Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 721
  • 879
  •   1
Отговори
# 420
Герри, що така, бе? Къде ги виждаш тия сдухани деца? За всичко има време.

А иначе честно да си призная никак, ама никак не държа децата ми да скачат на ластик  Laughing Нещо тая носталгия не ме гони много. По дъвките Идеал, по скачането на ластик и изобщо по така модерните спомени от "Народна република България"  Laughing
Има достатъчно динамични игри, които могат да се играят на въздух. Като гледам децата, хич не им е скучно.

# 421
Кораби и лодки!Аз това много обичах да играя като малка.Мен пък никога не са ме водили на спорт,на пиано,на рисуване!На нищо,нащте все нямаха време,нито желание.За това на дърти години открих какъв кеф ми доставя тениса на корт и какви заложби имам-висок ръст,дълги крайници и много хъс за победа  Mr. Green Аз съм за децата да са на някакъв спорт и език като допълнително.Но ако трябва да избирам между език и спорт бих избрала за моите спорта.

# 422

Но ако трябва да избирам между език и спорт бих избрала за моите спорта.

Peace

Плуването по-скоро ми е за здраве, защото от както ходи, да не казвам голяма дума, ама здравето е по-добре. А и като е на чина, малко да се поплацика, освежи  и доста да се раздвижи, хич не е зле.

Като порасне още малко и едни ски ще сложим. Това специално го замислям и с друга цел, не само заради здравето.  Twisted Evil Защото ако заобича ските и има възможност да практикува този спорт, съм убедена, че като всеки запален скиор /или поне всички до един, които аз познавам, всички/, още с първата снежинка и ще е горе, на пистата, а не в кафенето на топло. Но има време за това, още малко.

# 423
Герри, що така, бе? Къде ги виждаш тия сдухани деца? За всичко има време.

ми сдухани са бе. Сутрин от 7 до към 8 вечерта всичко им е организирано. Първо училище, после занималня, после плуване, после не знам си кво още.  Събота са на английски-този наистина безценен език, дето ако не се научи още от люлката КРАЙ!!!!!. Неделя тъпеят, щото мозъчната им енергия е слязла в петите...
Родителите им ги виждат само сутрин, през деня докато ги транспортират от едно място на друго и вечер като си лягат....през това време децата се цупят и хленчат-как няма да се цупят и хленчат-и ти да си и ти ще хленчиш.

Децата виждат родителите си през ваканцията, ако не са при бабите си или не са пратени да учат безценния английски в Англия, откъдето с гаранция ги връщат мини лордчета...

Такива деца и родители познавам аз. И са много. Адски много.
Английски в детската градина, английски в яслата, английски още в утробата.....

Щеше да е смешно, ако не е тъжно.

То и аз не мога да играя на кър и на ръбче. Пък не съм ходила на извънкласни занимания, повече играех навън.
На ластик съм играла само като мноого малка.
Всичко зависи от обкръжението. Къде по-интересни игри си измисляхме от кър, ръбче, ластик. Crazy
Само тъпанарите играеха на кър. Вие възвишените си играехте на кукли и на мама и тати, а пък аз играех с момчетата на фунийки .. Stuck Out Tongue Winking Eye

Що не кажеш една игра на която сте играли или е тайна? Да не е била на "чичо доктор"?

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 17:37 от Герри

# 424
Аз не познавам такива, честно.  Peace Но сигурно има, щом казваш. Ние, обаче, хората на село сме по-други, по-свободолюбиви  Simple Smile

# 425
Ааа да виж ските забравих.Аз карам от 3-4 годишна ски.Боже пък какви падания съм имала-на Ястребец като паднах в средата някъде до долу се търкалях.Татко вика-реших че се утрепа.Татко ме научи,дядо е бил хижар и татко и чичо са много добри скиори.Голям е кеф зимата и ти на ските,не се усеща ни студ,ни нищо.Бях зимно опечена на очила постоянно  Grinning Много обичам Пампорово,жалко че от 3-4 години не съм карала ски.
Английския си е необходим,ама сега и да не дрънкат перфектно езици няма да ги върна!Децата затова са си деца,да са безгрижни.

