Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 624
  • 879
  •   1
Отговори
# 165
"Реве. Не ми пука." Пфффф. И как така не ти пука като реве?!
Разбира се, че ще "реве", ако му креснеш "ставай, че си на училище" или "ставай, 6,00 ч. и закъсняваш".

Така съм задобряла в "тихото събуждане", че и в 3,00 да събудя децата, няма да "реват" и до половин час ще са готови за училище и градина. Просто трябва отношение. Обаче ако не ти пука, това е друг въпрос...например "защо", "от кога е така"...

Моите не се бият, а имат общо бюро, на което могат да правят всичко, което си поискат. Върху плота имат и голям монитор, на който могат да си пускат два прозореца за нет или филмче едновременно, рисуване и музика пак едновременно. Споделят си ги. Голямата е втори клас, малкият е трета група в ДГ.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 05:21 от Мишона

# 166
Толкова сме ти признателни за светлия пример!

# 167
  • Карлово
Ако може и видео материал, благодаря! Praynig

# 168
Куркума, аз обикновено избягвам да оставям честта за този избор на бащината фигура, защото съм разхождала дете по джапанки из големи и лъскави магазини неведнъж.
И?
Да не би детето да куцаше, или пък бе най-позорно изгонено от това тъй свещено място, само защото е по джапанки?    Laughing
Като почнете да се втелясвате така .......    Laughing

# 169
  • Русе, у дома
И аз тук с усмивка и със сутрешно кафе. Къщата е тиха (децата от вчера са при баба си).
На въртележката съм втора седмица, а тя още не се е завъртяла на пълни обороти. Таткото бай дефолт отсъства (работата му е такава).... Не се оплавам, даже напротив.... Знам, че това са ми най-хубавите години с децата - още са малки, прибират се с мен, а след 5 години не ми се мисли.... Добри момичета са - първокласничка и третокласничка....
Понякога рискувам с чаша вино вечер..., заплахата от мигрена ще е явна поне до климакса...., а като съм сама има вероятност да не мога да стана сутринта и не рискувам често...
Една приятна събота ви пожелавам...., споделете и кой, как е релаксирал през почивните дни, споделете и свойте дзен-техники.... Hug

# 170
  • Бургас
Kakто казва ММ по-хубаво от едно дете са две,три и.......н-бр деца.
Сутрин ставам в 5и45 за да имам 40 мин на ден за себе си.След това денят е луд,но вечер е хубаво къщата е пълна с детски смях,моите крясъци,строгия поглед на баща им,след това спокойствие децата по-леглата,а виното е хубаво:)

# 171
Едва ли някоя майка събужда малкото си  дете с крясък.
То е абсолютно вредно за здравето рязкото събуждане, всеки го знае, предполагам..
Това просто не си го представям така да се събужда дете, това не е казарма.
Аз също събуждам леко, тихичко, с галене по главичката. Но като му се спи на детето, му се спи. Трябва време да се разсъни.
Моето никога не е ревало като става, но ние ставаме по-късно, де. Аз  ревящо дете никъде не водя..  Naughty

# 172
  • София
А като си помисли човек, че старите хора казват: "Малки деца - малки ядове, големи деца - големи ядове!"... Thinking

# 173
Куркума, аз обикновено избягвам да оставям честта за този избор на бащината фигура, защото съм разхождала дете по джапанки из големи и лъскави магазини неведнъж.
И?
Да не би детето да куцаше, или пък бе най-позорно изгонено от това тъй свещено място, само защото е по джапанки?    Laughing
Като почнете да се втелясвате така .......    Laughing

Благодаря. Имало и умни жени.
Чета, на повечето децата са ужасни явно, то не е мрънкане, то не е биене.

# 174
  • София
много ми е жал да ги будя. Нечовешко е да стават за градина и училище. Градината си я спестихме като цяло, но като ходеха, беше голяма мъка буденето. То душичката му спи, а аз го карам да става! Голям праз! Не беше жизненоважно да са на градина. Обаче с училището няма мърдане. Особено зимно време целият половината свят спи, ние ги бутаме в кишата навън! Сами си навиват часовник, ама пак съм с половин ухо да не се успят.

# 175
  • София

Joy  Peace

Таткото сутрин буди диването с галене и тихичко Хайде, зайче, събуди се. Тя става лесно защото има режим и вечер си ляга към девет и половина. Съответно в седем, седем и половина е първа пушка. А и на обяд спи по 2 часа..изобщо сън не и липсва.

Трудното е обличането, там вече се губят поне едни 40 минути. Има собствено мнение за всеки чорап, понякога е изнервящо.

# 176
  • София
Бошке, Мишона се е върнала!

Малкия го будя с целувки, после го залъгвам с Дора или Мая и рева идва около градината.
Голямата миналия срок и този е следобяд, въобще не я закачам.

# 177
Проблеми със ставането щерката няма, но аз...За градина/работа ставахме към 7.30 - беше поносимо. Сега от 15.09 за предучилищна (в у-ще) ставаме в 06.45 - детето скача на тихо "хайде", но на мен ми се реве. Сменям си и работното време скоро и ще трябва още по-рано да ставаме, не ми се мисли.
Тази седмица ММ беше командировка и всеки ден беше лудница, че довършваме и ремонт. Добре че поне времето се развали и събота/неделя няма да обикалям парковете.

# 178
Четох много приятна книга за една компания безгрижници, които си прекарват лятото на къмпинг на морето. Всяка история завършваше с приготвянето на салата от краставици, домати и лук на колелца.
Сетих се за нея покрай вашите дни, приключващи с "и си налях чаша вино/бира/уиски" Simple Smile Човек би си помислил, че корените на пиянството се крият в родителството Simple Smile

П.П. Ежедневието ми е скучно и по тая причина не споделям нищо за него.

# 179
  • София
ми, то си е така, ако трябва да бъдем честни и обективни! децата не се срещат с алкохола и алкохолната култура в заведенията, а вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт