ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 061
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София-Младост
...И с това оставяне на нещата в класната стая хич и не разбирам какво точно правят,
Решението е в петък да взимаш каквото искаш, за да следиш нещата. В понеделник се връщат отново в у-ще.
Аз ще взимам МАТ, БЕЛ и Роден край.
Решението го знам аз, но принципно децата ми винаги са на принципа "г-жата каза така"...и г-жата като е казала да вземат тия две тетрадки, познай дали ще донесе и другите Simple Smile)) Да видим дали поне ще са им дали домашно за трите почивни дни...дано.

# 196
  • София
Здравейте, мами,
Понеже все съм порицавана от щерката, че съм пропуснала да й сложа нещо по "Домашен бит и техника", да взема да попитам за четвъртия урок със знаменцата. Не мога да разбера тези знаменца, които са показани трябва ли да ги носим или там ще ги правят  newsm78
Учебникът ни е ето този:

Маршрутната карта я рисувах  ooooh! Нищо не се разбира...

И ние сме с такъв учебник. Днес съм щяла да получа списък с материали, котио трябва да осигурим за този час.

Леко съм афектирана от вчера, защото се оказва, че "Домашен бит и техника" имат само 1 час седмично. Той се пада последен час в четвъртък. Вчера повечето деца обаче са отишли на допълнителните занимания - шах, таекуондо, а останалите деца са имали час. Е, не е ли малко странно едни децата избощо да нямат такъв час, при условие, че е уж от заложението задължителни предмети?

Ние нарочно не го записахме на шах, въпреки че той много иска, за да не губи час, а и класната уж така ми каза, че не е желателно.

Другото, което ме ядоса, че по физическо не са се преобличали, а са тичали, скачали (моят бил все последен и бе много нещастен, че не можел нищо  Confused). Защо не са се преоблякли в спортен екип - ами никой не им казал. Ами децата от къде да знаят,ч е следва еди кой си час.

# 197
  • София-Младост
catty m
Е как допълнителните дейности са по време на учебните часове? При нас са следобяд от 17ч. натам, т.е. след като са свършили с домашните даже  newsm78
А и в първи клас ми се вижда задължително на края на предният час г-жата да им каже, че имат ФВС, за да се подготвят.
Нашата пък класна вчера само дето не ни се скара сутринта...не сме били купили още касетофон и тя нямало как да води часовете по музика и г-жата по английски също...

# 198
  • Варна
Кати, и при нас по физическо вече за втори път чувам, че не се преобличат. Понеже при нас 2ч/сед. ФШС води тяхната класна, а в петък имат "ФВС-модул" - него го води учителка по физкултура. За този модул иска учителката бяла тениска. И аз накупих няколко и винаги слагам в раницата бяла тениска, когато имат ФВС.  Онзи ден обаче си я намерих както я бях сложила. Питам, защо не си я е облякла, а госпой'цата ми казва: "Госпожата каза - бели тениски само за модул!" ooooh! Играла с униформата... Добре поне, че беше с маратонки...

# 199
И ние нямаме ДБТ за сега. Аз лично не виждам какво ще загубят от липсата на този час, така че ми е все тази. При нас допълнителните дейности са във физическото, музиката или рисуването.
Понеже в нашия клас се пада конкретно във физическото и предпочетох да се движи. Ако беше музика или рисуване, нямаше да се замислям и щях да избера допълнителната дейност.

За програмата съм на мнение, че госпожата трябва да им казва. Все пак е в началото още, има и размествания и няма как да са я научили и сами да се сещат.

# 200
  • София
Затова трябва да си има отделно учител по физическо, ама...При нас е учител, който е много взискателен за облеклото и определено ги занимава децата с различни игри.

Днес се сдобих със следните помагала (сборници) по математика:

и този, който го коментирахте по-рано (не знам дали няма да му е труден, но ми стана любопитно да го тествам).

Иначе за БЕЛ взех по препоръка  на книжарката ето това:

.

# 201
  • Бургас
По ДБТ и Мария са с този учебник! На нея много й харесва, че си майсторят разни работи. Малко като в градината Wink.
И нашите стикита днес поеха към училище Tired. Ама и тя кутия нямала ooooh!
Новото при нас, е че иска да я записвам на цигулка. Май плуването ще отпадне.

