Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 488
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Sredets/Burgas

Пп обещавам тържествено, че като свърша тия 2-3 омекотителя, повече няма да купувам.  Embarassed
Хм, защо?
Никъде не се споменава, че ще се ползва за вмирисана пералня или бъркам?

That`s right! Ама не знам защо TAED е решил,
че на особено редовно пишещите в тая тема,
пералните им гъмжат от неприятни индивиди
и миризмата не е по-далечна от тази на развалена риба.  Mr. Green Sick

Смело мога да заявя, че моята пералня е по-чиста от неговата,
предвид сериозните температури,
които използвам поне веднъж в седмицата...  Whistling

Гес, нямам Sano Musk, но мисля да си купя и да го изпробвам...
Просто тоя Odril не ми дава мира
и накрая ще направя запитване в някой "химически" форум.
Всъщност, той в голямата си част копира състава на Sano Bio...

Гес, и друго ме гложди много... едно голямо противоречие...
Наскоро споменах, че четох мненията на Дедо и още ми са в главата думите му,
че ползва течни перилни препарати от 10-12 години
и никога не е имал вмирисани дрехи,
пералня и всичко си му е чистичко...
И изведнъж сега течните не струват...
Говоря за него, защото едва ли не, е бил гуруто на темата...
Естествено, ти си го наследила.   bouquet

# 601
  • София
Пп обещавам тържествено, че като свърша тия 2-3 омекотителя, повече няма да купувам.  Embarassed
Хм, защо?
Ми щото тамън го бях отказала със старата миризливка, и сега - гледам - почвам да се отпускам пак!  Grinning
А сега сериозно. Личното ми усещане е, че трябва да сведа до минимум химията, което означава да се лиша от всичко, което не ми е необходимо. Нямам никаква нужда от омекотител, освен да ароматизира. Но ще преживея и без допълнителен аромат.

С новата машина сърцето ме боли, като го наливам  Laughing Все си представям как се наслоява на разни невидими места и как ще засмърди и тя Sad

Не знам защо TAED реши, че на всички им миришат пералните, но аз понеже се пооплаках бая напоително, може да съм допринесла за този образ.  Embarassed

# 602
Гес, моля за помощ. Австрийските прахове еднакви ли са с немските или имат разлика. В момента съм в Австрия и се чудя дали да се запася с прахове и омекотители.   bouquet
Абе аз не отговорих ли скоро на такъв въпрос? Имат разлика, но са по-добри от българските.

Гес, и друго ме гложди много... едно голямо противоречие...
Наскоро споменах, че четох мненията на Дедо и още ми са в главата думите му,
че ползва течни перилни препарати от 10-12 години
и никога не е имал вмирисани дрехи,
пералня и всичко си му е чистичко...
И изведнъж сега течните не струват...
Говоря за него, защото едва ли не, е бил гуруто на темата...
Естествено, ти си го наследила.   bouquet
Ами моето мнение винаги е било, че течните не струват. А той какво е правил, нямам спомен, в смисъл, дали е ползвал 100% течни. Неговото мнение твърдо беше, че течните препарати не предизвикват „аромати” в пералнята, а това се дължи главно на друго. Трябва да се върна назад като имам време да си припомня.

Дедо беше голяма работа, научих невероятно много неща от него, а нашите спорове бяха епични, но аз бях в темата малко преди него и през по-голямата част от времето бяхме двамата тук. Така че не съм го наследила. Wink Взаимно се понаучихме на някои неща, смея да твърдя.

# 603
Цитат на: Butterfly_Lovehunter link=topic=802326.msg29283067#msg29283067
Просто тоя [i
Odril[/i] не ми дава мира
и накрая ще направя запитване в някой "химически" форум.

Няма да получиш отговор в химически форум, което не ти пречи да опиташ разбира се.

# 604
  • София
Май и аз ще спра да ползвам омекотители, не за друго, а защото напоследък не мога да намеря миризма, която да ми харесва. Старите са ми омръзнали, а новите формули са или много лигави, или прекалено силно ароматни. Онзи ден си купих оранжево Коколино, което много ми хареса като го помирисах, след пране обаче има една остра цитрусова нотка, която ме дразни... Sad Няма угодия!...

# 605
  • Sredets/Burgas
...напоследък не мога да намеря миризма, която да ми харесва.
Старите са ми омръзнали, а новите формули са или много лигави,
или прекалено силно ароматни. Няма угодия!...

И аз съм така...  Peace

# 606
Неговото мнение твърдо беше, че течните препарати не предизвикват „аромати” в пералнята, а това се дължи главно на друго. Трябва да се върна назад като имам време да си припомня.

