Робувате ли на oпределена марка?

• 23 768
  • 458
  •   1
Отговори
# 375
  • София
.....

Постнатите от другата тема цитати не успяха да ме убедят в последното ни най-малко. Не знам как са убедили някои от вас.

О, това беше лека, светска тема, така да се каже.
За непрофесионалисти като мен.
А, който се интересува, да влезе в специализираните за целта- има раздел в наш дом и специализирани теми за битова химия и да чете, ако има време и желание, пишат, както казах, хора професионално ангажирани с това, вярвам, че ще отговорят на всички конкретни въпроси за ензимите, фосфатите, поточните линии и баркодове.
Аз съм се интересувала само като потребител, получила съм отговорите, които ме интересуват, от хора, които са професионално ангажирани в областта и съответно съм се доверила на тяхната преценка и мнение, понеже го считам компетентно и с това съм приключила въпроса.

И с риск да се повторя, ще кажа, че с постовете ми по темата нямам никакво нито желание, нито амбиция да убеждавам когото и да било в някаква теза, всичко, което казвам има единствено информативен характер от битово естество и по неизвестни за мен причини оставих убеждението, че много ме вълнува кой, какви препарати ползва.
Надявам се с това да съм изчерпала темата и да не възникват повече въпроси, а ако възникват, да се обръщат към компетентните в областта хора в раздел "битова химия " в наш дом, или както там се казва сега.

# 376
  • В заешката дупка
Аз един от отговорите си намерих - за забраната на фосфатите в перилните препарат в Западна Европа - за да видя, че има разминаване между това, което твърди уж професионалистът и което пише в официални документи.

Аз също нямам намерение никого в нищо да убеждавам, нито темата и мен толкова ме вълнува, само споделям това, което открих. И се надява, че ако хората наистина търсят отговори, последна инстанция да не им са анонимни професионалисти в нашия дом или където и да е из форума. С което приключвам и аз.

# 377
  • Варна

Не знам какво толкова всъщност се захапаха тези цени. Добре нека кажем, че  в българия цените са много ниски на всичко, но какво толкова се оплаквате, нали писахте, че дори там с 1500 Е  чорек живее в пъти по-добре от човек в България с 800 лв. Какъв е проблема тогава? Пък като се прибирате си оправяйте зъбите, косата и т.н., взимайте си от тук козметика и каквото още искате  и си живейте спокойно. Лошо няма. (И аз познавам човек, който живееше в Америка и идваше тук да си оправя зъбите, барабар с билетите и престоя му излизаше по-изгодно - ми чудесно, важно е избор да имаме, пък вече който както му харесва).

Никой не е казал, че има проблем относно живота там, нито че има нещо против, че цените са два пъти по-скъпи при положение, че заплатите са поне 5 пъти по-високи Wink Става въпрос за качество-цена, а не за цена-стандарт на живот Wink

# 378
Нямам идея дали продуктите в Англия например са по-добри от тези в България. ползвам ги за по седмица-две прес годината. При нас пък няма нищо. Отиваш в магазина и има два вда препарат за пране.
Е, и така се живее, но ми се щеше да имам по-голям избор.

# 379
Първото ми дете е родено 88 год,ММ тогава през месец беше в Англия и носеше течен Ариел да пера бебето.Ами невероятен аромат и качество.Детенцето ми следобед не заспиваше без прясно изцеден сок от моркови,та ви е ясно как като разклати шишето всичко олива(тогава нямаше Вениш),но дрехи с петна не сме имали благодарение на въпросния Ариел.Спомням си,че беше  много скъп за нашите стандарти.Сигурно и "състава" не е бил  за нашите стандарти.Какво да коментирам повече.Тук се продава втора ръка стока ,да не кажа само боклуци.

# 380
Първото ми дете е родено 88 год,ММ тогава през месец беше в Англия и носеше течен Ариел да пера бебето.Ами невероятен аромат и качество.

Мда. Ариелът, който се е продавал през 1988 г. в България няма как да се сравни с онзи от Англия.  Sunglasses Най-малкото, че нямаше достатъчно време ток, че да изкара пералнята един цикъл. То и перални толкоз имашец

# 381
Първото ми дете е родено 88 год,ММ тогава през месец беше в Англия и носеше течен Ариел да пера бебето.Ами невероятен аромат и качество.

Мда. Ариелът, който се е продавал през 1988 г. в България няма как да се сравни с онзи от Англия.  Sunglasses Най-малкото, че нямаше достатъчно време ток, че да изкара пералнята един цикъл. То и перални толкоз имашец
.За Ариел  не бяхме чували даже,но пък до каквото се докопаш беше качествено вкл.храната.От 90 год.нататък започна експеримента с народонаселението.

# 382
.За Ариел  не бяхме чували даже,но пък до каквото се докопаш беше качествено вкл.храната.От 90 год.нататък започна експеримента с народонаселението.

защо тогава мъжът ти е носиЛ прах за пране оттам , а не е носиЛ прах за пране натам , чак го и помниш 25 години този паметен миг ?
откъде знаеш , че е биЛо качествено , сЛед като нямаш база за сравнение !?
и точно пък бг прах за пране да е бил с качеството на Ариел ?!

# 383

защо тогава мъжът ти е носиЛ прах за пране оттам , а не е носиЛ прах за пране натам , чак го и помниш 25 години този паметен миг ?
откъде знаеш , че е биЛо качествено , сЛед като нямаш база за сравнение !?
и точно пък бг прах за пране да е бил с качеството на Ариел ?!
Чети по задълбочено и ще разбереш защо го помня.Тогавашния български  прах за пране не коментирам,защото НЕ го помня.Второто дете отглеждах вече с внесения в БГ Ариел и мога да сравня английския с внасания у нас.88 не ми трябваха нито Вениш нито Спот,въпросния прах вършеше тая работа,освен това дрехите на детето искряха  от чистота и като го водех на консултация ме питаха, защо така хубаво ухае това бебе(омекотител не бях виждала  на този етап)

# 384
И дядо ми разправяше, че едно време имало ехеей какъв шоколад.  Mr. Green Че и твоите спомени с Ариела същите.

# 385
 Peace

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 16:29 от kabo6ar

# 386

(И аз познавам човек, който живееше в Америка и идваше тук да си оправя зъбите, барабар с билетите и престоя му излизаше по-изгодно - ми чудесно, важно е избор да имаме, пък вече който както му харесва).

Никой не е казал, че има проблем относно живота там, нито че има нещо против, че цените са два пъти по-скъпи при положение, че заплатите са поне 5 пъти по-високи Wink Става въпрос за качество-цена, а не за цена-стандарт на живот Wink
За да дойде да си прави зъбите значи нито взема заплата като хората, нито има застраховка. А зъболечението в САШ, е на светлинни години от това в България...като приемуществото е за САЩ.

# 387
  • София
Заплатата му е прилично висока. Затраховката не съм го питала каква му е, но със сигурност не е долнопробна, даже напротив. И все пак го правеше.
Защо точно е предпочитал да си оправя зъбите тук, освен цената, която е споменавал, че му е в пъти по-ниска идея нямам, не съм сметнала за нужно да разпитвам, не ме е заинтригувало толкова.

# 388
Заплатата му е прилично висока. Затраховката не съм го питала каква му е, но със сигурност не е долнопробна, даже напротив. И все пак го правеше.
Защо точно е предпочитал да си оправя зъбите тук, освен цената, която е споменавал, че му е в пъти по-ниска идея нямам, не съм сметнала за нужно да разпитвам, не ме е заинтригувало толкова.

Ако имаш застраховка, цената е без значение, защото не плащаш ти, а застраховката. Естествено, застраховката не е безкрайна, обикновено има някаква горна граница; освен това не е задължително да покрива всички манупилации, но пък кой си оправя всички проблеми наведнъж? Както и да е, за мен няма логика да се прибираш в България, освен ако нямаш близък зъболекар.   

# 389
  • София
застраховка със сигурност имаше, други операции са му се налагали - правил е там, специално за зъбите дали заради определен специалист, дали именно защото бяха много неща на куп (някакви импланти слагаше) не мога да ти кажа, факт е че избра тук да ги прави идва на 2-3 пъти май ги приключи на куп за по 1 седмица.
Понеже ми се върти, че има и застраховки без дентални или които покриват по-малко дентални, може и такава да му е била... не знам, както писах не съм се впускала в разпити по въпроса, каза, че му е по- евтино тук да се прибере и да си ги направи отколкото там, направило ми е впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт