Робувате ли на oпределена марка?

• 23 841
  • 458
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз от чужбина поръчвам/купувам само продукти и марки, които не се предлагат в Бг.

# 271
  • София
Добре де, аз пак да питам, защо българите поръчват препарати, бебешки храни, памперси, козметика, парфюми, дрехи, обувки, хранителни добавки, играчки, техника и т.н. от чужбина, ако у нас е по-евтино... Къде според теб точно е логиката?

Много малко неща са по-скъпи в БГ, за цитираните от теб продукти пък въобще не знам кой и защо ги поръчва.

Много хора, защото си дебнат намаления и ги купуват в пъти по-евтини, отколкото тук, дори и намалени биха могли, ако изобщо някой ги намали Wink
Аз си купувам всякакви глупости, дори дреболии, ако ми излизат по-евтини, отколкото от тук. Защо... да кажем от скръндзавост или защото предпочитам да си купя... какво... да кажем 4 глави за четка за зъби за 35 лв, вместо 2 от тук на същата цена. Или както казах ботуши за 60 , вместо за 300 лв и т.н. Или лего за 35 лири, вместо за 180 лв, същото от тук и т.н. и т.н.
За лидл и икеа за някои продукти съм го чувала как тук е по-евтино от там, не за всичко, може би има и обратния вариант за други продукти, вероятно повечето са на сходни цени.
За сметки, наеми и подобни е вече съвсем друг въпрос.
Реално погледнато никъде живота не е евтин и розов, ни тук, ни там.
За качеството - със сигурност за много неща има  производство за източна европа отделно, но пак не за всичко.
Със сигурност най-марковите неща имат и ментета по цял свят, със сигурност част от големите марки, които наистина държат на името или просто нямат сметка да правят за такъв малък пазар отделно производство, са еднакви тук и там...

Просто обобщения - как в БГ  цените са много ниски на всичко, защото ако се почне цена по цена, ще се види как далеч не е така положението(да не говорим, че всеки си говори за някакво си Там, а от там до там също разлика има)... но най-голямата разлика са намаленията, които не може да отречете и заплатите и стандарта, които също не могат да се отрекат, че са много по-различни Wink От там и цялото качество на живот за масата хора.

# 272
Според мен в темата става въпрос не точно за робуването на марките, а че се определя много голямо значение на логото. Не е важно да е удобно, хубава материя ... а да е от еди си кой магазин и за колко пари. Да се докажеш, че си по-богат, по-сигурен от другият.
И има определени хора, които според мен се опитват да се изтъкнат. Че те са повече от тебе точно с такива реплики(думи). Отдава се голямо значение, че дрехите са от еди си кой магазин. Че ще почиват на екзотично място, че опитват екзотична/луксозна храна, че козметиката е най-хубавата, която те ползват и често думите са повече от действията.
Последно да си призная и аз се хванах на една такава въдица( и аз започнах да си задавам въпроса, аз ли не съм наред). Започнах и аз да се съревновавам и да се изтъквам пред въпросната жена, което напълно съзнавам, че е смешно и неправилно. Но се дразня, че не споделя като човек или наистина да може да разчиташ, да си споделиш , да потърсиш съвет. Питаш нещо конкретно и тогава се започва увъртане. Питаш къде са намерили нещо изгодно "ами не знам в едни сайтове". Аз смятам, че това е изтъкване нарочно.

# 273
  • София
wantmenow - точно това, което си описала в началото на поста си аз наричам робуване на марка.
Не да имаш предпочитание към определени марки защото ти залепват, все едно за теб са шити,  изляти по краката ти, отговарят на нуждите на кожата ти  и т.н. и т.н., а именно това вманиачаване и изтъкване на марката и логото, за да се докажеш колко си по-по-най...

# 274
  • Варна
а именно това вманиачаване и изтъкване на марката и логото, за да се докажеш колко си по-по-най...

А пък това го има само в БГ Grinning ...за мен си е селска работа...

# 275
  • София
а именно това вманиачаване и изтъкване на марката и логото, за да се докажеш колко си по-по-най...

не знам къде го има, но за селската работа си права Simple Smile

# 276
  • Варна
Имам една любима мисъл много подходяща в случая... "Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите - да бъдат употребявани. Жалко, че в днешно време упортебяваме хората и обичаме вещите..."

# 277
Имам една любима мисъл много подходяща в случая... "Хората са създадени, за да бъдат обичани, а вещите - да бъдат употребявани. Жалко, че в днешно време упортебяваме хората и обичаме вещите..."
Ах, колко вярно е това.

# 278
  • София
Тъжно, но с голяма доза истина.

Питаш къде са намерили нещо изгодно "ами не знам в едни сайтове". 

А накрая се оказва, че си го е намерила в някоя втора употреба или от ибей и след толкова хвалене няма как да ти каже от къде си го е намерила съвсем откровенно  Wink
(това в кръга на шегата)

# 279
Нещо много се дразниш на България. Има го в цяла Източна Европа, Русия, САЩ.

# 280
Навсякъде го има това парадиране с марки, дори не само в Източна Европа, в Германия го срещам също доста често.

И все пак не мисля, че "робуването" е точно същото като парадирането и изтъкването. Има хора, които по техни си субективни причини винаги носят/купуват определена марка/марки, което не е равносилно на носене на големи лога, които всеки да вижда отдалеч или изтъкване от къде са закупени вещите.

# 281
Има го в цяла ....... САЩ.
Сигурна ли си?  newsm78

# 282
Мда, особено при определени раси.

# 283
Мда, особено при определени раси.
Искаш да кажеш абсолютно всички ??? Правила си проучване, чела си или какво ?

# 284
  • Варна

Нещо много се дразниш на България.
Не се дразня на България, а на селския манталитет, който често се среща в България Wink Има голяма разлика Wink
Много голяма работа сме, много ни пука с какъв парцал сме на гърба, пък не можем да си отворим устата където трябва. Мълчим, траем, ама и все в чуждата купанка сме наврени...да не би да има нещо повече... Всичко около нас е майко мила, ама иначе анцунга и обувките са много важни Grinning Че на всичкото отгоре се правим е на голямата работа с неща, с които пак ще кажа - хората чистят Grinning Абе луда работа... Той Алеко хубаво го е казал... Wink

П.П. Шефката ми в щатите имаше ферари, ама нито веднъж не я чух да се прави на нещо кой знае какво с него Mr. Green Всъщност даже ако не ни беше качила в него нямаше и да разберем, че го има hahaha

Общи условия

Активация на акаунт