# 202
[...ама докато има родители да не се впрягат и да си мислят, че е нормално тяхното дете да пречи на останалите 20 25 деца и, че това е основния проблем на учителката...т,е как да усмирят 25 30 деца, а не че учителката има да преподава материал на въпросните 25-30 деца...нещата ще са такива...масата ще страда от няколко непослушковци, за които не е нормално да седят от 7-17 часа на едно място...
Напълно споделям мнението ти. Май и в нашия клас има доста непослушни деца, главно момчета, защото такива неща ми разказва. Съборили всички горни дрехи от закачалката и скачали по тях, намазали тоалетната хартия със сапун и прочие. Все ги наказвали да стоят изправени, явно пред дъската на подиума, моята му казва "минисцената". Госпожата се оплакала, че прегракнала да вика по тях. Ами кога да преподава, като трябва да ги озъптява.
Ала-бала, при нас, независимо дали си е написала или не в занималнята, носи комплектите по български и математика и гледам всеки ден какво правят. Отделно тази седмица всеки ден ни дават по едно ново помагало за подвързване, вече им изпуснах бройката. Пишат доста домашни по мое мнение, тетрадка №1 по писане са свършили днес, от вторник - с номер 2. По домашен бит нищо не са ни искали като материали, учебника стои там, но донесе гъсеница - като тази на корицата на учебника.
За стикитата, ние се сдобихме с кутията, която се продава от Лидл, тя е като игра - тип Не се сърди човече, със зарче, с препятствия, стикитата скачат по нея - http://mupa.snimka.bg/children/uchebnici.835448.34137245, но засега ни тормози да играем вкъщи, в училище не иска да носи, пък и изрично им забраниха да се носят играчки.

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 14:09 от Mira_p

# 203
  • София
Ох цяла седмица само се тормозя с моята щерка, добре, че е петък, да кротнем малко  Tired. Та и класната наля масло в огъня, като ни изкара нас виновни родителите, за това, че сме си записали децата от градината заедно в училището, та те там нямаха такива проблеми - бутаници, дразненици и тн. Когато поискахме родителите, тези деца да бъдат по-ангажирани и да не им остава време да се закачат едно-друго, ни заявиха, че във времето, което е за игри не могат да им казват и как да си играят  Confused.

Вчера се принудих да я заплаша, че отива в друг клас без нито едно дете да познава  Thinking. Това я трогна и още днес ми каза г-жата от занималнята, че имало подобрение. Иначе в часовете при класната им проблеми няма - пише, учи, не пречи.
Относно нещата си - миналата седмица едно елече затри, тази седмица ластиците й. Как да я науча да си следи за нещата, не зная  Whistling

Вчера ходила нашата на СИП Религия. Баща й твърди, че не го е посочвал в заявлението, но г-жата каза на мъж доверие да нямам. Във вторник ще ходя да видя заявлението. Но детето каза, че не иска да ходи, не й харесвало  Crossing Arms.

# 204
  • Перник
И при нас половината клас е от групата в градината. Момчетата не са особено послушни, най-вече двама братовчеди. Почнали са да си "показват рогата" вече.
За маршрутна карта за пръв път чувам от вас  newsm78
Ние имаме шкафчета в стаята, но Калоян си носи всичко - втора седмица всяка вечер му напомням да си остави ножицата, лепилото, пластелина и дъската в шкафа, но той упорито отказва да ги извади от раницата, а даже ме кара да му сложа всички възможни учебници и тетрадки, да си ги носел всеки ден, да му било по-лесно  ooooh! Между другото, аз не съм доволна от раницата - някак неподредена ми стои  Thinking И уж взехме твърда, за да не се мачкат учебниците и тетрадките, но Калоян се оказва талантлив и успява всичко да намачка.
Какво ще ги правите учениците в неучебния понеделник?

# 205
Да му мислят бабите  Laughing

# 206
  • Перник

Уу, нашата се е разтъжила чак - през ден звъни да ме пита дали не трябва да вземе Калоян от училище  Laughing

# 207
  • София-Младост
При нас каката  Mr. Green Но и баща му ще е вкъщи, макар че тя е голяма и нямам никакъв проблем, оставяла съм ги и друг път сами.

# 208
Здравейте

по ДБТ не са ни искали нищо да носим, те си правят разни неща там .

През седмицата не я карам да пише нищо, защото я усещам че е изморена .

Ще видим днес какво домашно ще имат и какво има в тетрадките от предната седмица, защото почти нищо не връща .

Иначе имат разни от сорта, това дете ми се разсърди, другото това, явно момичетата са на такава вълна още .

# 209
О, понеделник  баща им ще ги гледа аз съм на лекции кеф. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт