Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 722
  • 879
  •   1
Отговори
# 450

А за ученето на език  мога да напиша цял пътеводител на родителската глупост.  Тази тема е дълга и едва ли може да се изкорени с две думи напълно погрешното схващане, че език се учи докато детето е малко.

Не мога да не се съглася...   bouquet
Език се учи в гимназията, за препоръчване езикова. Или в чужбина, където ти говорят само на този език, или интуитивно от люлката.
От първи клас чуждият език може да се учи само за разнообразие и лееко запознаване с чуждата азбука и думи. Но да се научи.... Shocked абсурд. Хеле пък два чужди езика.... Crazy
Затова и трябва да се прецени натоварването на детето и дали това е необходимо.
Герри...  202uu

# 451
  • София - Рим и обратно

Език се учи в гимназията, за препоръчване езикова. Или в чужбина, където ти говорят само на този език, или интуитивно от люлката.

100 % +

# 452
  • Куциндрел
То и аз не мога да играя на кър и на ръбче. Пък не съм ходила на извънкласни занимания, повече играех навън.
На ластик съм играла само като мноого малка.
Всичко зависи от обкръжението. Къде по-интересни игри си измисляхме от кър, ръбче, ластик. Crazy
Само тъпанарите играеха на кър. Вие възвишените си играехте на кукли и на мама и тати, а пък аз играех с момчетата на фунийки .. Stuck Out Tongue Winking Eye

Що не кажеш една игра на която сте играли или е тайна? Да не е била на "чичо доктор"?
Що пишеш глупости?!? newsm78

# 453
То и аз не мога да играя на кър и на ръбче. Пък не съм ходила на извънкласни занимания, повече играех навън.
На ластик съм играла само като мноого малка.
Всичко зависи от обкръжението. Къде по-интересни игри си измисляхме от кър, ръбче, ластик. Crazy
Само тъпанарите играеха на кър. Вие възвишените си играехте на кукли и на мама и тати, а пък аз играех с момчетата на фунийки .. Stuck Out Tongue Winking Eye

Що не кажеш една игра на която сте играли или е тайна? Да не е била на "чичо доктор"?
Що пишеш глупости?!? newsm78
А ти що не сподели какви пък са тези толкова интересни игри? Или обкръжение?

# 454
  • Куциндрел
А ти що не сподели какви пък са тези толкова интересни игри? Или обкръжение?
Трябва ли? Или на теб ти е интересно, хе ли Цеца е играла на чичо доктор?!?
Продължаваш.... Whistling

# 455

100 % +

Езиковата гимназия също не е гаранция. Познавам деца, които едвам изкараха 6 на IELTS, а са учили в езикова гимназия ... Познавам и хора, които никога не са били в езикова, но имат силен афинитет към чужди езици и буквално са се самообучавали и в момента са на едно много високо ниво. Peace

# 456
  • София - Рим и обратно
Самообучаващи се на високо ниво, които не са от двуезична фамилия и неживяли в страната, на чийто език се самообучават, не познавам аз.

# 457
  • Куциндрел
Ха сега си премерете познатите. Mr. Green

# 458
  • София - Рим и обратно
То много зависи и какво се има предвид под "високо ниво", де.
На една позната (! Ceca Laughing), щерка й ходи на Британика от детската градина, а в шести клас не можеше да обели 2 думи на кръст пред англоговорящи, така че....не знам.

# 459
  • Куциндрел
Истината е, че език се учи с практика, сам няма как, ако нямаш насреща някой който да те води.
Дали ще е учител, дали ще е някой, който знае добре езика...
Пък и не на всеки се отдават езиците, аз съм такъв пример, на мен и майчиния език ми е труден. ooooh!

# 460
  • София
То па на Британика все едно им е страшно обучението...

# 461
Какъв е майчиният ти език?

# 462
  • Куциндрел
Какъв е майчиният ти език?
Български. Rolling Eyes

# 463
 Mr. Green Аз си мислех, че ще кажеш китайски. Flutter

# 464
  • Куциндрел
Mr. Green Аз си мислех, че ще кажеш китайски. Flutter
Добре би звучало. Mr. Green