Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 431
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • някъде под слънцето...
Здравейте уханни феи. Simple Smile
Ще да ме ориентирате ли къде в БГ (София в частност) може да се помирише и тества jo malone wood sage and sea salt? Парфюмно не-ориентирана приятелка се запали по описанието, което й давам и иска да го пробва.

Денси вече е казала, че няма къде тук да се тества.
Но се включвам с един голям плюс за този аромат. Много ми хареса, макар че ми се стори нетраен.
Не знам дали всички творения на бранда са такива, защото познавам само Розата на Малоун, която също е много хубава, но ужасно нетрайна.
Имат и  интересни неща(макар, че в общи линии са прекалено ефирни за мен/, но всичкокоето съм пробвала ми е супер нетрайно.,

# 241
И при мен всичко е супер нетрайно от бранда. Peace

# 242
  • Стара Загора
 Grinning Може ли някой да ми опише тези парфюми на Montale - кой от тях е подходящ за зимния сезон. Парфюмите ги харесах по описание
Montale Aoud Shiny;
Montale Cashmer Wood;
Montale Sweet Oriental Dream;
Montale Chocolate Greedy;
Montale Crystal Aoud.
Доколкото успях да прочета за парфюмите на Монтале е, че са с доста голяма трайност, но и много трудни за носене. В издирване съм на нещо ново и не толкова популярно. Иска ми се да пробвам някой от техните парфюми  Simple Smile

# 243
  • Бургас
Също пробвах новият Нарсисо и първото което ми изниква е много нежен аромат, но май не е моя. Обаче не го пробвах на ръка, може би утре ще поправя тази грешка. Понеже както се разхождах из Дъглас и веднъж погледа ми засече Том Форд, не знам откога имат но си пръснах отново Бялото Пачули. С моят приятел го харесахме и за двамата, не бих казала че  е уау, но на мен много ми харесват подобни аромати.
Също пробвах и новия Reveal Calvin Klein и цял ден се мъчих да се сетя на кой ми напомня (как можах изобщо да се чудя толкова време) Womanity Thierry Mugler  Laughing

# 244
Имала съм количества само от Sweet Oriental Dream и Chocolate Greedy, но ще се опитам да ти бъда полезна. Първият е абсолютно идентичен с Loukhoum Keiko Mecheri. Не намирам абсолютно никаква разлика между двата. Иначе любовта ми към тях е голяма. Представям си жена от Близкия изток с огромни очи и дълга черна лъскава коса, изкъпана в бадемово мляко, обилно парфюмирана с аромат на локумена роза. Изключителна сила и трайност. Определено за мен не е ежедневен или изобщо дневен. За половин година съм намирала 2 повода да го нося, но и двата пъти беше страшно на място и ми достави голямо удоволствие.  Heart Eyes
Chocolate Greedy не ми допадна. Много наситен шоколад Милка с лешници.

# 245
  • София
От известно време се опитвам да се сработя с Eau des Merveilles на Hermes и нещо не ми се получава. Чета отзиви, че е много траен, а при мен след половин час не го усещам изобщо. Нямам съмнения за оригиналност, взех го от Дъглас, но явно не мога да му нацеля сезона. Та се чудя на топло ли се развива при вас добре или на студено?  newsm78
Пробвала съм го на много топло, на по-хладно, само зимата не съм го тествала.  Simple Smile

# 246
  • Стара Загора
Nathalie. благодаря за описанията  bouquet Ще прочета още отзиви във фрагрантика и за другите парфюми.

# 247
  • София
Запис да ви чета. При мен няма нищо ново нито като тестове и желания, нито като придобивки.

# 248
А аз току що получих поредния Kokorico Heart Eyes и този път ще си е само за ЛМ, момчетата няма да го пипнат! Както и един Avant Garde Lanvin за приятел.

# 249
  • Франция
От известно време се опитвам да се сработя с Eau des Merveilles на Hermes и нещо не ми се получава. Чета отзиви, че е много траен, а при мен след половин час не го усещам изобщо. Нямам съмнения за оригиналност, взех го от Дъглас, но явно не мога да му нацеля сезона. Та се чудя на топло ли се развива при вас добре или на студено?  newsm78
Пробвала съм го на много топло, на по-хладно, само зимата не съм го тествала.  Simple Smile
Нямам го, но го пробвам периодично и в различно време, та ето моите две стотинки: Eau des Merveilles при мен се развива като класически зелен шипър, заради комбинацията цитруси-ветивер-мъх, което значи божествено по всяко време, но предпочитан през август. Много траен, но на финала утихва и се задържа предимно по дрехите.

Влязох да кажа за новия So Dupon pour Femme, който разносвам от проба. Подсладена плодова лимонада. Крушата се усеща ясно, но не ми харесва и е затисната от глюкозения сироп. Цветя и дървеса не усетих, основата е предимно муск. До утре ще съм го забравила.

# 250
  • Germany
Бижу, кажи ми повече за този Авангард Praynig Усеща ли се добре тютюна, восъкът прекалено осезаем ли е? Аз съм на тютюнева вълна в последно време, след запознанството ми с The Odd Fellow Bouquet, но просто не мога да дам 111 евро за него в момента, а толкова си заслужава и толкова ми се иска....
Водата на чудесата я харесвам през пролетта, на границата с лятото. Тогава се разкрива най-добре според мен, цялата му красота разцъфтява. През лятото при мен е предимно цитрусов, което също ме устройва, но просто красотата на креместата база я нама. Зимата се губи, но ако влезнеш в затоплено помещение разцъфтява много приятно.
Онзи ден пробвах English Pear and Freesia Jo Malone и Wood Sage & Sea Salt Jo Malone. Харесаха ми много и двата, при мен показаха много добра трайност, макар да са наистина доста въздушни и жизнерадостни и двата. Обаче забравих кой къде напръсках и сега трябва да повторя теста Mr. Green
За Монтал каквото и да се пише не е достатъчно, това не е бранд, който може да бъде описан или преразказан, той е преживяване, лично при това. Или ти отърва, или си потресен, няма средно положение. Много малко неща ми харесват, прекалено обсебващи са парфюмите за моя вкус. Пробата е задължителна!

# 251
Бижу, кажи ми повече за този Авангард Praynig
Не мога да ти кажа много... Blush Само, че го пробвах на моята кожа и ми хареса. Началото не е нищо особено, но се промени бързо и стана нещо хубаво, на което бих искала да ухае един мъж. Не го помня много в детайли - как се е развивал, как точно са се появявали съставките и коя над коя доминира, но е леко опушен, леко сладък. Не може да стои прекалено, мек и уютен ми беше.
Може би ревюто на Калина ще ти помогне повече. Simple Smile

# 252
Мен ме тресе същата треска,все имах чувството ,че на половиния час изчезва и много се ядосвах защото това е моя парфюм.Установих обаче ,че си ухая ,просто аз спирам да го регистрирам ,около мен  всички твърдят ,че го усещат.Да ме ядосат обаче ,да видиш какъв аромат се носи даже и аз си го усещам на 10 час да е

# 253
За Монтал каквото и да се пише не е достатъчно, това не е бранд, който може да бъде описан или преразказан, той е преживяване, лично при това. Или ти отърва, или си потресен, няма средно положение. Много малко неща ми харесват, прекалено обсебващи са парфюмите за моя вкус. Пробата е задължителна!
Абсолютно подкрепям.

За мен 10 мл от кой да е Монтал е абсолютно достатъчно. Една отливка от Червения уд я мотах има -няма две години а нямам проблем с носенето на скоросмъртници. Незнам обаче как този въпрос стои при работа с много хора, офис, и тн. На мнение съм че подобен сорт аромати не се възприемат от околните твърде добре и не на всеки отиват. Определено са доста нахакани, обсебващи. Обмислям след време още една отливка от някой Монтал , но не и шише.

# 254
  • София
Благодаря за отговорите за Водата на чудесата.   bouquet
Ще продължавам да я разносвам по различно време, дано уцеля момента, когато ще я усещам за по-дълго.  Peace
Днес например съм с  Сhloe Love, пръснах се сутринта в 7 часа и до сега го усещам много ясно, без да подновявам. Така ги харесвам нещата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт