Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 534
  • 879
  •   1
Отговори
# 90
Не искам второ дете. Sunglasses

Ти пък, защо? Нали твой муж си е в къщи!  Joy

# 91
  • София
Аз не мога да шофирам. ММ тръгва на работа в 8 и се прибира в 7.
Сутрин ни кара.
Всичко останало така съм го нагласила, че да мога да го върша аз пеша.
Малкия беше в една отдалечена градина, сега и това оправих!
Децата са ми с 6 г разлика.
Въобще - защо да ми е трудно, като може да ми е лесно?

# 92
  • Кърджали
 Joy
Ще ме откажете дори да си помисля за второ дете...
Иначе аз поне засега чак такива драми нямам. Детето е кротко. Драмата е основно сутрин, когато я будя за детска. Не чува. Ама ако и кажа "хайде, ставай, ще облечем рокля за градината" и веднега чува... После се почва рев - причина няма - къде е тати?, защо тати не ме е чакал?, не искам на градина, спи ми се, искам те /все едно съм през девет блока в десетия/. Да си реве, тъй или иначе, ще ходи на градина.
Детето, обаче, е лъв по зодия. Ужас в чиста форма. Все трябва да е на нейното. Поводи за драми колкото ти душа иска. Вече не обяснявам нищо - и да и говоря, не чува. По принцип не чува, ако не и е изгодно.
Но след като успя да събори върху себе си телевизора, да се загуби в парка и още някое друго подобно изпълнение, вечер си сипвам нещо за пийване с чиста съвест...
Таткото .... Заявил е в чиста форма, че на него не може да се разчита. Такава му е работата. В градината доскоро не знаеха кой е баща и. Така съм свикнала да го няма, че ако се задържи в къщи повече от два дена и почва да ми пречи  Laughing

# 93
Не, мъжа ми ходи на работа. Simple Smile
Но ние имаме едно дете,  през деня аз я гледам,  водя и вземам от където трябва, но вечер не ме притеснява, защото пък тогава мъжа ми  се занимава с нея. И нямаме чак такива... шумни  вечери както описва авторката. Simple Smile

# 94
Сингълки! Ето ви темата: Другият ваш възможен живот.  Mr. Green

# 95
  • софия
Всичко си заслужава когато ги видя да се гушкат заедно или той/ сина ми/ да и чете приказки, да я успокоява и да я завива когато спи, никога не бих съжалила че имам две деца, безценни са тези моменти, дават ми сила когато се "дрънкат" кой да натисне копчето на асансьора първи.Затварям очи броя до 10 и си представям милата гледка, това действа поне за около 3 пъти преди да започна да повиша тон, да не кажа крещя Wink

# 96
  • София
Куркума, много ме развесели. Женските татковци са умилителна картинка.  Grinning

При нас е доста по-лежерно. Не се чувствам натоварена. Едно дете ми идва тамън.

# 97
Не, мъжа ми ходи на работа. Simple Smile
Но ние имаме едно дете,  през деня аз я гледам,  водя и вземам от където трябва, но вечер не ме притеснява, защото пък тогава мъжа ми  се занимава с нея. И нямаме чак такива... шумни  вечери както описва авторката. Simple Smile

Е, не, разказите естествено, че имат литературна хипербола Laughing Даже напротив, когато са двама, както неведнъж е ставало дума, двамата се заиграват, занимават. А пък в събота сутрин каката прави закуска за малкото, ако мама и татко вземат, та се успят Laughing

По отношение на кавгите съм намерила решението - казала съм им да се разбират помежду си и да не ме намесват в техните дрязги.
По отношение на спорове от типа "кой да избере филмчето, кой да натисне копчето" и други подобни щуротии също имаме решение - хвърляме ези-тура или играят камък-ножица-хартия hahaha

# 98
Днес щеше да е наистина прекрасен ден, ако бях послушала детето, което сънено каза: 'Мамо, спиме цял ден.'

# 99
Куркума, при теб е различно, защото си с момиче и там разликата от дрехи за вкъщи/село не се различават съществено от дрехите за градина/разходка. При нашият син има една съществена разлика между тях - тези за игра се отличават по това, че имат къде петънце, къде дупка, къде протрито. Това са били скоро съвсем нормални дрехи за пред хора, но след едночасова игра навън не стават за нищо, но все пак не се изхвърлят, а ги оставям да ги носи, за да не разсипе и другите си нови дрехи. Лошото е обаче, че когато излиза за училище и някъде по-така намъква парцалките, но ако си тръгне за село или като излизаме с караваната, тогава облича новичките и след 10 минути е кален, скъсан и подобни екстри Simple Smile Просто не винаги успявам в тези минути да го издебна и да го преоблека, което за него е голяма загуба на време  Laughing

# 100
Убедена съм, че е прекрасно да има две дечица, но аз проста ще побелея без време, ако живея дори  една седмица, както е описала авторката.
И аз като Тоня съм от по-лежерните, не обичам да ми е напрегнато и стрес.

# 101
Куркума - специално за теб http://www.youtube.com/watch?v=osdp2nrScnc  Laughing

# 102
  • София
Гениално клипче! Laughing

Аз бях от по-лежерните едно време, сега съм от по-кресливите. #Silly
Като остана сама съм като котка.

# 103
Това като го чета почвам да се чудя дали действително искам да имам деца. Crazy Мечтата ми е да имам две, но ако ежедневието ми ще бъда такова...не съм от оправните аз. И аз съм от спокойните и глезените и обичам всичко да е в ред. И тишината ценя много. Grinning

# 104
А аз като чета теми като тази, ми става ясно защо познати ме гледат жаловито. Съдейки по подписа ми би следвало да живея в сравнителен мир със себе си и мир у дома.

Общи условия

Активация на акаунт