Survivor Камбоджа - Сезон 5, Тема 2

• 38 145
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
Къде гледате американските предавания? Има ли ги с БГ превод?

# 376
Има ги в замунда. Както и в thepiratebay. С бг превод не съм ги засичала,но в някой от по-неизвестните бг торент сайтове сигурно ги има качени от axn. Можеш да провериш и в vbox7.

# 377
# 378
  • София
до Меган, Мячик и т.н. хейтърки на Ники сървайвъра  Laughing

нали знаете, че 'АКО' е велика дума?
непрекъснато твърдите ако не били гласували зрителите какво щяло да стане и как Ники бил пътник и т.н. и т.н.
Докажете го?! Не можете, защото е невъзможно. Аз пък ви казвам, че ако се бе стигнало до финално гласуване/балотаж, то щяха да предпочетат Ники, иначе после всички щяха да ги сочат с пръст и да им се подиграват. Това е все едно да питат 9 футболисти, кой е по-добър измежду Лионел Меси и Карлос Тевес (примерно) и ако решат, че Тевес е по-добър ще станат за посмешище и хората ще решат, че ги тресе чиста проба завист. Та така. Не подценявайте народопсихологията.
Само че и аз не мога да докажа какво би станало 'АКО'
За това има факти и история. А историята и фактите сочат - Николай Мартинов - победител в Сървайвър. Може да ви е яд и да го мразите, че е победил един женчо харесван само от момиченца, ваш си проблем, но той спечели пред най-важното жури - публиката. Всяко едно шоу/реалити/филм/сериал/книга/спортно мероприятие без феновете, без публиката е кауза пердута и нещо немислимо.  bowuu

И Меган, съжалявам много, спомняш си в старата тема, че писах, че спирам да пиша за Ники и наистина бе така, но опозицията не спира и не спира да пише за него. Така че след като под път и над път се споменава името му и все се подхваща темата за него, то аз няма да си мълча. Така че като ми казваш стига с този Ники, визирай и други хора, започнали преди мен дискусия за него и на тях им кажи да спрат.  Peace

А това че Ники е по-обсъждан от настоящите участници и то толкова години след неговия сезон може да ви говори само едно нещо - той е живата легенда на българския сървайвър и независимо дали го харесвате или не, не може да отречете това. Друг такъв участник, който така да разбуни духовете е да породи толкова много полемики и коментари през годините не е имало и едва ли скоро ще има. Най-близко до Ники като култов статут има пиянството на Агонцев и играта/съдбата/прецакването на Дренски. Това е топ 3. След това слагам играта/съдбата на Таяк.

# 379
  • София
tinacarlyle, Меган
значи това, че на вас ви харесва да има интриги и ножове в гърба не значи, че и останалите искат да гледат същото. защо не направите една анкетка тук в бг мама да видим какво мислят потребителките тук. Аз обещавам, че няма да гласувам.
Значи tinacarlyle, всички разбрахме, че мразиш игрите (сигурно и спорта) и че обичаш мръсните играчи, които биха продали и майка си в играта. Извинявай, но това е само твое лично мнение. А това че повечето българи не харесват това е много хубаво и положително бих добавил.
И не, аз лично поне никъде не съм писал в прав текст, че игрите са най-важните или че искам да гледам само игри. Намери ми някъде такова мое мнение и те признавам. Simple Smile
Идеалния победител за мен трябва да е добър и в двете. И да е добър играч и добър стратег и да се разбира добре в своето племе, а и така да извърти нещата, че и от другото племе да го харесват. Може би Нели и Жоро Костадинов най-много се доближават до този идеал.
А понеже и на теб все Ники ти е в устата, да той не беше много социален играч, но не знам дали си спомняш, но той заяви две неща в началото на играта.
че:
1) ще победи заради дъщерите си и заради себе си, да докаже, че уменията и подготовката са най-важните неща
2) няма да спестява нищо на никого и ще дразни тези, които не харесва. После по време на сезона правеше точно това. Нарочно се държеше така, никога не го е криел. Искаше да докаже, че и така може да се спечели. И в крайна сметка успя независимо от начина по който е станало. Историята помни победителите, за втория никой не се сеща.

# 380
  • София
Скрит текст:
Гледахте ли студиото  Shocked  Mr. Green 
В следващите епизоди : 3ма от Гаруда се били изгубили в джунглата - Силвия, Бърканичков и още някой..
И после ги дават на извънреден съвет- заради това .. казват , че играта си имала правила и винаги ще има или нещо такова.....

Това студио го гледам само по една причина. Дават кадри, които не са давали в самите епизоди. Simple Smile Не е като миналите години, когато се канеха гости от стари сървайвъри и други хора от шоубизнеса, но и така се ядва. Simple Smile

# 381
Diavolo - много извъртсаш думите които съм казала. Защо ти не ми посочиш къде точно съм написала,че харесвам играчи които биха продали и майка си за наградата?
 В поне 10 поста написах,че няма никакво значение дали си бог в игрите или най-големия измамник играл някога, важното е дали можеш да спечелиш гласовете на журито накрая. И не не мразя игрите, просто ми е интересно как за някой пищеши тук да си добър в тях е най важното и решително нещо за това да бъдеш определен за силен играч. Само ще ти кажа,че в много сезони на сървайвър има играчи които никога не са печелили имунитет и все пак са грабнали голямата награда. Като една Сандра която е единствения играч в историята на играта печелила два различни сезона. И познай какво - и в двата сезона не е печелила индивидуална игра. Това прави ли я слаба според теб? Тогава как из между хиляди участници по-целия свят точно тя е спечелила два пъти? Не казвам,че има нещо лошо в това да печелиш игри, просто казвам,че не е задължително. Много по-важно е да имаш силна стратегическа и социална игра защото първото те докарва до финала, а второто ти гарантира гласовете на журито.
Да факт е,че Ники е сигурно най-обсъждания, най-популярния и най-обичания бг сървайвър. Но познай какво - това няма нищо общо с играта сървайвър. Знаеш ли кой е най обичания американски играч от всички 29 сезона? Казва се Рупърт и само той и още един друг играч са единствените поканени да играят в цели 4-ти сезона на сървайвър. Ако напишеш survivor contestants в google images той е първият който излиза. И познай какво -от тези четири пъти които е играл не е спечелил нито веднъж. Бъркаш май популярност сред публиката с това какво журито трябва да реши. По същия начин Ръсел -друг супер популярен и обичан от публиката участник стигна два пъти финала в два различни сезона и двата пъти загуби. Публиката не беше доволна, даже меко казано беше разярена, но това нямаше абсолютно никакво значение, защото не те решават кой е крайния победител,а журито живяло с тези хора 24/7.
Факт е също така,че нямам абсолютно нищо против Ники Мартинов. Ако ще да беше най надутия пуяк играл някога щях да го аплодирам, ако беше спечелил като хората. Но истината е,че само той измежду сигурно 100-200 победители във всички версии на предаването е спечелил със смс гласуване. Не съм сигурна, но най-вероятно е и единствения победител гонен от племенен съвет. Това за мен го прави най-слабия победител във всички версии на сървайвър.
Diavolo - и за сетен път да ти напомня. Това е само игра човече. В истинския живот мразя лицемери и подмазвачи. Ако в една игра някой ме надхитри ще им кажа просто едно евала, защото са по-умни от мен. Всеки може да забива ножове в гърба, това не е трудно. Но,ако някой направи това и все пак спечели гласовете на журито накрая има мойте дълбоки адмирации.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 05:03 от tinacarlyle

# 382
29 сезона в УС, тия бият дързост и красота  Joy

иначе ви се кефя какви сте запалени фенове  Grinning

# 383
Къде гледате американските предавания? Има ли ги с БГ превод?

В Арена има преведени няколко сезона.

До Diavolo, напълно съм съгласна с tinacarlyq, аз също нямам нищо против Мартинов, по точно безразличен ми е. Но за мен той спечели по нечестен начин. Горящата факла символизира "живота" на играча в Сървайвър, загасят ли ти я край, напускаш играта.Само, че при нас решават продуцентите, племето ти може да не те иска, но продуцентите решат ли да продължи някой от девет планини вода ще донесат, но ще стане каквото са си наумили. Това винаги ме е дразнило защото ни е национална черта, имало закони, наредби, много важно ние ще си правим каквото решим. Виждам го всеки ден, не е нужно и по телевизията да го гледам. Там поне искам са видя честна игра.

# 384
  • Sunshine state
Цитат на: Pupitka
Интересно...
П.П. Тази Силвия винаги ми е приличала на травестит.

Дай една снимка да видим ние ти на какво ни приличаш.

За мен Янита е далеч от определението 'бижу'. Wink Това с гроздето е прекалено изтъркано. На мен не ми харесват,пък ти си ги харесвай колкото си искаш.  Simple Smile
Вчера не успях да гледам студиото,но днес ще наваксам. Благодаря за линка!   bouquet

# 385
Аз пък мисля ,че е крайно време да престане да се сравнява нашия Сървайвър с американския и да се пише   за Рупърт , Ръсел  и т. н.
Мисля че има отделна тема да това
Ни ги сравнявам защото няма смисъл каквото и да говорим разлика ще има от тука до небето и обратно
Като започнеш само от наградата и свършиш до начина на мислене  и на продуценти и на участници

# 386
  • в морето до колене
Diavolo, не обичам да влизам в лични противопоставяния, но вече на два пъти се обръщаш персонално към мен, затова мисля да ти отговоря.
В предната си публикация отговорих само на изложената от теб теза, която беше представил като факт. Посочих аргументи, за да покажа, че фактите са други.
Сега ще опитам да отговоря и на другите реплики, отправени към мен.

Ако досега не си забелязал, моите критики на българския Сървайвър са насочени към продуцентите, а не към участниците. Можеш да се върнеш назад и да провериш.
Тук обсъждаме него, затова пиша за Милошев. Какви критики имам към продуцентите на различни издания на формата, обсъждам в друга тема и съм обсъждала в други форуми при нужда.
Гледала съм всички сезони на формата в две страни - САЩ и Русия. Плюс частично в още четири-пет.
От това, което съм видяла, като зрител на едно телевизионно реалити мога да кажа, че предпочитам, когато продуцентите подбират участници, планират туистовете в играта и накрая монтират от наснимания материал крайния телевизионен продукт - резултатът да задържа интереса ми, но и да ми дава достатъчно възможност да разбера, как се е развила играта и да ми позволи да си направя свои изводи, а не да ми налага своето виждане и такива изводи, каквито на тях са им угодни.
Ако искам да гледам такива телевизионни продукти, гледам сериали.

Аз може да не харесвам Н.Мартинов, както и неговия стил на игра, но в тази тема единственото "хейтърско" мое изказване против него беше, че има съмнителни социални умения.
Също така не знам, защо ти не искаш да приемеш, че въпреки усилията на Милошев да наложи Мартинов като еталон за участник в този формат пред българските зрители, все пак има известен процент от нас, които не са се поддали на това внушение.
За мен като зрител най-големият проблем на трети сезон беше идеята на продуцентите да дадат глас на зрителите при решаването, кой да е носителят на титлата "Последен оцелял". Според мен това е абсолютно несъвместимо с основния принцип на формата. Решението трябва да се вземе от хората, които реално са присъствали и участвали в играта. Не от хората, на които тя им е показана "по телевизора" във вид орязан и сглобен така, че да налага определени внушения.
Никога не съм оспорвала факта, че сезонът беше успешен и че продуцентите са спечелили от него много пари. Но според мен постигнаха този успех по неправилен начин - с интрига и манипулации. Ти не харесваш такова поведение у участниците. Аз не го харесвам у продуцентите.

Колкото до прословутите "интриги" - опитвам се да покажа, в това число и с примери,  че стратегия не е непременно равно на интрига, но пък играта без стратегия за мен е равна на пораженство.
Пресният пример е Васил - от ден първи, или айде втори, той беше наясно, че съплеменниците му не го харесват и ще е първата "жертва". И не си мръдна пръста, за да предотврати това.
Сега "на пангара" са Мерлина и Емо. Понеже Мерлина не ми е интересна, не ме вълнува, какво ще направи тя.
Но Емо ми е симпатичен и затова за него написах по-назад в темата, че ще съм разочарована, ако той просто продължи да си "тъжи", а не предприеме някакви стратегически стъпки да промени позицията си в играта. И съвсем не е задължително за целта да забива някому нож в гърба. Може да опита да го направи честно и открито. А аз с интерес ще гледам, дали ще му се получи.

Защото опитът ми като зрител на това телевизионно реалити показва, че да отидеш и право в очите да кажеш на някого, че смяташ да го изгониш - не е най-добрият и полезен ход, нищо че е проява на върховна честност и морал. Също толкова непродуктивно е да кажеш на някого, че няма да го изгониш, а след това да го направиш. Такъв ход се връща като бумеранг доста често върху собствената ти глава.
Идеалният вариант е да търсиш златната среда.
Аз лично харесвам играчите, които са успели да я намерят и са спечелили по този начин.

Доколкото мога да преценя, ти Diavolo, би нарекъл подобен играч лицемерен.

И тук е основното различие между нас, което вероятно няма как да преодолеем.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 11:31 от мячик

# 387
Мячик, не знам за кой път ще напиша, че съм напълно съгласна с твоето мнение с едно малко изключение - за Васил. Според мен той се опита да се социализира, започна да контактува повече с останалите, те сами го казаха, но за мен възрастовата разлика си каза думата в неговия случай. На мен също Емо ми е много симпатичен, но мисля, че ще излезе от играта преди Мерлина. В Нага  планините от мускули имат доста големи шансове да останат до сливането, но ще видим как ще се развият следващите игри, може пък Гаруда да почнат да печелят всяка игра и те да станат мнозинство. Ваня ми е интересен, играе предпазливо с мисъл за следващите дни и седмици, а не като другите за момента. Дано остане по- дълго време.

# 388
  • Другата България
Цитат
50 епизода, а през голяма част от тях гледаме изкуствени гърди и полуголи задници. От друга страна нашите не ги дават толкова изтормозени от глад, жажда и т.н. Те са все едно на оскъден летен лагер, където от време на време трябва да играят игри.
Абсолютно съм съгласна с това мнение. Наистина много малко време все още е минало, но аз поне не видях никой досега да се оплаква от глад, да търси храна, да лови риба, рапани, миди или там каквото ядат по тези места...постоянно бъркат нещо, дават им продукти, наградите им все прилично количество ядене.... Crossing Arms
за водата стана ясно, че им я дават наготово, което и за мен  е неразбираемо....все изтупани, косите им направени, обезкосмени, с различни дрехи....не знам, това на мен ми идва като че ли изкуствено, някак оцеляването - в естествения му вид ми се губи, това тяхното оцеляване е повече като нагласено, и постоянно дават красиви острови, кристален океан, прозрачна вода и т.н., поне някой дъждовен ден или ветровит да има, да ги видим как биха вирели в сезон с дъждове или урагани, пак ще дам пример с АС, но там не помня вече кой се отказа именно заради това...
иначе съм съгласна напълно и с това
Аз пък мисля ,че е крайно време да престане да се сравнява нашия Сървайвър с американския и да се пише   за Рупърт , Ръсел  и т. н.
Мисля че има отделна тема да това
Ни ги сравнявам защото няма смисъл каквото и да говорим разлика ще има от тука до небето и обратно
Като започнеш само от наградата и свършиш до начина на мислене  и на продуценти и на участници
наистина има тема за АС, който иска може да си дискутира там на воля. Все пак темата е за нашия, харесва или не, държи ни пред ТВ, както и тук да си чешем езиците...
Цитат
Защото опитът ми като зрител на това телевизионно реалити показва, че да отидеш и право в очите да кажеш на някого, че смяташ да го изгониш - не е най-добрият и полезен ход, нищо че е проява на върховна честност и морал. Също толкова непродуктивно е да кажеш на някого, че няма да го изгониш, а след това да го направиш. Такъв ход се връща като бумеранг доста често върху собствената ти глава.
Идеалният вариант е да търсиш златната среда.
Аз лично харесвам играчите, които са успели да я намерят и са спечелили по този начин.

От тези, които са на екран - засега, в този образ ми се вместват Финдо и Явор.Ако не стане нещо инцидентно или..."неочаквано" Wink, то би трябвало да стигнат до финал.

# 389
Цитат
за водата стана ясно, че им я дават наготово, което и за мен  е неразбираемо....

Така е ,но пък не ни дадоха изобщо какви са тези острови и има ли питейна вода на тях
Защото ако няма подходяща няма как да ги оставят така .При тези високи температури и  постоянно слънце обезводняването при участниците ще настъпи още на втория ден

Общи условия

Активация на акаунт