Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 745
  • 879
  •   1
Отговори
# 255
Домашното обучение съществува като законна опция в много страни, включително и в България.

Друг е въпросът, че малко родители знаят за това.

Това определено не е вярно за БЪлгария. Майка ми е директор на училище и достатъчно добре познава системата и нормативната база. Именно тя определи твърдението като абсолютно невярно.

Ето тук може да се прочете за състоянието на настоящия закон в България.  Домашното обучение не е регламентирано, но е напълно законно и има родители и в България, макар и малко, които обучават децата си така.

Има доста въпроси и неща, които трябва да се знаят около този вид обучение, но не мисля да влизам в повече подробности, не е тук мястото.

Хубава вечер!   bouquet

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 18:11 от Justem

# 256

Ето тук може да се прочете за състоянието на настоящия закон в България.  

Хубава вечер!   bouquet

Наистина ли си чела статията от линка? Защото в нея: 1) Никъде не се споменава, че домашното обучение в България е законно и 2)Пише следното:"все още не съществува уредба, която да регламентира точните измерения на домашното образование".
Добре е чукча да не е само писател, но поне от време на време и читател. Чл. 9 и чл. 16 от Закона за народната просвета ще те ориентират в материята.

# 257
 Домашното обучение не е регламентирано, но е напълно законно и има родители и в България, макар и малко, които обучават децата си така.

Има такива родители, писали са във форума, но това не значи, че е законно. Дори в проекта за нов закон за образованието нямаше и дума за домашно образование. Ако наистина си запозната с домашното образование би следвало да знаеш, там където е узаконено как и защо е направено.

# 258
Домашното обучение съществува като законна опция в много страни, включително и в България.

Друг е въпросът, че малко родители знаят за това.

Това определено не е вярно за БЪлгария. Майка ми е директор на училище и достатъчно добре познава системата и нормативната база. Именно тя определи твърдението като абсолютно невярно.

Ето тук може да се прочете за състоянието на настоящия закон в България.  Домашното обучение не е регламентирано, но е напълно законно и има родители и в България, макар и малко, които обучават децата си така.

Има доста въпроси и неща, които трябва да се знаят около този вид обучение, но не мисля да влизам в повече подробности, не е тук мястото.

Хубава вечер!   bouquet

аз не мога да отворя линка, но домашното обучение не е ли само за деца със заболявания, които не им позволяват по ред причини да посещават училище; деца , които живеят на отдалечени места, където  наоколо няма училища; по религиозни причини.
------------------------
в групата на малкия имаха дете с турет. независимо от заболяването детето се справи много добре и дори сега е в доста висок левъл клас. друго е с адхд, но в шеста група изпревари децата в групата и го преместиха в 7-ма група /по средата на годината/.

# 259
Леле  Laughing
И на психолог ме пратихте, и децата на социалните ще датете още малко...

Подхождайте с хумор към нещата, не само към конкретната тема..а въобще към живота.
Ако почнем да се вайкаме за всичко и се вземем твъде насериозно, докъде ли ще го докараме....

Повече усмивки, дами, в това трудно ежедневие ви желая!

Касита(ако не се лъжа спомена по-рано днес), нямам литературни претенци, не мога да пиша, нямам и желание!
За блог определено време нямам, желание нямам и не съм фен на подобни изяви.
Благодаря все пак за критиката. Hug
Очаквай продължение  Sunglasses

# 260
  • София
Хайде, хайде, като видя зора, и го обърна на майтап!

# 261
Хайде, хайде, като видя зора, и го обърна на майтап!
Чудех се дали да разкажа за разходката в парка, ама Касита ме сецна...сега ме е срам  Laughing

# 262
  • Варна
mustaine, има прекрасно чувство за хумор! Любим  Heart Eyes

# 263
  • София
А след разходката в парка ще ни разкажеш ли и за интимния си живот в семейната спалня?

# 264
А след разходката в парка ще ни разкажеш ли и за интимния си живот в семейната спалня?
" една най-обикновена седмична нощ"  Mr. Green

# 265
" една най-обикновена седмична нощ"  Mr. Green
Laughing Laughing Laughing
Ще стане много дълък разказ, пък и ще трябва една огромна червена точка +18, но да не се разсейваме, не сме в подходящия форум за това.
Все пак ще поработя над желанието на почитателите, разбира се.  Mr. Green

# 266
  • София
Баси ексхибициониста си! И ти можеш да сложиш сто хилещи се емотикончета, но хич не е смешно, а е жалко.

# 267
Не му се налага да учи идиотизмите, присъщи за масовото образование.
Децата трябва да се научат да разпознават идиотизмите. Ако те им бъдат спестени, първия такъв появил се на жизнения им път ще ги събори.

Основният проблем на българин/ката според мнението на доста други нации е вопиющата липса на добри обноски.  На култура на общуване.  Cry

По поста ти личи особено висока култура на общуване....
Направо ме заслепи!

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 20:31 от Герри

# 268
Аз ли нещо не се ориентирам правилно, но това Мъстейн мъж или жена е?

Има индивидуален план на обучение, който може да се заяви от родителите в началото на учебната година. Стига сте го дъвкали това "домашно образование". Има такова. Има го в закона "индивидуалния план". Детето се явява за покриване на ДОС. И се практикува от години.

# 269
  • София
авторката на поста има съвсем друго предвид под "домашно обучение".

Общи условия

Активация на акаунт