# 426
  • София
Познавам и от едните, и от другите. Едно време ме причисляваха към амбициозните майки, защото тогава правех нещо необичайно. Сега съм направо на опашката, моите направо калпазани изглеждат и разглезени.

# 427
Аз не познавам такива, честно.  Peace Но сигурно има, щом казваш. Ние, обаче, хората на село сме по-други, по-свободолюбиви  Simple Smile
Ти за кво мислиш аз избягах на село барабар с домочадието и котарака? Верно, че се транспортираме до училището и котарака полудя, но само това са ни негативите...

# 428
  • Tам през Атлантическия океан
Те затова сегашните хлапета една подобаваща народна топка не могат да спретнат. Не знаят да играят на ластик, на ръбче, на кър...Като седнат само се дракат и питат "сега кво ще правим?"

Ааа , недей да обобщаваш  Wink

Ела да видиш моя , обожава да играе навън с другите деца , карат колелета , скейтове , ритат топка , менкат си нЕкви карти .
Когато не е на тренировка само гледа през прозореца дали има някой навън и излиза  Peace

# 429
Всички учат езици по десет години и като си отворят устата трябва да гадеш какво искат да кажат, иначе не е зле като идея. И аз съм за знанието на повече езици. Напред, науката е слънце. Laughing

# 430
Рибозом, на мен пък баща ми цял живот в планината работеше. На лифтовете, ски гардероба. Значи до такава степен сме били въвлечени, че вечер със сестра ми си застилахме върху покривалото на леглото, че сутрин само да приберем в раклата и да не губим и минута, а братовчед ми от Дружба се качваше до Драгалевци още в 8. 00 часа  Crazy А лифтовете така или иначе започваха в 8.30 - 9.00. Караме цял ден, ама спираме само за един сандвич и над нашата къща все още си е поляната, току под планината и със ските си идвахме до дома  Grinning

# 431
Аз, като дете през соца, що не съм я чувала тази игра на кър? Какво представлява?

# 432
Аз, като дете през соца, що не съм я чувала тази игра на кър? Какво представлява?
Другаде и викаха Бум. Разчертава се едно като квадратен лабиринт с четири балона (затвори) по четирите ъгъла и децата се разделят на два отбора. Следва едно яко блъскане, бутане и дърпане....с цел единият отбор да вкара другия в балоните (затворите). Иначе точните правила съм ги забравила Sad

Беше много яко-що колена са се обелили на това...

Може и само в София да са я играли знам ли... newsm78

# 433
  • София
не можеш да ме накараш да играя такава игра. Не харесвам физическите сблъсъци.

# 434

Това наистина успя да ме изуми! Пожарникари "гасят" живачен термометър?
Удивително!
 hahaha
Живака е изключително опасен за здравето и ако счупите термометър по- добре е да не де опитвате да го събирате, ако не знаете как и най добрия вариант е да позвъните на пожарната, тъй като те са тренирани да се справят с какви ли не ситуации!

Живачен термометър не пипам. За пожарната честно не знаех, че се вика да събира живак...и да ръси сяра-това ще ми е полезна информация. . Баба ми си купуваше от аптеката и си я ръсеше собственоръчно...и си го събираше собственоръчно-все пак не е плутонии това...

И аз се изненадах. По-скоро очаквах по телефона да ми дадат инструкции от къде се взима сяра, къде да изхвърля отпадъците и т.н. Ама, ей на, дойдоха си съвсем истински пожарникари, влязоха с огромната пожарна кола в уличка широка около 3 метра, клечаха близо 40 минути, докато съберат всичко и накрая си написаха и протокол даже. Умрях от срам.

По въпроса с детските занимания. Хубаво е децата да пробват колкото могат повече неща. Хем в един момент ще открият какво ги влече, хем ще са добили минимален опит в най-различни сфери. Пък вече какви точно занимания да се изберат зависи от детето. Ето, моята голяма щерка обича повечко да поседява и хапва. Затова лекичко я насочвам към повече спортни занимания. В училище достатъчно си поседяват на дупетата.

Общи условия

Активация на акаунт