Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 340
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
A бе и аз за Кристал ноар се сетих, ама него не мога да го понасям. newsm78
Колежката го асоциира, но каза, че отдавна не е проявявала интерес към парфюми. Та гледах и си мислех дали пък не е това Black Jeans, не го познавам.
Така или иначе ще питам в понеделник какво е имала предвид и ще докладвам. Grinning

А 200мл Коромандел са към 400лв. Peace
А това значи ли 100мл. -200лв?Това по ми е приемливо.От къде ?

# 376
  • София
Реших се на един малък експеримент именно в това време - уж е есен, а температурите високи; влажността на въздуха е достатъчна, без да е подгизващо-неприятна; от земята се носи аромат на изстинало, препечено лято, а не на гниещи и влажни листа; порива на вятъра е като ефирен, кашмирен шал, който нежно гали тялото....
Та..... проба на няколко парфюма: Simple Smile
1. Митсукото на Герлен - разви се в целия си спектър и разгърна мощта си, но ми дойде отново твърде хард за уютното време, което ни подари природата тези дни.  Naughty
2. Еликсира на Мерве - този мощен аромат притихна близо до кожата, сякаш направи реверанс на времето и определено ми стана още по-топло. / А нямах нужда от това./  Stop
3. Сахарата на Том Форд - не трябваше да рискувам с този.   Sick Барабар с тамяна се появи една кисела нишка, направо вкисната....като задушено в попски гащи / поне сравнително скоро изпрани, та да е само вкиснато, а не и смрадливо/. Но и това беше достатъчно да осъзная грешката си. А така ми се искаше нещо маааалко цветно да избие.
4. Черната орхидея на Том Форд - отлично попадение!!! Това й е времето! Пробвах го дъжд - мирис на гниещи листа и ванилия. В жегите не посмях, защото от вас зная, че не понася жеги. В студ още не зная как ще е, но сега........ммммм, все едно се въртях в кръг около шоколадово фондю. /Не помня пирамиди и нямам таланта да отсявам съставките, затова приемам парфюмите в цялата им комплексност/  Hug
5. Слонът на Кензо - не е за това време Sad Ще послушам момичетата тук да го пробвам около Коледа. Сега е .... невзрачен, дори по-лошо - като някакъв бъркоч.

Прекалих с писанията си, но ми се искаше да си споделя емоцията  Embarassed

# 377
  • Там, където ме обичат
Реших се на един малък експеримент именно в това време - ........
Та..... проба на няколко парфюма: Simple Smile
1. Митсукото на Герлен - разви се в целия си спектър и разгърна мощта си, но ми дойде отново твърде хард за уютното време, което ни подари природата тези дни.  Naughty
........

Ти ме подсети да пробвам Синия час, че все не му намирам подходящ сезон за носене, а толкова да го харесвам на душкане.  Heart Eyes

# 378
Барабар с тамяна се появи една кисела нишка, направо вкисната....като задушено в попски гащи / поне сравнително скоро изпрани, та да е само вкиснато, а не и смрадливо/.
Joy hahaha  bouquet Печелиш приз за описание!

# 379
  • София
Момичета, да попитам набързичко за Pink Sugar на Aqualina дали сте го виждали по магазините? Защото никъде не съм го срещала–/аз не, че съм и търсила усилено де/. Само в Енцо май го има и в някои други сайтове. Отдавна си мисля, че много ще ми допадне, но все пак да тествам аромата  Heart Eyes
Като гледам описанието-то розова захар, карамели, ягоди, малини и прочие, все повече ми се приисква да го имам Simple Smile
Моля ви, вие сте повече в час опишете ми го някак този аромат!  Hug
Предлага се в Блик, тествай го  Peace Peace

# 380
  • София
vodica  Mr. Green tooth

Интересно, при мен Tom Ford Sahara Noir не е така ужасен както го описваш  Grinning
Нищо кисело няма, усещам предимно сух и автентичен тамян, който мисля ми стои добре и ми харесва като провокативен и любопитен парфюм...Явно си е и въпрос на кожа  Simple Smile

Малко в страни от темата - в Бюти, Дъглас и Сефора са заредили с няколко от лимитираните издания на мъжките Мюглер А-мен - A*Men Pure Havane, A*Men Pure Malt(първата версия, която и аз имам?!?-мислех, че е спряна вече) и...моля за повишено внимание - A*Men Pure Coffee  Shocked Twisted Evil

# 381
  • София
foxysilver , не познавам Синия час , иначе не само ще го пробвам Wink

Бижу, поласкана съм, че парфюмните ми препъвания правят впечатление на теб, - един от корифеите в ароматните съставки тук. Лаишкото ми изказване е като дюдюкане на пелтек, но пък вещо и съсредоточено чета теб и другите момичета Wink

Deetron , и аз лятото усещах само тамян....пресушаващ гърлото тамян. Ама сега тамяна ми "джвака" от вкиснатото.

# 382
  • София
vodica - знаеш ли, преди минути си сложих отново от пробата, която имам и ми харесва още повече  Grinning
Сега го усещам идея по-балсамов и опушено-сладък...аааа какви са тези магии   Crazy
Явно странните парфюми обичат моята кожа  Mr. Green

# 383
Имам и вариант от Европа(ММ в момента върти Англия,Холандия,Испания) ,но ако  имате представа от цени споделете ,ще съм много благодарна(да го подготвя човека ,да не получи сърдечен пристъп) 
75 мл. струват 135 евро в бутиците на Шанел, а 200 мл. струват 250 евро.

# 384
Бижу, поласкана съм, че парфюмните ми препъвания правят впечатление на теб, - един от корифеите в ароматните съставки тук. Лаишкото ми изказване е като дюдюкане на пелтек, но пък вещо и съсредоточено чета теб и другите момичета Wink
Въобще не са препъвания, много са очарователни даже и поднесени с хумор. Когато някой описва така нехаресваните от него аромати, разбирам колко искрено не ги харесва.  Grinning Hug

Deetron, с това инфо за A*Man-ите ми се ускори пулса... Искам ги всичките, но естествено няма да ги купя. Всичките. Laughing

# 385
  • София
Бижy -  ами и аз се опулих ей така  Dizzy Face Dizzy Face Dizzy Face
Излезе инфо преди време, че Бай Мюглер решил само за UK да поднови продажбите на A*Men Pure Coffee , но явно нещата са се променили...
Имам приятел, на който гаджето му живее в Англия и е голям фен на Мюглер, след като дълги години признаваше само Dior Homme Intense, та му шушнах мацката му да му го вземе от мюглерския сайт в UK и на него само това му трябваше  Grinning Именно той ми го донесе за тест преди месец, а за радост на родните фенове, въпросното Пюър Кюфи се появява и у нас официално  Simple Smile Честно казано, не знам до колко е пюър кафето в него, аз усещам по-скоро нещо средно между аромат на препечена захар и робуста, а в развитието си върви към познатия си карамелено-дървесен привкус. Началото му не е никак лесно и меко - много характерно и дори бих казъл брутално, което може да отблъсне нетрениран нос... Simple Smile

# 386
  • някъде под слънцето...
A бе и аз за Кристал ноар се сетих, ама него не мога да го понасям. newsm78
Колежката го асоциира, но каза, че отдавна не е проявявала интерес към парфюми. Та гледах и си мислех дали пък не е това Black Jeans, не го познавам.
Така или иначе ще питам в понеделник какво е имала предвид и ще докладвам. Grinning

А 200мл Коромандел са към 400лв. Peace
А това значи ли 100мл. -200лв?Това по ми е приемливо.От къде ?
Бяха 200 евро, увеличиха ги(защото вдигнаха ДДС), поне Испания.Само 75 и 200 млл са.
В Мадрид се продава поне на две места.мога да ти пратя на лични координатите на магазините. В момента гледах, че има намаления на 20% в единия от магазините, където се предлага.

# 387
  • София
Цитат
Slumberhouse Ore, след него вече нищо не е същото
Аз пък съм пропуснала да поръчам проба от Оре ooooh!!

Първи съвсем бегли впечатления от парфюмите на Slumberhouse - Norne има страхотна борова смола, една от любимите ми миризми, Sova е конячен, Saddane е като желе от дюли, Vikt е малко като мазилка за настинки, а Крушата е  - ама че хубава круша!
Много съм впечатлена - не съм срещала толкова естествени и същеременно богати аромати. Не са парфюмни, но не са и шантави - а хубави наситени мириси на хубави неща!
И май яко излъчват - Sova мъничко е подлизнал и все едно седя в чаша с коняк 38 номер Grinning
Скрит текст:
Призовавам ви на среща следващия уикенд - да пробваме тези пияни круши, както и нещата, които прати Ковачева smile3539 newsm19 smile3539

# 388
  • София
Аз имам излишна пробичка на Оре, както обикновено поръчах първо пробата, а след това нямах търпението да я дочакам и поръчах и бутилка Laughing

# 389
  • Germany
Добро утро, красавици и красавци!
Аз не мога да дойда на среща, но съм ви изпратила малки предизвикателства, включително и от бабешката група Twisted Evil. Надявам се, да си изкарате добре!
Момичета, знам че всяка от вас има и някакво друго хоби, парфюмните маниаци са широко скроени хора. Ако искате, може да споделите и тук какво друго ви вълнува и как се отразява на парфюмната ви страст. Аз търся съвет от цветари, ако има в темата
Скрит текст:
Искам да питам как се гледат стайни цветя при висока влажност. Обикновено отглеждам зелени растения - бенджамин, драцена, еленови рога, палми всякакви модели. В София в нас е истинска джунгла. Обаче тук е различно и сега изобщо не знам как да се грижа за тях и кога да ги поливам, тъй като водата не се изпарява и буквално мухлясва повърхността в саксията. Босилек и мента в малки саксийки увяхват буквално за дни и коренчетата им са изгнили, като ги извадя. Ако не ги поливам увяхват. Влажността на въздуха е 95-100%, дрехи, изнесени навън при 22 градуса не могат да изсъхнат три дни ooooh!. Моля ако някой да сподели, докато не съм уморила всички цветя. Съжалявам, че пиша тук, но не участвам в други теми и тук винаги съм получавала добри съвети   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт