ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 065
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
За цапането, по принцип и аз съм на менине, че е по-важно да се забавляват, пък на пералнята - това й е работата Simple Smile Обаче! В нашия случай от онзи ден, трябваше да я заведа в този вид в един доста лъскав спортен център  Rolling Eyes Беше ме срам от начина, по който изглежда, честно. Трябва да направя някой път снимки "преди и след" училище. Винаги тръгва чиста, изгладена, закопчана, сресана и с прическа. А я прибирам във вид, от който ме е срам Embarassed
На 8.10 сме на РС, да видим какво ще ни кажат учителките...

# 181
Дайв, като каза лъскав, се сещам преди 2години водя детето на зъболекар пак така в много претенциозен кабинет. Сядаме в лъскавата чакалня, а мен ми намирисва нещо лошо. Няма как да е от чакалнята, оглеждам детето. Беше зима и времето кално, преди това беше играла малко в градинката. С ужас установявам, че е стъпила в л....о Sick Щях да припадна. Отиваме в тоалетната и само аз си знам как я чистих тази обувка. После имаше още 2 пъти такива инциденти. Направо хвърлих едните обувки. Не знам как вървеше и къде ги намираше, и то не кучешки ooooh!

От училище се връща по-скоро разпасана и рошава понякога. Цапането не ми е толкова проблем. Даже се чудя как така дрехите са чисти, а вкъщи като яде, задължително се накапва или залива с нещо. Подозирам, че толкова и яде в училище. Вчера си пробила блузата с молив. Нейната приятелка била с мног отънка рокля и си я пробила с молива. Моята от солидарност и тя пробвала да види дали нейната блуза е също толкова тънка Crazy

Жас, в СПартак ходим 3 години вече. Зимата прекратяваме. Не че е толкова хубаво там, но детето много харесва треньорката и само заради нея стоим.

# 182
  • София
Здравейте  Hug
Днес сутринта засякох класната в коридора и си поговорихме 10-тина минути. Казвам "засякох", защото по принцип сутрин ги приема мед. сестрата за преглед и досега не съм имала възможност да се видя с учителката. Много ми похвали ученика  Heart Eyes Каза, че като цяло класът се справял много добре, почти били приключили първата тетрадка по български. За моето дете каза, че много бързо запомнял всичко, нямал никакъв проблем с буквите и упражненията за звуков анализ ( Shocked вкъщи изобщо не ми е направил такова впечатление, по скоро цифрите му се отдават повече, та се зарадвах на оценката на класната). Засега нямало нужда да се занимаваме допълнително вкъщи с упражнения, тъй като той се справял с всичко в клас. Попитах и за дисциплината как е, че моят дай му да приказва  Laughing, тя каза, че я слуша и тя лесно работи с него. Изяждал си всичко в стола, но не съм имала притеснения по този въпрос, защото по принцип е ящничък.
Отделно, били ме избрали за нашия клас да съм в родителското настоятелство  Crazy Не, че знам какво означава това, т.е. какви са ми отговорностите, но другата седмица има среща и ще разбера подробности.

# 183
Здравейте!
Жаси, големи благодарности за сборниците, отмени ме в тежка задача  Heart Eyes

И аз много ти благодаря за всичко!  Hug
Радвам се, че се запознахме!
Някой път можем да си организираме някоя съботно-неделна форумска среща с децата, в МОЛ България има една хубава джунгла - да потичат, а ние да обменим опит.

Аз досега бях с приятелка, децата ни бяха заедно в детската градина, сега нейното е в частно училище, та точно затова си говорихме и сравнявахме къде какво.  Grinning

Моят днес е горд притежател на 6 стикита, занесе ги в училище. Юрнахме бабите да пазаруват в Лидл горките. И за късмет, нито 1 стики не се повтори. Сега друга драма - трябвало кутийка за тях. Голямо мрънкане сутринта, кака му му даде някаква метална кутийка от бонбони да си ги събере вътре, ама тя била момичешка, като сърце, щели да му се смеят. А интересно, преди да тръгне на училище, изобщо не искаше стикита, били глупави - отиде и след първия ден си промени мнението. Всички пльокали със стикита, как ще остане той по-назад.  Crazy Той номерът на тия неща бил следният - удоволствието е в това да ги залепваш и отлепваш, за да "пльокат", така ми беше разяснено.  Laughing

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 12:02 от Анонимен

# 184
Благодаря момичета   bouquet открих имената на улиците от нас до училището - какво щях да правя без вас  Hug

Жасмин благодаря за разяснението  hahaha сега съм на ясно.

# 185
  • София-Младост
А защо им е маршрутна карта, като сме задължени в първи клас да ги водим и прибираме?  newsm78

# 186
Здравейте, мами,
Понеже все съм порицавана от щерката, че съм пропуснала да й сложа нещо по "Домашен бит и техника", да взема да попитам за четвъртия урок със знаменцата. Не мога да разбера тези знаменца, които са показани трябва ли да ги носим или там ще ги правят  newsm78
Учебникът ни е ето този:

Маршрутната карта я рисувах  ooooh! Нищо не се разбира...

# 187
  • София
Учат безопасност на движението в ЧК и това е една от задачките

# 188
А защо им е маршрутна карта, като сме задължени в първи клас да ги водим и прибираме?  newsm78
може би ако избягат да знаят по коя отсечка да ги търсят  Joy

# 189
  • София
 Ronique, знаменцата ги има в приложението. Трябва им ножица, лепило и конец. Най-отгоре има картинки какво им трябва и в кое по номер приложение са материалите. Приложенията са в средата на учебника.

# 190
Ronique, знаменцата ги има в приложението. Трябва им ножица, лепило и конец. Най-отгоре има картинки какво им трябва и в кое по номер приложение са материалите. Приложенията са в средата на учебника.
Много мерси   bouquet  bouquet  bouquet

# 191
  • София-Младост
Здравейте, мами,
Понеже все съм порицавана от щерката, че съм пропуснала да й сложа нещо по "Домашен бит и техника", да взема да попитам за четвъртия урок със знаменцата. Не мога да разбера тези знаменца, които са показани трябва ли да ги носим или там ще ги правят  newsm78
Маршрутната карта я рисувах  ooooh! Нищо не се разбира...
Не ги знам знаменцата, но подозирам, че допълнителните м-ли с които работят класната не ги е раздала с учебника, а ги дава на децата в съответния час.
Не са ни искали все още маршрутна карта, но ще взема да се подготвя от рано Simple Smile) Още не са ни дали личните карти подпечатени и подписани...какво е това мотаене, добре че още няма 7 и не сме на зор за карта за ГТ.
Иначе вчерар г-жата от занималнята след като попитах как е Атанас се оплака, че ставал от чина, разхождал се...имам усещане, че ако не бях попитала нямаше нищо да каже, но може и да бъркам. Казах и да му дава допълнително да пише, след като бързо свършвал с домашното...давала му, аз до сега не съм видяла някъде писано повече... И с това оставяне на нещата в класната стая хич и не разбирам какво точно правят, като ви чета имам чувството, че сме най-назад. Иначе бил много умен, бързо съобразявал и т.н. ...имаше и похвали  Sunglasses

# 192
  • София
Хи хи, то на мен ми е кеф да ги разпльоквам стикитата, пък за децата да не говорим.
Тези дни се случи да пазарувам нещица от там, та в магазина е пълно с баби и дядовци събиращи стикита.
Направо ми дожаля за пенсионерите.

Вчера ме посрещна с думите "Имам лоши новини, днес беше голяма драма."
Та вчера едно от дразнещите момчета се заяло с едно от избухливите.
И избухливото почнало да се тръшка, да мести мебели, да обижда учители, наистина пълна лудница. И били помолили родителите да преместят детето.
Та след цялата дандания, нормално да забрави якето.
Но наистина ми се струва зле седем-годишно дете да не е добре с нервите.
Помолили родителите да го преместят в друго училище, ама знае ли се.

# 193
  • София
Жасмин, страхотна идея за мола, особено както се застудява времето. Сигурно съм прочела, че синът ти ходи на забавна математика, но от толкова много хора и мнения, просто се обърквам вече кой на какво ходи  Joy

Тази сутрин е имало драма в училището. Дядо му дойде да го закара на училище, но закъснели. Входът за малките бил затворен, та го завел от другия вход. Това добре, но за да отделят малки от големи по средата на пътя има някаква врата с код, която не се отваря. Та нашият човек стигнал до половината, няма жив човек - всички са вече в час, звъни на дядо си да дойде да го вземе, през това време една чистачка го намерила и го завела където трябва. А дядото в бързината оставил колата на зелена зона и като се върнал - скоба. Като затвор е това училище значи. Уж картите на малките трябва да отварят всички врати.

Ние бяхме с 4 стикита, от вчера сме с 3. Кравата я хвана липсата нещо. Много е безотговерн към играчките си, не знам какво да го правя вече. То не бяха забрани за носене, то не беше, че няма да се купуват нови играчки... и пак същото става. Не го прави нарочно, просто така му се получава. Ама как пък все на него   bouquet

Иначе всичките му панталони, анцузи и изобщо долни дрехи са с дупки на колената. Имаме сигурно 10 чифта анцузи домашни вече. И това не знам как го прави.  Laughing

Изписаха вече първата тетрадка по български, от днес са на номер 2. По математика са до цифрата 4.

# 194
  • Sofia
...И с това оставяне на нещата в класната стая хич и не разбирам какво точно правят,
Решението е в петък да взимаш каквото искаш, за да следиш нещата. В понеделник се връщат отново в у-ще.
Аз ще взимам МАТ, БЕЛ и Роден край.

Общи условия

Активация на акаунт