Румяна Илиева - инструктор по фитнес и хранене - Тема 5

• 62 239
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • гр. София
Днес се отчитам с аеробиката, която пази колената.

Вчера бях почивка от тренировки, но реших да готвя тиква. Видя ми се малка и реших, че мога да я нарежа сама. Голяма борба беше! С едната ръка я държах, а с другата се опитвах да я нарежа. Но победих! Не се разплаках, само един път се порязах и това само за 30 минути. Та го броя за тренировка за горна част Mr. Green
Направих сладкиша с тиква от клуба на Руми. Много е вкусен и не е калоричен.
Реших малко да разнообразя храненето си. Хапвам едно парче за закуска, макар че сигурно не е най-подходящата заменка, но като се меря другата седмица ще видя какви са ми резултатите. Ако не са добри, няма да се разнообразявам повече с такива сладкиши.

Имате ли някакви предложения за по-диетични рецепти с тиква? Остана ми доста и се чудя какво да я правя. По принцип не сме големи любители на тиквата вкъщи, но не ми се иска да я изхвърлям.

# 526
Илима, и на мен ми се прияжат сладки неща от време на време. От сладкишите на Румяна съм правила мокрото Брауни с ябълки. Много вкусно се получи, но много мокро, което на мен не ми хареса особено. Следващият път ще го направя на по-тънък слой в по-широка тава, за да се запече по-добре.

Лошото е само, че всеки сладкиш засилва желанието за сладко. След браунито една седмица все за него си мислех и все ми се хапваше нещо сладко и тестено - ужас ...

Засега удържам фронта с плодове, които също имат доста захари - грозде, райска ябълка. Няколко дни сутрин си правя шейк от банан, соево мляко, чия и ядки. Доколкото знам сладкото е хубаво да се хапва до обяд, затова добре правиш, че си хапваш сладкиша за закуска Peace.

Колкото до други идеи с тиква.
Можеш да я настържеш и замразиш (за Коледния тиквеник). Можеш да си направиш и крем супа с тиква. Невероятно вкусна се получава.

# 527
Здравейте, имам един въпрос, смятам че тук има хора, които разбират и ще ми отговорят. 10 килограма излишно тегло, с колко номера качват облеклото. Например аз нося 42 номер панталони, кантара показва 10 кила нагоре, ама минах на 44 номер, даже са ми малко свободни. Каква е тази магия. Спортувам редовно и се храня балансирано. newsm78 Чувала съм, че мускулите тежат повече, ама това са си 10 килограма отгоре.  newsm78

Ако не си от жените, които трупат на бричове и на задник, но остават абсолютно слаби нагоре, не е чак толкова странно. Разпределила си ги другаде. Wink Щом спортуваш, възможно е да си качила и мускули, но 10 кг покачване на теглото се съмнявам да са чист мускул, вероятно си качила и доста мазнини. Коригирай малко храненето, успех!

# 528
  • гр. София
Благодаря, simpatikonia. Може би ще я замразя, защото скоро едва ли ще ми се дояде пак тиква. Много сладка ми идва тиквата за супа и не ми харесва.
Иначе лятото не ми се ядеше сладко, освен плодове, но сега като застудя и през два дена ми се дояжда ooooh! Та реших да е поне нещо по-здравословно, за да не ме изкушават вредните сладкиши.
Изобщо не ми действа добре това време.

# 529
Днес се оказах в 1 ден от МЦ и се чувствам като разглобена.
Все пак ще се насиля да се пораздвижа и вярвам, че нещата ще си дойдат на мястото. Изоставам с няколко тренировки, но пък това ми дава възможност да си избера нещо от последните тренировъчни дни Wink. До неделя ще съм ги изиграла всичките Peace.

Претеглих се ден преди МЦ и хубавата новина е, че нямам качване на кг.
Заковала съм на 54 кг, въпреки че му бях отпуснала малко края  на храненето миналата седмица. Мерките ми също са задържани, което ме радва допълнително. Не ми се иска да се връщам назад, но и движението напред е доста бавно. Дано пък да е трайно Grinning

# 530
  • София
Много ми е кекава тази седмица. Първо заради схванатия и болезнен гръб не тренирах от събота до вторник. После реших, че е достатъчно добре, че да се пробвам с 90 ДП и ме заболя пък едното коляно още на загряването и в крайна сметка направих само щадящата коленете аеробика и малко коремни преси. Днес пак ме боли гърба  Whistling Откъде идват тези глупости, не знам. И как ще наваксам с предизвикателството  Sad
Иначе вчера правих мокрото брауни с ябълки и карфиола с лимон и чесън от предните страници. Супер станаха. Та с храната изоставане нямам  Blush

# 531
Ех, като започнете с това наваксване.... кого гоните? За къде бързате?  Wink
Да, интересно е да си в крак "с модата", тоест тренираш си днешната тренировка, която е прясна-прясна и чака теб в сайта, но.... толкова. Тренирай си за здраве, енергия, тонизиране, кеф  Simple Smile няма смисъл да си даваш зор.

Илима, ами аз първия път като исках да пека тиква! Ама и мама не ми казва, че зор  Crossing Arms Като почнах аз да режа и да се пуля как е възможно това чудо да се реже изобщо (?!) и тя много ми се смя  Joy Ама си се справих аз без последици и с цели крайници  Laughing

# 532
  • Русе
Момичета, спомням си, че скоро бяхте говорили за тахан. Сега имам възможност да си купя сусамов тахан от едни малки производители, но те предлагат печен и сушен  newsm78 Някой по-запознат може ли да даде съвет кой е по-хубав. Ще съм ви много благодарна   bouquet

# 533
Най-после си надвих мързела и почвам тренировките със задна дата Wink.

Merry. , явно съм създала погрешно впечатление, че съм от хората, които много си дават зор Grinning
Съвсем не е така. "Изостанала" съм заради почивните дни, които си дадох, а "наваксването" е от следване на плана. А иначе наистина не обичам да изоставам и тренировките ги предпочитам "пресни" hahaha

По въпроса с тиквата - внимавайте с травмите.
Моите са повече от рендето - обелена кожа, рани... ужас. Но на всичко съм намерила цаката - купувам си тиква от пазара НАРЯЗАНА и обелена. И край с травмите, иначе отърване няма!

# 534
Simpatiokonia, аз на Magrat писах, ама и ти си писала за наваксване, сега видях Grinning
Хич не го обичам туй ренде Sad аха съм си пуснала някой маникюр и той замине за мезе  Laughing

# 535
Родих се откакто си купих електрическо ренде!  Peace Иначе развивах неравномерно бицепс - повече на стържещата страна  Mr. Green

# 536
Родих се откакто си купих електрическо ренде!  Peace
Малко спам Embarassed
Скрит текст:
Доволна ли си?
Мисля да си взема нещо такова, но не мога да попадна на нещо свястно и не много скъпо.
Какво ренде ползваш?

# 537
Не знам какъв ти е бюджета. Може и да не те устройва, но ето го моето.  Една от най-ползваните ми спонтанни покупки  Peace

# 538
Птиците ...
Скрит текст:
Хубав продукт, поне от това, което виждам. И сигурно си заслужава цената. Не бях го виждала при обиколките ми по магазините. Ще го имам предвид, ако реша да инвестирам в подобна машинка Peace

Да отчета изпълнен Ден 52 - ниво 2.
Явно ми е много ниско кръвното, защото накрая почна да ми причернява и да ми омекват краката. Не съм се щадила много - усещам добре натоварени раменете, дупето и краката. Нядявам се утре да съм в по-добра форма и да продължа с Ден 53.

Да споделя нещо вкусничко, което си приготвих вчера и доометох днес (днес го хапнах без хляб)Grinning.
Пастетче (така го наричам) от домашно тофу, едно авокадо, 2 скилидки чесън, малко соево мляко за сочност и 2-3 суп. лъжици накиснати тиквени семки.

# 539
  • София
Малеее, страшна гъзария! Но много място заема, аз не бих имала къде да го държа...

Аз през тази седмица отчитам два тренировъчни дни, което си е напредък. Планинарската мускулна треска не може да ми мине, а тренировките ми докараха още мускулна треска. Вчера почивах, днес са нядавям да се мобилизирам.

Уфф, вчера бях на среща с бивши колеги, с част от които не се бях виждала отпреди да родя. И всеки казва на другите колко добре изглеждат и не са се променили, а мен една мацка ме заби: "Същата си си, само малко по-пухкава"... Ейй, умрях от срам, казвам ви. То 20 кг плюс са си не пухкавост, ами слон - то момичето си беше даже тактично, ама пак ми дотъпя...

Общи условия

Активация на акаунт