Робувате ли на oпределена марка?

• 23 790
  • 458
  •   1
Отговори
# 360
чул съм ,че южноевропейците и балканците предпочитаме по-миризливи препарати за пране. за това даден производител се съобразява с това , произвежда такъв продукт за да може да се продаде и на нашите пазари. обратното - в Германия пък предпочитали по-леките и нежни аромати.   ето една разлика в един и същ продукт продаван там и тук. съм това може да се прибави и различните държавни изисквания за съдържание или липса на дадена съставка. ето ти още някоя разлика.  Laughing

Бонго, наистина ли вярваш в тези глупости? Уж ни имали за втора ръка хора, пък произвеждали по-миризливи прахове и ароматизатори за нас, за да ни се харесат? Ами дайте да снимаме съдържанието на еднакви продукти продавани в различни държави и ако някой се наеме да им сравнява състава тук.

# 361
за да си продадат продукта защо да не направят ? един Ариел го доказва това. тези , които не обичат силната миризма харесват немския. аз обичам по-силните аромати и за това не ми допада немския (като аромат). относно състава не се наемам защото имам готово инфо от перилната тема. там има потребители , които знаят и се интересуват от съставите.
относно изпирането доста народ ще го потвърдят ,че има разлика в него като използваме немски и испански или предназначен за източна Европа.

# 362
  • София
Чек, снощи до среднощ се рових, за да ти резюмирам информацията по случая.
Има и линкове, ако искаш да сравняваш състава.

С две думи, разлика има, в немския, примерно има липиди ли бяха и ензими/ разграждат мазнините/, в нашия фосфати, направо забранени за западния пазар.
Най-грубо казано.

Отделно, да има разлика за различните пазари. Едните обичат аромати и пяна, други- обем, трети - компактност и ефективност.
Пак от там, испанците обичат обем, примерно и за техния пазар са огромни туби за примерно 25 пранета, докато за немския пазар са с обем наполовина. И прочие.

Ама твоята е телешка работа, запънала се, вирнала рогата и йок, не, не е така.

# 363
  • София
Вече веднъж се включих за да кажа , че на определени марки стоки направо си робувам. За съжаление някои от тях вече се изтеглиха от пазара ни, няма достатъчно мераклии, скъпи са за нас, затова когато пътувам в чужбина от там си пазарувам. Става въпрос за дрехи. Но....перилните препарати и хранителните продукти имат огромна разлика в качеството, затова купувам на количества.  Всяка година след почивката ми в Гърция /най-лесно ми е от там да пазарувам, защото съм с колата/  винаги си отделям необходимите около 300 € точно за препарати и да ми стигат поне за осем месеца. Не зная какво точно им слагат , но са много по- добри във всяко едно отношение. Едно най-просто Веро, както тук го наричаме е в пъти по-добро. Лично ги ползвам и имам точна преценка.  Вероятно пазарите и на двете страни се различават по покупателна възможност на жителите. По-голям пазар, по  - добри стоки. Киселото мляко, което може да се реже с нож,  кашкавал,  сиренето това най-обикновено бяло саламурено сирене , как го правят, какво му баят, но няма нищо общо с нашето за огромно съжаление. Да, не е евтино, но за сметка на това е качествено, как да не го купиш.. Simple Smile Хляб....и това нося за огромно мое съжаление поне за една седмица,  ами няма такъв хляб и всеки който е ходил на почивка там го знае.  Не че не може и тук да се постигне, но няма желание за добра продукция, а се търси бърза и лесна печалба, и го няма онзи БДС който определяше качеството и следеше  съдържанието на продуктите. Храната ни е лоша, с ниско качество , това е. Не може една уж доказала се фирма на нашия пазар да продава лоша стока, това ми се случи миналата седмица с една луканка....гранясала отвътре, а е 35 лв/кг.?!? Добър производител, който държи на продукцията си  не би си го разрешил, но желание няма.

# 364
  • София
Хляб....и това нося за огромно мое съжаление поне за една седмица,  ами няма такъв хляб и всеки който е ходил на почивка там го знае.  Не че не може и тук да се постигне, но няма желание за добра продукция, а се търси бърза и лесна печалба, и го няма онзи БДС който определяше качеството и следеше  съдържанието на продуктите.

Аз сама си пека хляба и съм забравила какъв предлагат тук, но се съмнявам да е по-лош от гръцкия. Зависи откъде и какъв купуваш. Преди няколко месеца имаше репортажи по гр телевизия, че в тамошни супермаркети продавали, произведен в Китай хляб, който се транспортирал за 2 седмици с кораби до Гърция.  Wink Живяла съм около 2 год в Гърция, редовно ходя до там и не виждам никаква разлика в качеството на перилните препарати и козметиката.

# 365
Гърците, които са близо до границата с бг, редовно пазаруват в България - най-вече хранителни стоки, но и дрехи, техника и т.н. Също така ходят на зъболекар,, фризьор, маникюр и пр. в България. Направи ми впечатление, че в Гърция пък внасят българска козметика например.

# 366
  • София
Да, пазаруват цели пити кашкавал и се запасяват с паста за зъби и прах за пране за няколко месеца.

# 367
Също така ходят на зъболекар,, фризьор, маникюр и пр. в България. Направи ми впечатление, че в Гърция пък внасят българска козметика например.

На пристанището в Игуменица се запознах с грък, който ми каза, че си прави зъбите само в България, защото в Гърция е в пъти по-скъпо. Всеки понеделник имало автобус от един близък град, който водел хора до София и обратно. Купували си и основни неща за ядене от Метро.

Мерси за информацията. Като те топли теорията за световната конспирация на пазара на перилни препарати - ОК, но за моите рога не бери грижа.

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 14:50 от Анонимен

# 368
  • София
Също така ходят на зъболекар,, фризьор, маникюр и пр. в България. Направи ми впечатление, че в Гърция пък внасят българска козметика например.

Мерси за информацията. Като те топли теорията за световната конспирация на пазара на перилни препарати - ОК, но за моите рога не бери грижа.
Нещо не ме разбра.
Твоите рога са ми последната грижа, Чек.
Казах го малко на шега, иначе информацията е достатъчно обоснована с фактология, за да говорим за теория, юрист си, би било редно да го знаеш. И би било добре да се мотивираш също в полза на тезата си, защото мотива със световната конспирация не ми е интересен, освен, че в конкретния случай, а и в общия, на мен ми е все едно кой, с какво пере и дали ще ползва информацията, а това с рогата беше просто шега и те моля да ме извиниш, ако е прозвучало обидно, вместо шеговито.

# 369
  • София
Темата робувте ли на марки за мен по-точно подсказва обсъждането на дрехи, обувки, чанти,  очила, козметика, техника, коли...
Та за тези неща цените не бих казала, че у нас се пазаруват като цяло по- евтино,  отделно по вашите магазини аутлети и намаления - бол,  с цени, които тук са недостижимо ниски.

Вода, наеми, труд - всякакъв, данъци, здравни услуги и подобни, ясно ми е че  там обикновенно е по-скъпо от тук. Като цяло тези неща много оскъпяват живота, не парцалките, които ще си сложим.

Храната - навсякъде има и много евтина и много  скъпа. Ако купувате скъпи или пък еко био и т.н. сигурно ви излиза повече, отколкото тук бихте дали, но има и  евтини магазини тип лидл със сигурност, от където може и по-евтино...

Аз за това и писах по-назад, как се отказахме да напуснем страната, защото след тегленето на чертата се оказа, че с пъти по-висока заплата, няма да ни е с нищо по-добре от тук, но наистина проблема не беше в дрешките, обувките, колата, техниката.

Не знам какво толкова всъщност се захапаха тези цени. Добре нека кажем, че  в българия цените са много ниски на всичко, но какво толкова се оплаквате, нали писахте, че дори там с 1500 Е  чорек живее в пъти по-добре от човек в България с 800 лв. Какъв е проблема тогава? Пък като се прибирате си оправяйте зъбите, косата и т.н., взимайте си от тук козметика и каквото още искате  и си живейте спокойно. Лошо няма. (И аз познавам човек, който живееше в Америка и идваше тук да си оправя зъбите, барабар с билетите и престоя му излизаше по-изгодно - ми чудесно, важно е избор да имаме, пък вече който както му харесва).

# 370
предполагам ,че се следи какво се слага в препаратите , хранителните продукти и т.н. предполагам , и че има работещ контрол за това. американеца си определя продукт с какво съдържание да се продава на пазара му и ако не се спазва просто фирмата производител няма място на амер. пазар. а на никой не му се губят платежоспособни клиенти. произвежда се в Мексико защото излиза по-евтина цената на единица продукт.
Предполагаш само. То за това се установи, че 80% от предлаганите глутен фри продукти са натъпкани с глутен. А и американците, като потребители са доста закоравели в избора на продукт/марка.

# 371
  • В заешката дупка

Има и линкове, ако искаш да сравняваш състава.

С две думи, разлика има, в немския, примерно има липиди ли бяха и ензими/ разграждат мазнините/, в нашия фосфати, направо забранени за западния пазар.
Най-грубо казано.

Аз реших да сравнявам перилни препарати, и специално Ариел, защото ми беше любопитно, ама не ми се получи. Иска ми бар кодове, които няма откъде да намеря, за да ми изплюе съставките. Така че това твърдение продължава да си виси във въздуха.

Отидох обаче малко по-далеч и гугълнах фосфати и Ариел, за да ми излезнат разни неща, от които при бърз прочит разбрах, че в Щатите (или може би в някои щати само) доста отдавна съществува забрана за фосфатите, но не и в Европа (ЕС). Съвсем откоро има някакви директиви приети и тепърва ще се имплементират или частично са имплементирани, което поставя под съмнение твърденията за "забрана на фосфатите на западния пазар". По-скоро става дума за Щатите версус Европа, а не Източа Европа версус Западния свят. Отделно видях, че има хора, които обвиняват липсата на фосфати за понижената измиващата способност на някои препарати.

Аз съм убедена, че при наличието на различни фабрики и райониране, има различия в някои продукти, които са обосновани както от регионални предпочитания, така и от регионалното законодателство. Това, в което обаче имам много голямо съмнение е, че различията са в поска некачествени продукти за Източна Европа, качествени за Западна (и Щатите). Постнатите от другата тема цитати не успяха да ме убедят в последното ни най-малко. Не знам как са убедили някои от вас.

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 21:23 от ЧеКа

# 372
Напълно е нормално една фирма да произвежда различни продукти за различни страни. Само погледнете страницата на Ариел и вижте че има различия за различните страни и не напразно правят толкова маркетингови проучвания! Вземете например Старбъкс, които обикновено не предлагат дълго еспресо, но в Бг се пие много често и веднага си коригираха асортимента и почнаха да предлагат такова!

# 373
една проста американска напитка (КК) е различна в различни градове на БГ. а казват ,че българският еквивалент на КК няма нищо общо с американския.
преди време гледах по ТВ за едно племе , което има бели като сняг зъби и никакви пломби. със сигурност не иползват избелваща паста за зъби. и почти съм сигурен ,че производителя на такава паста за зъби ще претърпи провал ако им продава продукта си. ако той все пак е решил да си развие търговията ще им предложи вероятно паста от която зъбите ще им искрят  или пък ще им станат здрави като диамант. но марката на продукта ще се запази.   примери  хиляди  Laughing

# 374
Не мисля,че робувам,но понякога предпочитам едни пред други,когато имам възможност да избирам.

Общи условия

Активация на акаунт