Survivor Камбоджа - Сезон 5, Тема 2

• 38 151
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
  • Другата България
Знаех си аз, че съм гладала трима..... Party

# 346
Защо си мисля, че имаше един/или два/ сезона на АС с по трима финалисти? Не съм изгледала всички, но нещо подобно ми се върти в главата.....

Съмнявам се, но аз също не съм гледала всички сезони все пак са  двадесет и девет. Някой които е по-запознат може да се произнесе по въпроса. При равни гласове на съвет знам, че теглят камъни и който изтегли черния си заминава.

Ааа, не е така!!! Ето ви и финалистите от 15ти сезон до последния излъчен:

28 - 2
27 - 3
26 - 3
25 - 3
24 - 3
23 - 3
22 - 3
21 - 3
20 - 3
19 - 3
18 - 2
17 - 3
16 - 2
15 - 3
.
.
.

# 347
Първите 12 американски сезона са само с двама финалисти, от там нататък почват с трима и само сезоните 16,18 и 28  са изключения пак с двама. Но няма значение колко са, вече писах как според мен трябва да се реши равенството на финала.
И аз препоръчвам на новаците да гледат някой от американските сезони отколкото нашите бледи копия. От първите 4 бг сезона на мен лично само 4-ия ми хареса защото беше най-динамичен и непредсказуем. Първите ни два в частност са жива скука и загуба на време.

# 348
  • Разпиляна във въображението
Ники Мартинов може да е най-добре оцеляващият сам, но играта не е за това.

Някой по-напред беше казал, че Занев щял да си прави удобства като Мартинов, а аз не видях нищо такова. Добре, че първият на самотния остров свърши работата.

# 349
Проверих в интернет  и установих, че трима финалисти изобщо не е български патент Peace. От отбелязани 29 сезона за американския Сървайвър в Уикипедия 13 са с трима финалисти.

Да, сега видях. Не се сетих да погледна там. Но победителя пак е избран от жури, а не от зрителите с sms гледали режисирано шоу.

# 350
Скрит текст:
Гледахте ли студиото  Shocked  Mr. Green 
В следващите епизоди : 3ма от Гаруда се били изгубили в джунглата - Силвия, Бърканичков и още някой..
И после ги дават на извънреден съвет- заради това .. казват , че играта си имала правила и винаги ще има или нещо такова.....

# 351
  • Другата България
Скрит текст:
Гледахте ли студиото  Shocked  Mr. Green 
В следващите епизоди : 3ма от Гаруда се били изгубили в джунглата - Силвия, Бърканичков и още някой..
И после ги дават на извънреден съвет- заради това .. казват , че играта си имала правила и винаги ще има или нещо такова.....
doh smile3555 Направо го забравих това студио, разкажи ако трябва в спойлер какво даваха? Praynig

# 352
http://survivor.btv.bg/video/epizodi/survivor-kambodzha-studio-e … 3-04-10-2014.html
заповядай  Simple Smile  ако нямаш възможност да гледаш, ще ти разкажа  Hug

# 353
  • Другата България
http://survivor.btv.bg/video/epizodi/survivor-kambodzha-studio-e … 3-04-10-2014.html
заповядай  Simple Smile  ако нямаш възможност да гледаш, ще ти разкажа  Hug
По-добре ми разкажи. Peace

# 354
Скрит текст:
Ето горе-долу за какво ставаше въпрос Wink :
Агонцев каза , че не бил на 100% на страната на жена си  Naughty, щото я бил познавал Mr. Green Mr. Green
и, че ако жена му не била там, играта щяла да мине по-лесно  Crossing Arms Whistling Mr. Green
Ралица и Митко и те се изказаха , че Агонцев е бил мъж под чехъл    tooth hahaha
......
После даваха Нага- коалицията там била - Дамяна, Надежда , Десислава, Марчо и Явор и може би  Rolling Eyes  Ваня..
Даваха от разговора на Ваня с Евгения по скайп - през цялото време си говориха за стратегии и коалиции..  Tired той каза, че ще следва нейната стратегия..  smile3508  -не трябвало да се натиска да играе ли кво било Naughty Mr. Green да намери конфликтите в тая коалиция от Нага Mr. Green Ваня бил в добри отношения с всички, каза и, че Агонцеви движили всичко и също, че той не разбирал от играта , амааа те другите били и по-зле  newsm48 .. с такива мозъци били, че не можеш да говориш нищо с тях hahaha
 Йори не била в коалиция, тя била индивидуален играч..
Даваха Силвия и Занев , Силвия каза, че Занев я бил трогнал, не очаквала толкова сълзи да пролее Mr. Green
Крум имал проблем с топките .... Rolling Eyes
..........
И в следващиите епизоди- лекарите ще решат дали Ваня да продължи играта..
И послееееее за изгубването в джугналата и извънреден съвет........
ТОВА Е.

# 355
  • в морето до колене
Точно това гласуване с СМС въобще не отговаря на идеята на формата...

до Мячик и Жаве

значи стигна се до гласуване на зрителите защото имаше равенство във вота между Ники и Спас. Ако сте забравили имаше трима финалисти. Жени (жената на Ваня) единствено гласува за Силвия Димитрова, а останалите от журито гласуваха така че имаше пълно равенство между Ники и Спас и за това прибегнаха до вота на зрителите. Досега равенство в гласовете не е имало.
Разбира се после бяха нападнати, че нарочно са натиснали хората да гласуват по този начин, че да се включат и стотиците хиляди българи и познайте кой печели от толкова много изпратени смс-и. Но това са догадки. Аз ви пиша сухите факти.
И да, колкото и да ви е неприятно, Ники е най-обичания бг сървайвър и той вдигна рейтингите до висините.
Ами не, "сухите факти" са други.
СМС гласуването не беше използвано като тайбрек, а си беше нашенско "нововъведение".
Още на острова, на финалния съвет, преди да започне гласуването на участниците в журито, Владо обяви, че към техните 9 гласа ще бъде добавен и 10-и глас - гласът на зрителите.
Така че реално равенство на гласовете щеше да се получи, АКО Жени беше гласувала за Спас.
Е те тогава Милошев щеше да изпадне в цайтнот!
Но не стана така, нали.  Wink  Mr. Green

За който не помни - ето го клипчето с тази част от финалния епизод - http://vbox7.com/play:bf8ffb09 (на 3:50 Владо обяснява за броя на гласовете)
 ooooh! Между другото, тази нелепост със "заклевам се да запазя тайната на вота" я бях забравила. Ъх!  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes

Иначе, да - в американските сезони досега не е имало равенство на гласовете. Освен очевидната възможност за равенство при трима финалисти, има и други случаи, които са давали такава възможност. Повечето американски сезони с трима финалисти са имали жури от 9 човека - предпоставка за абсолютно патово равенство 3-3-3. Имало е и жури с четен брой участници при двама финалисти (в сезон 16).
Не знам и за такъв случай другаде по света, но като се има предвид в колко много страни се е провеждал, не мога да гарантирам за 100% информираност. Обаче все си мисля, че щеше да се знае...

А промяната на броя на финалистите от 2-ма на 3-ма го обясняваха с опит да се намали възможността за "избор" на противник за финалния съвет. Защото според правилата победителят в последната игра гласуваше сам кого от останалите двама да изгони и така сам определяше, кого да "вземе със себе си" на финала.
При трима финалисти все пак има нужда от стратегия, кой от оставащите четирима да бъде изгонен. Има възможност за противопоставяне на две здрави двойки, от равенство на гласовете в последния момент (което се е случвало...). И е източник на допълнителни драми.

Но за нашия Сървайвър това не важи. Нашите финалисти не се определят със стратегия. Те се определят с игри.

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 20:29 от мячик

# 356
  • Другата България

Grinning Grinning
Скрит текст:
Пак стигнахме до топките на Крум.....
Дано няма проблеми с Ваня, интересен персонаж е.
А за ония от Гаруда хич не съжалявам, дано ги изгонят.Това да не им е Боровец или Царево - плаж, гори, няма правила, за нас те не важат, щото сме звИзди..... ooooh! Ще ги видим, но според мен ще има някакво "наказание" за племето, за да се внесе допълнителна интрижка. Crazy

Лил,  newsm51 smile3503 newsm10

# 357
  • Mediterraneo
Ох, ти да намериш да чуеш песента, която им е посветил на топките си  ooooh! ooooh!

# 358
Ох, ти да намериш да чуеш песента, която им е посветил на топките си  ooooh! ooooh!
Няма такъв чалгар. Sick

# 359

При трима финалисти все пак има нужда от стратегия, кой от оставащите четирима да бъде изгонен. Има възможност за противопоставяне на две здрави двойки, от равенство на гласовете в последния момент (което се е случвало...). И е източник на допълнителни драми.
Но за нашия Сървайвър това не важи. Нашите финалисти не се определят със стратегия. Те се определят с игри.

Напълно съм съгласна с теб.Точно това е, трябва да се играе с мисъл, стратегията е много важна за тази игра. Но ние тук си играем на бързи, смели,сръчни и говорим, че най-честния, най- достойния и най- можещия трябвало да победи. Може да си много можещ и оцеляващ, но ако социалните контакти ти куцат както и мисълта си пътник. Та за любимеца на Diavolo, ако не го бяха побутнали продуцентите с това зрителско гласуване щеше да си отиде в Хасково или там откъдето беше както е дошъл.

Общи условия

Активация на акаунт