МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 978
  • 741
  •   2
Отговори
# 255
  • Sofia
До кога е промоцията в Лидл за хлебопекарните и на колко време ги пускат?

# 256
  • София
Четейки старите теми, оставам с впечатлението, че ги пускат два пъти в годината - един-два месеца преди Великден и един-два месецапреди Коледа Peace.

# 257
Aз пък разбрах, 4е ги пускат веднъж годишно.

# 258
  • София
  Ani Ka, доста дълго се задържат неща от промоциите в магазина в Горубляне до Практикер.

# 259
Веднъж годишно /съдя по миналата и тази година/Тази година през  септември /края на август май беше миналата/.

# 260
  • София

Промоцията свърши принципно, но в магазините има доста бройки от тях все още.

# 261
  • Перник

Да, в нашия Лидл тази събота имаше точно толкова хлебопекарни, колкото и миналата, когато ходих да ги гледам и обмислям  Simple Smile Снощи пробвах моята и съм доволна. Техническите и характеристики са по-добри от тези на вече бившия Мулинекс. С 2 бъркалки е - забелязах чак като я отворих вкъщи  Crazy Което обаче усложнява изваждането на готовия хляб. Явно трябва да махам бъркалките преди печене. То си го пише в инструкциите, де.

# 262
  • Пловдив
Благодаря на всички за дискусията относно мармалада. Реших, че бъркам, защото стана редичък, очаквах да е като на фурната. Щом и при други така е станал, може би това е очаквания резултат.

# 263
  • Перник
Аз един-единствен път пробвах да правя сладко от ягоди в Мулинекса, но не спазих пропорциите от рецептата. Реших, че затова стана рядко, но явно така се получава при всички. Доварих си го на котлона.

# 264
  • Русе

Да, в нашия Лидл тази събота имаше точно толкова хлебопекарни, колкото и миналата, когато ходих да ги гледам и обмислям  Simple Smile Снощи пробвах моята и съм доволна. Техническите и характеристики са по-добри от тези на вече бившия Мулинекс. С 2 бъркалки е - забелязах чак като я отворих вкъщи  Crazy Което обаче усложнява изваждането на готовия хляб. Явно трябва да махам бъркалките преди печене. То си го пише в инструкциите, де.

Не се вадят трудно, даже никак. Почти винаги ми остават в казанчето, само на чабатата ми остават в хляба евентуално, но много лесно се вадят.

# 265
  • Перник
Меги, аз извадих хляба много трудно. Даже докато беше топъл не успях. Чак сутринта с доста тръскане и подбутване успях да го извадя, като едната бъркалка остана в него. Но ми е за пръв път, може след няколко опита да се науча  Wink Иначе самото хлебче стана супер. Пробвах програмата за "пухкав" хляб и наистина е пухкав  Grinning

# 266
  • Русе
Остави го след края на програмата без да изключваш пекарната, поомеква и става по-лесно. Чабатата и аз трудно я извадих, доста тръсках, но това да е кусура. За две седмици нямам нестанал хляб, много съм доволна от резултата.

Обаче не мога да намеря хубави рецепти за пълнозърнест и царевичен хляб. За пълнозърнестия точно да спазя рецептата, но да сложа 50/50 с бяло брашно, така ли?

# 267
Да се похваля- третият ми хляб в лидълската пекарна стана страхотен   chef  Party  После ще кача снимка  Wink
При първия и втория опит не бях стриктна в грамажа на продуктите, но този път се постарах- нямам кантарче, затова мерих брашното с чаши и явно уцелих, намалих маята от половин кубче на 1/3, отворих да надзърна само веднъж при второто месене и ми се стори твърдо тестото, добре че не добавих вода. Хляба бухна страхотно, като установих, че в последните 10-15 мин от печенето отгоре доби красив загар ( не че ми е важно, защото ползвам само пълнозърнесто брашно, но определено радва окото  Wink ). Честно казано не очаквах толкова хубава коричка отгоре, предвид предишните ми 2 опита и четеното тук за последната партида лидълски, затова и изпаднах в хлебарска еуфория  Grinning
Да допълня, че ползвах 3та програма за пълнозърнест хляб, средна коричка, 1000 г, рецепта за пълнозърнест хляб от книжката, вадих бъркалките заедно с хляба, след като беше готов го оставих 20 мин в пекарната.

# 268
  • Перник
Остави го след края на програмата без да изключваш пекарната, поомеква и става по-лесно. Чабатата и аз трудно я извадих, доста тръсках, но това да е кусура. За две седмици нямам нестанал хляб, много съм доволна от резултата.

Ето, имало си чалъм, значи  Simple Smile Благодаря за съвета!   bouquet

Иначе, ето как стана хлебчето Simple Smile
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202071282458400&se … ype=1&theater

# 269
  • морето и сините вълни :)
 Запис за сега

Общи условия

Активация на акаунт