В голяма степен е вярно. Течните препарати не предизвикват развитие на колонии от бактерии в машините per se. Да не забравяме, че милиони домакинства по света си ги ползват безпроблемно. До проблем се стига когато използването им се съчетава с други "слабохигиенни" практики или не се съобразяват някои неща.
У дома се ползват течни препарати за вълна, коприна, както и за черни и много тъмни по-връхни дрехи,  което като се замисля, е около 40% от общото количество, проблеми няма.

# 607
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
+1 от мен за мнението на TAED.
Аз пера по същия начин.
Бяло като покривки и салфетки за хранене или хавлиени кърпи  винаги пера с предпране 60 градуса.
За коприна и вълна няма прах на гранули - само течен.
Пералнята ми е ОК. Никога не я пълня. Програми по-къси от час и 1\2 пе признавам.
А гладенето на прането също е от значение .

# 608
  • There I was on a July morning
Нямам спомен Дедо да е бил "гуруто" на темите , четях и пишех още в първите от тях. Нито е упоменавал, че ползва само течни препарати  Thinking. Напротив, споменаваше, че ползва и прахообразни. Аз употребявам само течни препарати за цветни дрехи от 6 години, тъй като от прахообразните ми остават неразтворени частици по дрехите. Спално бельо и хавлии пера с прах за бяло пране и на 60 градуса. Съотношението между течни-прахообразни препарати е в полза на течните, приблизително 2 към 1. Не ми се е вмирисвала пералнята досега, почиствам я винаги, когато е необходимо и от време на време към 40-градусовото пране добавям дезинфектант.

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 22:36 от Скубиду

# 609
  • Sredets/Burgas
Нито е упоменавал, че ползва само течни препарати  Thinking. Напротив, споменаваше, че ползва и прахообразни.

Точно така,  а къде прочете само, че е и bold-нато?

# 610
  • There I was on a July morning
Нито е упоменавал, че ползва само течни препарати  Thinking. Напротив, споменаваше, че ползва и прахообразни.

Точно така,  а къде прочете само, че е и bold-нато?
Подчертах, че Дедо не е ползвал само течни препарати, тъй като даваше отзиви и за прахообразни такива. Не се засягай,  Peace различните гледни точки от потребители само повишават потребителската ни култура. Аз лично много съм научила и от Дедо и Гес и от останалите момичета /и момчета/, които пишат тук   bouquet

# 611
  • Sredets/Burgas
Не се... не съм разбрала...  Hug

cheers Реванширам се... Mr. Green

# 612
Нито е упоменавал, че ползва само течни препарати  Thinking. Напротив, споменаваше, че ползва и прахообразни.

Точно така,  а къде прочете само, че е и bold-нато?
Подчертах, че Дедо не е ползвал само течни препарати, тъй като даваше отзиви и за прахообразни такива. Не се засягай,  Peace различните гледни точки от потребители само повишават потребителската ни култура. Аз лично много съм научила и от Дедо и Гес и от останалите момичета /и момчета/, които пишат тук   bouquet

преди да се включат Гес и Дедо темите бяха пълна боза и само четях и се чудех как може да се пишат такива глупости и не участвах. Но благодарение на тях се внесе информация и наченки на потребителска култура, за което говори ТАЕД. Hug

# 613
Потребителската култура, по отношение на битовата химия се изгражда сравнително лесно. Трябват ви абсолютен минимум от принципни познания по химия, които всеки човек със среден ум и средно образование би усвоил без никакъв проблем, както и следването на няколко прости правила, които предполагам вече  са ясни. Прането, в крайна сметка не е rocket science.
Другото важно условие е да не слушате маркетолози, квартални продавачки и форумни мнозинства (или кресливи малцинства).  Много важно е да се знае, че природните закони не зависят от мнението на изброените групи индивиди.

# 614

И пак да измрънкам, че бялата Максима при мен тотално си изгуба аромата. Днес използвах хубавото време да изпера цветните дрехи и отново няма помен от силата преди седмица. Confused Ужас!

А пък аз да похваля розовата. Преди време нали бях взела едно малко пакетче за проба, изпрах на сина ми чаршафите и ги прибрах. Миналата седмица се прибра от София, вадя чаршафите, застилам му леглото и след известно време като влязох в стаята, цялата ухаеше. Страшно съм доволна, ще си купя по-голяма разфасовка от него. Има и голямо разнообразие на перилни препарати на Сано, бих те помолила да споделиш кои от тях си заслужават, за да се обзаведа с някой.

Общи условия

Активация на акаунт