True Detective - Тема 2

• 53 215
  • 677
  •   1
Отговори
# 525
Извънредно пуснаха 5 епизод в HBO.

Еййй, благодаря че казахте!

# 526
  • Карнобат
Извънредно пуснаха 5 епизод в HBO.

Еййй, благодаря че казахте!

Случайно разбрах от профила на Пизолато в инстаграм Simple Smile Жалкото,е че следващият епизод е чак на 10.02 Sad

# 527
  • София
Изгледал
Още по-голяма каша стана... Всеки път с лъжичката по малко. Майстори са, признавам. Който си го може си го може. Simple Smile
Скрит текст:
Разкри се едно нещо, но възникнаха нови въпроси. Какво са сторили двамцата и защо Хейс ''лилавия'' окончателно се е отказал от случая и от приятеля си. Том Пърсел замесен ли е по някакъв начин??? Онази жена на магнетофона Джули е или поставено лице, а ако е тя какви са тези неща дето наговори. За баща си, а и не знае, че Уил е мъртъв???
Иначе се разбра, че постмортум е обвинен индианеца, ей за този ''осъден'' се говореше в началото и за който не знаехме официално. Но е повече от ясно, че това е съшито с бели конци и измиване на ръцете. А и очевидно раницата на Уил не може да е истинска, а е подхвърлена.
От всичко до тук мисля, че са замесени богати хора с възможности, защото както се спомена в епизода непрекъснато изчезват ключови хора от разследването, дори и един полицай, за който Хейс не помнеше нищо (хм)? И онази черна кола дето стои пред дома на дъртия Хейс. Или пък тя е плод на въображението му?
Не ми се вярва бащата да е замесен, Том Пърсел. А и не ми се иска да е толкова прозаично. Баща психопат. Не ми се вижда да е такъв и бе видимо изненадан от чутия запис. Не, не, нещо голямо става тук и не знам какво, а това рядко се случва. хах.  Thinking newsm78 Laughing

# 528
  • Карнобат
Мисля,че Хейс и Уест са убили бащата Пърсел и са запалили дома.Затова постоянно повтарят "Помниш,ли какво  направихме".За мен те са убили някой.Страхотното в епизода беше как Хейс от 90-та вижда духа си от 2015-та. Що ли си мисля,че накрая ще се самоубие Хейс...

# 529
Мнооого силен сезон, връща ме към първия.  Heart Eyes
Музиката, мистерията, атмосферата, диалозите.. направо искам да се преместя да живея там.  Mr. Green
И според мен двамцата са направили нещо, правя паралел с първият сезон, когато Матю не издържа и му пръсна мозъка на онази гадина, а после замазваха положението до дупка.

# 530
  • На топло
5ти епизод беше много трогателен, какво искрено мъжко приятелство, това само мъжете го умеят!

За самото разследване...
Скрит текст:
направи ми впечатление шефа на завода, който е изгубил внучката си, после заминал за Африка.
Майката на децата също има някаква роля там. Когато я попитаха дали е работила, тя сякаш се смути от въпроса.

# 531
  • София
Някои размишления, че ме тресе скука и чакам новия епизод.

Този Хойт не може да не е замесен. Нали търсим някакви влиятелни и богати хора... Защото много хора удобно изчезват и т.н. Луси може да е негова незаконна дъщеря. Том Пърсел може да е подозирал или знаел някои работи около това (все пак Луси е работила за него, а и си е курва по душа, нейни думи), но от страх/апатия или нещо друго там не е предприел нищо по въпроса и за това се чувства толкова виновен и разбит. Хойт е много влиятелен и върти на малкия си пръст прокурора, а има очи и уши и в полицията. В следващия епизод трябва да видим какво нещо са направили Хейс и Уест. Онзи Харис може да са го убили, корумпирано ченге на заплата при Хойт или нещо подобно. А нищо чудно с този разпит и държане да подтикнат лабилния Том Пърсел да се самоубие. Нещо ще се случи, което ще откаже окончателно ''лилавия'' от партньорството с Уест... Нали след това ако не се лъжа споменаха, че 25 г. не го е потърсил дори. Но всичко това е логически издържано ако се гледа внимателно и между редовете и не ми се вярва да е толкова ''лесно'' Интересно е коя ще е лелята, която си е играла с децата. Трябва да работи във фондацията. Отчето също е в кюпа. Знае някои тайни, но ги прикрива мръсника...
Хм, а тази ''леля'' може да е изперкалата дъщеря на Хойт. Мдам връзва се идеално? Мхмх  newsm78 По-скоро залагам на някаква педофилска мрежа около детската фондация на Хойт. Дори не изключвам варианта той да не знае или пък да прикрива дъщеря си.
Интересно ми е каква роля е имал братовчеда Дан. Там е мистерия. Знаем, че скоро е намерен убит. Ама каква роля е имал не знаем.
Изобщо твърде много неща не знаем, а не остават много епизоди до края. Невероятен сценарий и страхотна актьорска игра.

Мисля, че една загадка отпадна вече. Уж... Бележката: ''че децата трябва да се смеят'' е дело на Луси. Това го разбираме ние зрителите. Поне това е идеята на Пицолато. Но това по-скоро няма нищо общо с трагедията и е по-скоро дело на една изтерзана и загубена душа осъзнавайки падението на своя живот. Кадрите са от разговора на Амелия с Луси и после когато дадоха как дъртия Хейс навърза нещата.

Wink

# 532
  • addicted
Някои размишления, че ме тресе скука и чакам новия епизод.

Скрит текст:
Този Хойт не може да не е замесен. Нали търсим някакви влиятелни и богати хора... Защото много хора удобно изчезват и т.н. Луси може да е негова незаконна дъщеря. Том Пърсел може да е подозирал или знаел някои работи около това (все пак Луси е работила за него, а и си е курва по душа, нейни думи), но от страх/апатия или нещо друго там не е предприел нищо по въпроса и за това се чувства толкова виновен и разбит. Хойт е много влиятелен и върти на малкия си пръст прокурора, а има очи и уши и в полицията. В следващия епизод трябва да видим какво нещо са направили Хейс и Уест. Онзи Харис може да са го убили, корумпирано ченге на заплата при Хойт или нещо подобно. А нищо чудно с този разпит и държане да подтикнат лабилния Том Пърсел да се самоубие. Нещо ще се случи, което ще откаже окончателно ''лилавия'' от партньорството с Уест... Нали след това ако не се лъжа споменаха, че 25 г. не го е потърсил дори. Но всичко това е логически издържано ако се гледа внимателно и между редовете и не ми се вярва да е толкова ''лесно'' Интересно е коя ще е лелята, която си е играла с децата. Трябва да работи във фондацията. Отчето също е в кюпа. Знае някои тайни, но ги прикрива мръсника...
Хм, а тази ''леля'' може да е изперкалата дъщеря на Хойт. Мдам връзва се идеално? Мхмх  newsm78 По-скоро залагам на някаква педофилска мрежа около детската фондация на Хойт. Дори не изключвам варианта той да не знае или пък да прикрива дъщеря си.
Интересно ми е каква роля е имал братовчеда Дан. Там е мистерия. Знаем, че скоро е намерен убит. Ама каква роля е имал не знаем.
Изобщо твърде много неща не знаем, а не остават много епизоди до края. Невероятен сценарий и страхотна актьорска игра.

Мисля, че една загадка отпадна вече. Уж... Бележката: ''че децата трябва да се смеят'' е дело на Луси. Това го разбираме ние зрителите. Поне това е идеята на Пицолато. Но това по-скоро няма нищо общо с трагедията и е по-скоро дело на една изтерзана и загубена душа осъзнавайки падението на своя живот. Кадрите са от разговора на Амелия с Луси и после когато дадоха как дъртия Хейс навърза нещата.

Wink

Забрави 'уф'. Stuck Out Tongue Winking Eye
Надявам се не се сърдиш. Simple Smile

По повод братовчеда, помня, че в началото видяха дупка в стената на гардероба на стаята, която той беше обитавал. През нея се виждаше стаята на момичето. Когато казаха, че е намерен убит, реших че някой е го е заподозрял и очистил по тази линия.

# 533
Тази сутрин в  HBO Go са пуснали епизод 6. Работата става все по-миризлива .

# 534
  • Карнобат
Изгледах го и направо наистина става адски миризлива цялата история.Не остава много до финала и не знам какво ще се случи.Не мога да издържа до следваща седмица.

Мисля,че Том е имал връзка с Уест.

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 12:53 от Tsvetkova85

# 535
Точно това си помислих, като видях рисуваните вежди на Стивън Дорф Sweat Smile

# 536
Аз пък си мисля, че жена му на Хейс е здраво забъркана в цялата история.

# 537
  • Карнобат
Аз пък си мисля, че жена му на Хейс е здраво забъркана в цялата история.

Има участие и аз така мисля,просто доста хора са замесени.За мен става въпрос за педофилска мрежа.Братовчеда също бая неща знаеше,но отиде на "кино".

# 538
Включвам се малко със закъснение, напоследък май коментарите тук са ми по-интересни от сериите. Ама то с две малки деца май просто не успявам да му отделя достатъчно внимание, а определено си трябва. Вероятно ще го гледам някой път по-сериозно Simple Smile

А иначе дано не е спам, последните дни успях да изгледам една немска поредица Парфюм, вдъхновена донякъде от книгата на Патрик Зюскинд и си мисля, че ще допадне на феновете на ТД.

# 539
Оххх, видяхме розовия дворец на Джули Пърсел и то през очите на баща й. Мигът в който той осъзна какво вижда беше смразяващ. Интересен режисьорски подход, определено много експресивен.
Дали ще остане жив Том Пърсел? Не се сещам дали в третата времева линия /2005 г./ се споменава за него като за жив човек, нямам време да ровя, ако някой знае да подскаже, че да не се мъча.
Изглежда така, сякаш няма да излезе жив от розовият дворец, а после това мръсно бивше ченге ще си отнесе гнева на Детективите.
Ясно е вече, че Хойт, пилешката фабрика, фондацията и майката Луси са обвързани с изчезването на децата. По всичко личи, че този в средата, който през 2005 е прокурор също е замесен с Хойт и определено замита след него.
А виждали ли сме го този Хойт? Май не.

Още нещо не ми стана ясно, защо Амелия се сети за сламените кукли след сблъсъка й с едноокия на промоцията на книгата, този същия беше навестен от Хейс и Уест в предишен епизод

Общи условия

Активация на акаунт