True Detective - Тема 2

• 53 257
  • 677
  •   1
Отговори
# 420
Вероятно това беше убиецът на Каспър - фотографа, чиито родители са били убити при обира на диамантите. Не уби Велкоро, защото няма причина да го убива, Бен Каспър е убит от братчето и сестричето сираци, убийството е лично и за отмъщение, Велкоро не им е направил нищо.

# 421
  • Belgium

Видях и либоФ  в последната серия, ама аз ви казах, че накрая ще ги оженим...мда.  Joy

А то една любов...  Whistling

Абе както нямаше причина да го убива, така го гръмна директно с егати пушката. Това ако не беше опит за убийство, не знам кое е  Laughing

# 422
Е, Велкоро го изненада докато онзи търсеше из апартамента и нямаше как да се разделят по живо по здраво. Но нямаше причина да го довършва.

# 423
Снощи заспах на финала. Влизам тук да науча какво е станало, а то пълна тишина. Ясно.

# 424
Голяма депресия този финал, хич не съм доволна.

# 425
  • Belgium
Аз ще гледам чак утре. И ще хейтя на воля  Mr. Green

# 426
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Свърши ли вече Laughing?

# 427
  • Ænima/Albuquerque
Тегля, ама май не бързам да гледам.  Tired

# 428
Голяма депресия този финал, хич не съм доволна.
Нямам търпение да го изгледам,но щом е депресия направо си представям какво е станало...

# 429
  • София
Изгледах. Беше ... емоционлно.
Скрит текст:
Явно Пизолато е приел твърде сериозно критиките за щастливия (?) финал на Ръст и Марти, взел се е в ръце и е решил да ни издемонстрира колко лош може да бъде.

За мен първи сезон е пример за най-доброто, на което телевизията е способна. За втори чувствата ми са смесени, но все пак имаше силните си моменти (особено след като вденах за какво все пак става дума, което не беше никак лесна работа  Joy). Правейки равносметка на този, за следващия сезон (ако ни огрее) си пожелавам на първо място по-изчистена история, която има време да диша. Пожелавам си по-малко, но по-добре развити образи. И то не като огромни количества механично насипана информация за травмиращото им минало, а като по-задълбочена художествена презентация.
Скрит текст:
Например, Пол ми беше остро излишен с цялата си гей-драма, с трогателната си привързаност към магистралата, с амортизираните си в Блек Маунтин, че и преди това, дух и тяло, с детето си, с тъщата си, с лудата си майка... Колко много обременяваща информация за герой, чият смърт така и не успя да ме трогне и чието наличие чисто сюжетно можеше лесно да бъде заобиколено. 

Един въпрос:
Скрит текст:
Някой успя ли да прочете какво съобщение изпрати Рей на Ани преди да ... мхм  Cry

# 430
  • Ямбол
Много ми хареса финалът. Логичен, реалистичен, закономерен.

# 431
Един въпрос:
Скрит текст:
Някой успя ли да прочете какво съобщение изпрати Рей на Ани преди да ... мхм  Cry

Не беше зa Aни, a зa синa му. Глaсов фaйл, който не успя дa се кaчи.

# 432
  • София
Един въпрос:
Скрит текст:
Някой успя ли да прочете какво съобщение изпрати Рей на Ани преди да ... мхм  Cry

Не беше зa Aни, a зa синa му. Глaсов фaйл, който не успя дa се кaчи.

Ясно, пак съм недоразбрала. Тъй като постоянно кътваха към Ани, предположих, че е за нея.

Относно онзи рижко, който ме дразни от day one,
Скрит текст:
решението да го изкарат биологичен син на Рей, беше леймърско. Противоречеше на цялата приземена атмосфера на горчив, но логичен завършек. С факта, че Рей успя да забремени Ани, ни доказаха, че не е стерилен, щом им беше толкова важно да реабилитират тая мъжка чест. Ако Чад не беше негово дете, щеше да се окаже, че търсейки последна среща с фалшивия си син, е изгубил възможността си да познае истинския. Което би било болезнена равносметка...   

# 433
  • София
уф, силен финал

Скрит текст:
Много силна последна серия. Емоционално ме разби...
Очаквах Франк да не успее и за жалост така и стана. Sad Но все се надявах поне Рей да се измъкне по някакъв начин. Но още в момента в който отби по магистралата, за да отиде да вини синът си знаех, че ще умре. Sad
Такива депресиращи финали определено не са ми по вкуса, защото не желая да гледам нещо което едвам се влачеше и имаше моменти в които едвам изтрайвах, за да им сервират подобен 'реалистичен' финал. Така че чисто емоционално съм много разочарован. Но пък беше логично, реалистично и в духа на целия сезон.
Все пак имаше и нещо като хепиенд. Историята се разкри, Велкоро както и подозирахме се оказа истинския баща на синът си, а жена му се предполага, че ще разкаже някой ден на детето си какъв герой и мъченик е бил баща му (след като излиза и цялата истината за събитията.)
Радвам се, че жената на Франк както и подозирах излезна свястна и докрай вярна на съпруга си, а не както имаше спекулации, че ще се окаже мръсница, че го е лъгала и че ще го предаде и нарани.
И в крайна сметка в един мъжки свят, жените оцеляха, това би трябвало да се хареса на БГ мамите и сякаш е малка компенсация на HBO за простотиите на ДиД спрямо жените в GOT. Wink

Като цяло добър сезон, в момента се боря с разочарованието и с логиката, мисля си все пак, че един подобен финал е по-логичен и по-правилния.
Само че за следващия сезон си пожелавам по-силни образи и по-изчистени линии.

Ех..

# 434
  • София
Сега го изгледах, даже го минах и втори път да не взема да пропусна нещо. Ами.... не е точно моят филм. Сега, да правя резюме на изминалите серии е излишно, и вие сте видели всичко...прекалено много образи, прекалено много лица, които бяха общо взето само споменавани, но не и действителни като действие и роли, но мога определено за себе си да кажа, че Винс си беше на много добро ниво и си изнесе сериала. Възхитена съм от него, за първи път го гледам в сериозна роля. Общо взето ми хареса, но не до там , че да прехвърлям отново и отново сериите и да се вслушвам в диалозите. Гледа се. С нищо не ме изненада този сезон, просто една история, която завърши добре, и добре че нямаше и happyend, че много щяха да се оплискат нещата, мда.
Ще чакам трети сезон, ако има.

Общи условия

Активация на акаунт