се...някак си..

Страхотно написано, липсва само частта, че си в корпоративните среди и всъщност не би заменила този ден за нищо на света, защото само като им погледнеш очите ( на децата) и всичко ти минава.
Следваща глава - "Как напуснах гадната корпорация  и реших да преподавам йога" Grinning

# 162
  • Бургас
Моите са с по-голяма разлика и не съм имала такива нервни дни.Биеха се и се дразнеха като малки,но поне единият отиваше на собствен ход до училището,докато карам другия на ДГ.
Имах един по-тежък период,когато се скупчи бебето,абитурента и на другата година кандидат-гимназист,но като цяло е по-спокойно,особена като реших да си остана в къщи след майчинството с малката-Докога...ще видим. Grinning

# 163
Нормален ден. Да отбележа, че съм не особено разговорлив човек и предпочитам да си мълча.
Отивам да прибера малката от детска. На връщане разпитвам как е минал денят й, узнавам клюките за всички дечица, госпожите и лелята, намесвам се, когато е нужно и отговарям на въпроси от околната флора, фауна и градски живот. Адекватно. Всичко е супер.
Стигам до училището. Прибирам каката. Разговорът вече върви на три гласа - два от тях водят едновременен и независим един от друг разговор с мен. Отговарям. Адекватно.
Прибираме се в къщи. Включва се и таткото. Решавам спорове и водя разговори на четири гласа, като отговарям последователно на три различни, но зададени едновременно въпроса. Адекватно.

Или вече не толкова.  smile3506

Сипвам си едно вино.

Наздраве!  

# 164
Включвам се и аз, макар и с малко по-беден опит за сега като майка, домакиня и работеща жена. Ама сте ми много готини всички тук и нямаше как да не скоча в темата, а и я чувствам някак си твърде актуална и близка. От две седмици съм отново на работа, детето ми е за пръв път на ясла, нямам нито една баба за помощ, а милите лелки от яслата ми звънят да я взимам на обяд... ама как бе хора, на кой да я оставя  ooooh! Бягаме от работа и двамата с мъжа ми, за да се справим със ситуацията, а през "свободното" си време вечер пера, чистя, гладя, готвя и т.н. Офффф а и как нямам нерви и търпение... ей това ми е най-големия проблем, радвам се че все още и аз успявам да се овладея с някоя друга чаша вино или бира... Айде наздраве и от мен и много спокойни и релаксиращи почивни дни Ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт