МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

  • 41 487
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 327
Здравейте! Записвам се в темата. Днес след двудневно 4етене и 4удене купих Lidl-ската хлебопекарна. В момента пека първия хляб по рецептурника. Надявам се да не се разо4аровам от резултата. Simple Smile Досега никога не съм месила и т.н. Купувала съм готово тесто за пици, мекици…..

# 226
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 035
Привет !

Преди няколко страници питах за ръжен хляб , че не ми ставаше нещо .
Давам отчет  Grinning
Аз съм Мулинекс - рецептите за Панасоник определено не стават - много им е водата .
Рецептата на Кати стана  , както и моята старата с малко добавка на брашно .
Но и брашното смених  Rolling Eyes.
Освен повечето вода ,която съм сложила и брашното не е било читаво .
Днес си имаме чудно на вкус и вид ръжено хлебче .

Благодаря Ви    smile3525

# 227
  • Мнения: 7 779
Здравейте! Записвам се в темата. Днес след двудневно 4етене и 4удене купих Lidl-ската хлебопекарна. В момента пека първия хляб по рецептурника. Надявам се да не се разо4аровам от резултата. Simple Smile Досега никога не съм месила и т.н. Купувала съм готово тесто за пици, мекици…..
запознай се хубаво с машината и книжката към нея. направи няколко сполучливи хляба и след това започвай с експериментите.   bouquet

# 228
  • Мнения: 327
Здравейте! Записвам се в темата. Днес след двудневно 4етене и 4удене купих Lidl-ската хлебопекарна. В момента пека първия хляб по рецептурника. Надявам се да не се разо4аровам от резултата. Simple Smile Досега никога не съм месила и т.н. Купувала съм готово тесто за пици, мекици…..
запознай се хубаво с машината и книжката към нея. направи няколко сполучливи хляба и след това започвай с експериментите.   bouquet

Така и смятам да направя. В момента го допи4ам. Изглежда малко грозен, но дано да е вкусен. Вие оформяте ли ги по някакъв на4ин след като втасат?

# 229
  • София
  • Мнения: 3 038
Здравейте! Записвам се в темата. Днес след двудневно 4етене и 4удене купих Lidl-ската хлебопекарна. В момента пека първия хляб по рецептурника. Надявам се да не се разо4аровам от резултата. Simple Smile Досега никога не съм месила и т.н. Купувала съм готово тесто за пици, мекици…..
запознай се хубаво с машината и книжката към нея. направи няколко сполучливи хляба и след това започвай с експериментите.   bouquet

Така и смятам да направя. В момента го допи4ам. Изглежда малко грозен, но дано да е вкусен. Вие оформяте ли ги по някакъв на4ин след като втасат?

Е сега ще ти напълнят главата с лоши мисли Hug!

# 230
  • Мнения: 7 779
Вие оформяте ли ги по някакъв на4ин след като втасат?
бегом да прочетеш няколко страници назад от темата  #Cussing out

# 231
  • Sofia
  • Мнения: 1 522
Хляба е готов. Сега един кекс набързо. Simple Smile

# 232
  • Мнения: 327
Ето гo . Не успях да завъртя снимката.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 20:09 от Веселото

# 233
# 234
  • Мнения: 327
Сега се вижда

# 235
  • Sofia
  • Мнения: 1 522
Много вода и много мая мисля, но все пак дай рецептата да я видим.
По назад има линк за книжката на Мидея изтегли си я и пробвай от там, няма фалове.
Само маята я слагам в грамовете, но прясна мая.

# 236
  • Мнения: 327
В книжката пишеше 320мл. вода и една опаковна суха мая. Нямах суха и добавих едно куб4е прясна мая. Брашното беше на око- пишеше 600гр.

# 237
  • Мнения: 7 779
1 опаковка суха не е равна на 1 кубче жива мая.
то и 1 пак. суха е много за това брашно , та камо ли 42 гр. жива

# 238
  • Sofia
  • Мнения: 1 522
В книжката пишеше 320мл. вода и една опаковна суха мая. Нямах суха и добавих едно куб4е прясна мая. Брашното беше на око- пишеше 600гр.
По напред пише, но пак ще кажа:
На 100 гр. брашно:60 мл течност (вода, мляко, айран, бира, яйца):1 гр. прясна мая.

т.е. маята ти е 42 гр. - прекалено много. Топката тесто, ако ти е била хубава- водата ти трябва да е била добре.

# 239
  • Пловдив
  • Мнения: 1 352
Привет!
Аз пък след като направих няколко сполучливи хлябове с основната рецепта на въпросната лидълска хлебопекарна, реших да се пробвам да направя и мармалад. Все още не съм експериментирала с хлябовете, купих си и везна и с точност меря всичко. В този ред на мисли се изненадох, че нещо не ми се получи сладкото. Ето какво направих -
1 кг. сини сливи, без костилката
1 кг. желираща захар
1 ч. л. лимонтозу
В този ред ги сложих и си пуснах програмата, час и нещо беше. Не е ли много кратка?
Резултат - вкусно според децата, на мен много ми сладнее. И като че ли ми се искаше да е по-гъсто. Станаха 8 бурканчета от пюре и малко остана да си хапнем сега. Пишеше да ги държа с обърната капачка 24 часа, това достатъчно ли е? Да не ги заварявам? И последно - къде сбърках, та не се сгъсти достатъчно?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт