до Мячик и Жаве
значи стигна се до гласуване на зрителите защото имаше равенство във вота между Ники и Спас. Ако сте забравили имаше трима финалисти. Жени (жената на Ваня) единствено гласува за Силвия Димитрова, а останалите от журито гласуваха така че имаше пълно равенство между Ники и Спас и за това прибегнаха до вота на зрителите. Досега равенство в гласовете не е имало.
Разбира се после бяха нападнати, че нарочно са натиснали хората да гласуват по този начин, че да се включат и стотиците хиляди българи и познайте кой печели от толкова много изпратени смс-и. Но това са догадки. Аз ви пиша сухите факти.
И да, колкото и да ви е неприятно, Ники е най-обичания бг сървайвър и той вдигна рейтингите до висините.
СМС гласуването не беше използвано като тайбрек, а си беше нашенско "нововъведение".
Още на острова, на финалния съвет, преди да започне гласуването на участниците в журито, Владо обяви, че към техните 9 гласа ще бъде добавен и 10-и глас - гласът на зрителите.
.
Те са толкова "умни", че от акъл и стратегия не могат да си изградят- дотук някой освен Ваня да говори или дава индикации за стратегия? Бърканичков не го броя, защото това, което той нарече стратегия се размина с действията му впоследствие.

иронично 
Изгледах няколко сезона, но единствено първият ми хареса много. Те пък отделят прекалено много време за стратегии, организиране на коалиции и съюзи. Някак обикновеният, ежедневен живот в племето, чисто човешките отношения отиват на заден план, а на мен те са ми интересни - как се променят в екстремни условия. Но може би искам прекалено много.
.