Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 139
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Sredets/Burgas
А, didnik, чакай...
На високи градуси си позволявам да пера само хавлии и 100% памук чаршафи - бели...
Сутиените си ги пера на 40 градуса...
Тоест, аз съм писала и преди, че си имам и "бяла" пералня на 40 градуса...
Няма как, когато на всички тениски и бельо това е допустимата температура...
На тях обаче винаги слагам Bambino mio за дезинфекция...
Съответно и ги избелва допълнително, разбира се...

# 166
  • Русе
На мен пък в действителност ми е интересно,
как го постигате това посивяване,
особено при сравнително нови дрехи? newsm78
Никога не съм имала такива проблеми...

Според мен се постига от ползването на евтин прах за пране/като например Рекс, Бонукс/ или много твърда вода и несъобразяването на дозировката на праха с това.
За второто - пиша от собствен опит. Преди години, като "млада булка"  Wink никога не съм се зачитала подробно в таблиците за твърдостта на водата/ама и кой да ти предполага, че в наше село водата е много твърда/, слагах си прах като за мека вода. Винаги съм прала с Ариел или Персил и въпреки това бялото ми пране сивееше.

# 167
  • Варна
Тъй де, и аз това искам да кажа - за материята  Peace
Сутиена ми е памучен и си го пускам с дуги подобни на програма памук  и високи градуси. Обаче смотанката му дантелка е станала сивкава - съответно не е и памучна.. Та и с други някои дрешки явно така се е получило, щото нали явно като искаме да ни свети бялото. Но като не всички материи са това, което са .... Wink

П.П. Точно - и в плюс твърдата вода и качеството на праха  Peace

# 168
  • оттам, откъдето започва България
Бях писала и преди мнението си относно белотата на прането. Освен твърдост на вода и правилно количество прах за пране, много е важна материята. На моя син му донесоха от Испания бял потник от изкуствена материя. Много приятен на пипане, стои по тялото, както им харесва на младите, но още при първото пране посивя. То даже не е сиво, ами е мърляво, сякаш съм чистила пода с него. Е, няма оправия, толкова пранета минаха, но той не се оправя.

# 169
  • Варна
Как да изпера чувалче от естествена вълна?
Ето такова:

# 170
  • София
Как да изпера чувалче от естествена вълна?
Няма ли вътре етикет с указания как да се почисти и суши?
Иначе лесно можеш да го изпереш на програма за вълна, но по-големият проблем е как да го изсушиш в това хладно и влажно време, за да не мухляса (ако нямаш сушилня).

# 171
  • Русе
http://groceries.asda.com/asda-webstore/landing/home.shtml#/product/910001101206
Получих този прах, нали беше за цветно, че вече забравих? Уж за такъв го поръчах, дано не съм сбъркала. Отзиви след другата седмица, макар че мисля, че имаше за него вече.

# 172
Този точно е за бяло.

# 173
  • Русе

Офффф. Уж гледах какво съм поръчвала, пък .... Нищо де, пак ще го ползвам.

# 174
Аз харесвам My forest, но как да го препоръчам на някого след видяното? Пусни им тези снимки на страницата въвъ фейсбук, за да си видят висококачествения прах, на който държат.

А пералнята да не е била много натъпкана? Просто не мога да си обясня това нещо - като в рекламата на Рекс прах да се сипе като сняг навсякъде.

Здравейте, писах на страницата на фейса и на имейла им, като показах снимките. Отговориха ми, че е възможно дозировката да е била по-голяма и това да е причината, наистина аз сложих повече от 75 гр., но дрехите бяха по-замърсени. По-вероятната причина е партидата да не е била добра.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 09:31 от mimggg

# 175
My Forest ми харесва като замисъл - писала съм го и друг път. Но не и като изпълнение. Проблемът е, че производителят явно не може да постигне едно и също качество при различните партиди, което е разочароващо за потребителите.
Въпреки че при мен се разпенваше ужасяващо, никога не е оставал така неразтворен.
Ще го пробвам с новата пералня някой ден - тя има някакви супер-дупер сензори за пяна. Може би няма да се пени като в аристонката и да извира през чекмеджето.

Писах им и може би наистина проблема е в партидата. Преди този си взех праха за цветно и не съм имала такъв проблем като остатъчни топченца.

# 176
Абе какво говорят глупости тези хора?! Предозиране - грънци. Партидата е проблемът и не могат да ме убедят в противното. Това, че прахът им не се разтваря не е следствие на предозиране. Може да е следствие от по-натъпкана пералня, въпреки че моята бая съм я тъпкала, но никога такова чудо с който и да е прах не ми се е случвало. Максимум - бели следи върху тъмните дрехи, но цели гранули да се сипят - изключено.
Хайде, сложи същите дрехи и сложи повече от някой друг прах да видим какво ще стане.

# 177
А, didnik, чакай...
На високи градуси си позволявам да пера само хавлии и 100% памук чаршафи - бели...
Сутиените си ги пера на 40 градуса...
Тоест, аз съм писала и преди, че си имам и "бяла" пералня на 40 градуса...
Няма как, когато на всички тениски и бельо това е допустимата температура...
На тях обаче винаги слагам Bambino mio за дезинфекция...
Съответно и ги избелва допълнително, разбира се...

Какво е това "Bambino mio"? И къде мога да го намеря? Съжалявам,ако е обсъждано. Но аз редовно следя темата и сега го чувам за пръв път.

# 178
  • София
Аз не знам дали тук трябва да пиша. Ако не съм нацелила извинете ме  Blush

Купих си чаршафи. Памучни и цветни. Лилави са на цвят. Вече след 4то пране продължават да изпускат лилаво. Пробвах да ги натопя в оцет (уж да спрат да изпускат), ама продължават да изпускат и то както си трябва Simple Smile

Пера ги на 40 градуса с препарат за цветно пране, програми различни съм пробвала и резултата е същият.

На всичкото отгоре, след като е изсъхнал и го застеля, вечер като спря и се търкалям из леглото на сутринта се събуждам цялата в лилави оттенъци. Т.е. чаршафа не само, че изпуска докато се пере, ами и оцветява дрехите, докато се лежи на него.

Тааа исках да питам за някакви съвети за препрат, който ще помогне за спирането на изпускането на пустите чаршафи, че ще умра от яд Simple Smile

# 179
  • Варна
 За препарат за фиксиране на цвета не се сещам,но навремето бяха подарили на щерката едни джинси бордо-много готини и мнооооооого боядисващи  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Крачетата и ставаха в цвят бордо като ги обуем,за бельото няма да коментирам. Дребната обаче беше влюбена в тях и държеше да ги носи та....по стара бабина рецепта 4с. лъжици сол в топла вода и гащите вътре. Държах ги няколко часа и после пране с малко препарат. Определено спряха да пускат боя и другото не маловажно останаха си бордо,а не мишкав цвят.

Общи условия

Активация на акаунт