ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 049
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Странно не ми излизаше темата в известия.
При нас всичко нормално, нишо интересно няма.

# 211
Аз пък днес си я взех кашляща. До вчера / снощи си беше ок. Ама пак са излизали около 12 по обяд по блузките с къс ръкав, а днес си беше хладно и доста духаше. Не мога да разбера, толкова ли е трудно да им кажат госпожите да си вземат суитчърите и/ или якетата в стола, защото после ще излизат навън. Миналата седмица същото, но беше със сополи и не само тя, а няколко родители се оплакаха и казахме да ги подсещат. В стаята им, която е много малка е супер топло и е нормално да са по тениските, но да излизат така при 10-12 градуса... Пак почивни дни и пак болни. #Cussing out

# 212
  • София-Младост
Аз пък днес си я взех кашляща.
Черна ряпа с мед и във вторник ще е на шест. На моите като се разкашлят веднага издълбавам една черна ряпа, слагам лъжица мед и давам сокчето, което се събира като се разтопи меда, по няколко пъти на ден.

# 213
Привет и от нас! Все не остава време да пиша, но поне Ви чета!

От нас нищо ново- в училище всичко си върви нормално: веднъж си забрави несесера, следобед ходихме да го търсим, намерихме го; в класа от сряда до петък броят на болните и отсъстващи дечица стана 8, а два поредни дни имаше по 1 дете, което повръщало. Явно вирусът е всеобхватен, затова се радвам, че се събират 3 почивни дни, че да се овладее малко разпространението на вируса.

Имат прилично количество домашни- предимно от помагалото, с които за сега се справя успешно.

Не се преобличат за часовете по ФВС и при нас, което мен лично ме вбесява, засега проявявам търпение , защото им се пада последен час и на обед като го взема го карам да се преоблече още в коридора, демонстративно пред кабинката на пазача, минават учители, включително единия път директорът, но на никой не му направи впечатление. Ще потрая още мъничко и ще задам въпроси на госпожата.

По ДБТ за сега материали не са им искали. За мен това е важен предмет, от една страна им действа разтоварващо, от друга допълнително развива фината моторика, от трета- прави препратка към БЕ и Математиката, като допълва знанията им.

Записах Ангел на айкидо, видял атрактивно облечена жена в училището, разпитал за нея и ентусиазиран от вида и , реши, че иска да спортува. Речено- сторено, три пъти седмично по час и половина ще ходи на тренировки. Посетих първата и аз също харесах подхода на треньорката.

Хубави почивни дни и повече игри и спокойствие за дечицата Simple Smile

# 214
  • sf
Ох, пак ми се оплака класната,че удря децата  ooooh! Не знам какво да го правя вече, говоря, говоря, заплашвам, моля се, даже рева и обещае и после пак същото. Не можел да се сдържи, ядосат го нещо и той удря  Tired Накрая ще го изключат и ще го запиша в Христо Ботев да си се трепе с циганетата по цял ден  Crossing Arms
При нас по физическо няма как да не се преоблечат. Учителят е много строг. Даже вчера наказал едно дете на пейката, защото не било с бели чорапи  Rolling Eyes

Някой спомена плуването- защо го спирате зимата? През зимата е още по-голям плюс за каляването.

# 215
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изпуснах ви за седмица  Hug

# 216
  • София
Какво ще ги правите учениците в неучебния понеделник?

Аз си взех отпуска - и без това имам нужда от почивка. Този 1 клас не ми се отразява никак добре. Започвам да си мечтая да съм домакиня за няколко месеца поне.  Tired

# 217
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Аз си взех отпуска - и без това имам нужда от почивка. Този 1 клас не ми се отразява никак добре. Започвам да си мечтая да съм домакиня за няколко месеца поне.  Tired

повече ще ти трябват  Hug
някой беше пуснал линк към ваканциите и неучебните дни през учебната 2014-2015 година  Crazy
а там не е споменат 06.10, евентуално следващите ...

# 218
Mira, кажи на детето да си взема суитчера, като отива да обядва и после да го облича, ако излизат. Според мен ще е по-лесно да научиш нея, отколкото да убедиш учителките да им казват. Вече писах тук как съм ги виждала в училището до нас децата по тениски, а учителките с якета. И децата стоят на едно място, не да кажеш, че спортуват или бягат.

Донси
, кажи му да пробва да брои до 5, като го ядосат или да вербализира яда. Ако трябва да се разкрещи, че еди кой си много го е ядосал, издразнил.
Ние спираме плуването. Миналата година в ПУК беше катастрофа с боледуването и едвам успявах да я закрепя за училище. Сега ако е по-добре, няма да го спирам.

Имаме купища домашни. Направо не знам как ще смогне да ги напише.

# 219
Mira, кажи на детето да си взема суитчера, като отива да обядва и после да го облича, ако излизат. Според мен ще е по-лесно да научиш нея, отколкото да убедиш учителките да им казват. Вече писах тук как съм ги виждала в училището до нас децата по тениски, а учителките с якета. И децата стоят на едно място, не да кажеш, че спортуват или бягат.
Аз съм казала на нея, но проблемът е, че тя не знае дали ще излизат навън или само до стола за обяд, а и забравя. Някои дни явно по-бавно хапват, ходят само до стола и после обратно в стаята на занималня, а някои дни излизат веднага след обяд на двора. То ясно, че не им се качва три етажа нагоре за едните якета, но те наистина не тичат, а стоят както са били затоплени и поизпотени навън и хоп така... Добре, че сега ще имаме три дни да се лекуваме.
Ала-бала, мерси, знам тази рецепта с ряпата, но малката не я иска, гадна била на вкус, но поне чай с мед пие.
Донси, не знам какво да посъветвам, дано се оправи проблема.
Аз си взех отпуска - и без това имам нужда от почивка. Този 1 клас не ми се отразява никак добре. Започвам да си мечтая да съм домакиня за няколко месеца поне.  Tired
И аз така....

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 21:28 от Mira_p

# 220
  • София

повече ще ти трябват  Hug
някой беше пуснал линк към ваканциите и неучебните дни през учебната 2014-2015 година  Crazy
а там не е споменат 06.10, евентуално следващите ...

06.10. не ваканция, определена от МОН за уч. година, а е почивен ден заради изборите.

Аз бях домакиня за почти 2 години, работя от 3 дена, но ми повярвай, че след толкова домакинстване имама нужда от почивка надалеч от домочадието поне седмица  Rolling Eyes Но няма.

В понеделник ще го водя с мен на работа, въпреки че баща му ще е вкъщи с малката, но той много иска, а и нещо е много чувствителен напоследък и има нужда от малко повече внимание от моя страна. Че май повече му се карам  Confused Имат 2 стр. ченгелчета за домашно, по математика имат нова упражнителна тетрадка, гледам са стигнали до тройката.

# 221
  • София

Аз си взех отпуска - и без това имам нужда от почивка. Този 1 клас не ми се отразява никак добре. Започвам да си мечтая да съм домакиня за няколко месеца поне.  Tired
На мен и психо-помощ ми трябва Mr. Green
Първолак и третокласничка - чудно. Тази вечер ще пия вино и ще живея в илюзорна мъгла за светлото бъдеще, пък утре сутрин започвам с домашните.  Crazy
Даже и раниците им нямам желание да погледна.

Речник не съм купила на каката, някаква папка, счупи се чисто новият цип на униформеният суичър,
подвързии не съм намерила за част от помагалата и на двамата и още и още.....ама както казах - наздраве Laughing

# 222
  • София
Ние и днес нямаме домашни, дори и раницата от училище не донесе.
Мисля този уикенд да се позабавляваме заедно с детето, може и на кино да го заведа, че много хубави думи чух от класната му сутринта.
Сега безуспешно търся една песен, която им били пускали на танците и моят реши, че трябва да питам Гугъл коя е тази песен  doh Laughing Ще ме подлуди сигурно до другия петък, когато ще може да попита учителя. От напяването нищо не ми идва наум. Каза, че се пеело на испански от мъж, била бърза, самбо, салса и прилича на Livin' La Vida Loca на Рики Мартин, с тромпети и много ритъм.
Жаси ми удари едно рамо по въпроса във ФБ   bouquet
Приемам всякакви идеи и утре като се събуди ще му ги пусна всичките, дано да разпознае някоя.

# 223
  • София
Ти пък, Мамбо #5 е - много се харчи из всички танци Laughing

# 224
О, радвам се, че има с кого да си кажа наздраве в тази тема. И аз съм на вино тази вечер, че и на мен комбинацията първолак+единадесетокласник ми е тежка. А и тази седмица трудна -върнах се на работа, малкия на занималня, а за капак вчера посещение в Пирогов с баткото. Слава богу ,че се оказа само навехната китката и не се наложи гипс. Така че,  справихме се тази седмица, а другата сме и без татко -да се стягам пак. Но тази вечер разпускам-наздраве и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт