Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 792
  • 879
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ако това е към мен, заради това, че обърнах внимание върху домашното обучение, не знам какво да ти кажа, но мисля, че малко почивка ще ти се отрази добре.    Laughing

Както писах, домашното обучение не е за всеки - нито за всяко дете, нито за всеки родител.  Иначе бихме измъчили децата си.   Grinning

Ако обичаш, гледай си работата!  Като не знаеш акво да кажеш, най-добре си мълчи!

# 241
Ако си написала 15 000 мнения тук и все с този тон, това хич не говори добре за форума...  newsm78

# 242
  • София
Имаш ли още за коментиране относно моята особа или да се върнем към основната тема!

# 243
Домашното обучение съществува като законна опция в много страни, включително и в България.

Като е на домашно обучение да не би да спи до 10?  newsm78

Всяка форма има предимства и недостатъци. Само че, темата не е за образованието.

Темата е Един Най-обикновен Седмичен Ден - доколкото виждам всеки я тълкува както иска.  Grinning

Естествено, училището беше споменато доста пъти, като част от ежедневието.  Имаме група близки приятели, които обучават децата си у дома, и зная, че те нямат повечето от ежедневните проблеми, от които така сърцераздирателно се оплаквате.   Grinning

Но от само себе си се разбира, че децата копират държането на възрастните около тях и затова има деца, за които ходенето на училище си е единствено чиста полза във всяко едно отношение.   Grinning

# 244
сигурно се изказвам неподготвена, защото идея нямам какво е домашно обучение, но ми звучи много сектантско - като при мормоните или амишите. като ги дундуркате у дома до 18г и после ги /из/ пуснете тези деца в социума, как се вливат в него newsm78
не може все по домашному да се живее.

индивидуалното обучение е подходящо за деца от аутистичен спектър, дислектици, адхд...сега, да не се засегне някой - просто имам приятелка /в Бг/ с дете с адхд, как ли не се  мъчиха, 2 училища смениха и сега е на индивидуално обучение, от нея знам. тук/холандия/ си имат ресурсни учители, в класовете на синовете ми абс винаги е имало и дислектици, и с адхд, и с аутизъм, и с тризомия 21/даун/.

ама зорлем да го държа у дома, много странно ми се струва.

за ранното ставане сте прави. големият ми син имаше/и сега има , но започва работа в 11 слава богу/  много проблеми. просто все едно е в кома- абсурд е да го събудиш, нито с добро, нито с лошо, нито с нищо. не ме питайте как сме се справяли. като беше малък, го приспивах по 2 часа и заспивах аз , а ако не заспивах, се измъквах от стаята му, очаквайки, че най-после, слава теб, господи да е заспал, но не би. едно гласче се надигаше и питаше - а ти къде отиваш Laughing Mr. Green Twisted Evil
малкото обратно, като бебе и малък просто му връчвах шишето с мляко и след броени секунди отнасяше плувката за цяла нощ. сега ако си навие телефона за 7,30, в 7 и 28 е събуден, а в 7 и29 е станал и изключва алармата.

по същия начин аз си 'програмирам' мозъка/когато ми се налага, иначе обичам да спя и мразя да ме будят/ да се събудя в еди колко си часа и минута преди часа съм будна.

не знам нито механизма, нито ми е ясно защо на едни камъни да падат около тях не се събуждат , а други стават веднага.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 17:16 от April snow

# 245
  • В заешката дупка
Тъжна е всъщност темата. Не е просто за ранното ставане, нито само за училището,  а за напрегнатото и забързано ежедневие. И тъжното е, че това е реалността за много семейства, дори и да изключим литературната хипербола и реването.

# 246
  • София
И какво, заради три месеца ранно ставане да зарежат училището ли?  

Откъм трудност и напрегнатост, е ка то в репликата "времена всегда одинаковье"

# 247
Нищо му няма на домашното обучение, стига подбудите да не са користни, сиреч крайни и продиктувани от вяра и религия. Толкова по-хубави неща може да прави и да се случат на едно дете, ако то не е въдворено в редиците на масовото образование. Особено, ако детето показва заложби и данни, а не е поредният масов ученик.

# 248
  • София
И като и а заложби, какво? 

# 249
Не му се налага да учи идиотизмите, присъщи за масовото образование.

# 250
Домашното обучение съществува като законна опция в много страни, включително и в България.

Като е на домашно обучение да не би да спи до 10?  newsm78

Всяка форма има предимства и недостатъци. Само че, темата не е за образованието.

Темата е Един Най-обикновен Седмичен Ден - доколкото виждам всеки я тълкува както иска.  Grinning

Естествено, училището беше споменато доста пъти, като част от ежедневието.  Имаме група близки приятели, които обучават децата си у дома, и зная, че те нямат повечето от ежедневните проблеми, от които така сърцераздирателно се оплаквате.   Grinning

Ходенето на училище, ДГ или ясла е нормално явление за нашите ширини. Нормално е повечето родители да ходят и на работа. Организирането на само тези две неща, понякога може да струва много нерви, но може и да си е просто рутинна дейност.
Домашното обучение предполага, родителят да не ходи на работа или да работи от дома си.  Там организацията е различна и доста чужда на повечето хора.

Иначе не мога да не се съглася с това, че самото  ежедневие е забързано и напрегнато и ако искаме да свършим всичко по възможно най добрия начин, определено това рефлектира някъде. Малцина са тези, които успяват да работят еднакво добре на няколко фронта /в това число е разбира се ССФ/, но това не прави другите по лоши.

# 251
  • София
Не му се налага да учи идиотизмите, присъщи за масовото образование.

И кой ще реши кое е идиотизъм и кое не? Или ще се прости с дипломата в името на неученето на идиотизми?

# 252

Друг е въпросът, че малко родители знаят за това.

Това определено не е вярно за БЪлгария. Майка ми е директор на училище и достатъчно добре познава системата и нормативната база. Именно тя определи твърдението като абсолютно невярно.

# 253
Ходенето на училище, ДГ или ясла е нормално явление за нашите ширини. Нормално е повечето родители да...  

Благодаря за пояснението, но нямаше нужда.   bouquet

Проблемът не е само в напрегнатото ежедневие.

Основният проблем на българин/ката според мнението на доста други нации е вопиющата липса на добри обноски.  На култура на общуване.  Cry

Когато ни интервюират, наред с това, всяко образование бледнее.   Laughing

# 254
  • Sofia
Еееее,как сте оке...пазили приятните откровения в темата  Rolling Eyes Tired
По въпроса за ранното ставане...
И у нас е зор. И аз, и таткото не ходим на стандартна работа- с нормирано работно време и не се налага да ставаме рано, синковецът много добре знае и почва да се пазари и запъва още от вечерта.
Аз си му съчувствам на детето,де  ooooh! Hug Поспаливи сме цялото семейство,башка и котката  Mr. Green
Та,на въпроса му,за чий..дявол училището започва от 8 ч., започнах и аз да се чудя newsm78
Хубаво има училища с по много деца, на 2 смени са,ясно е,че е за това.Ама нашето училище е основно с по 1 клас от випуск.
Родителите на повечето деца, които познавам са от 9 или 9.30 на работа,т.е струва ми се че работното време на училището вече не е съобразено с работното време на родителите (понеже това беше основният ми аргумент  newsm78), както в социализма.

Мечтата на моя ученик е да е само втора смяна  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт