Зеленчукова заготовка

  • 11 685
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • при моите любими
  • Мнения: 2 521
Аз съм правила подобно, без целина, но добавям тиквичка. Пека в тава (може и в дълбока тенджера), слагам и сол. Като заврат зеленчуците, изчаквам малко да се посгъсти и ги насипвам вряло в буркани, обръщам и не стерилизирам. Не ги държа в хладилника, но нищо не им се случва цяла зима и извън него. Освен за готвене на манджи ми се е случвало да пасирам бурканчето и е идеален сос за паста.

# 16
  • София
  • Мнения: 2 298
Вчера "се роди" една нова зеленчукова заготовка покрай неустоумото желание да ям мишмаш, за който нямах пресни домати.
Направих го със сушени домати в бурканче, задушен лук и печени в еърфрайъра червени чушки на парченца, стана страхотен.
Спретнах се и направих в бурканчета заготовка с чушките и сушените домати, залях със зехтин и стерилизирах за 10 минути.
Зимата ще се прави мишмаш за отрицателно време.
Тези дни ще прибвам и с печени домати, че сушенето става по-бавно.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 17:58 от nati_nat

Общи условия

Активация на акаунт