ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 968
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Тъй...
Днес им дала класната и помагалото по БЕЛ (много добро ми изглежда, има разнообразни задачи) + третрадката към него №2.
Освен това и помагало за часа на класа, което бях харесала и смятах да го взема за домшно ползване.  Ето това:

клик

И минават на уч. тетрадка №2 по писане, а и уч. тетрадка към буквара ще започват.
Домашното за утре е 2 стр. в уч. тетр. по математика - с 4та.
В нея има да си попълни пропуснатото до 4 - бавно, когато може.
Един момък я закачал, взимал и' нещата, други двама се втурнали в защита, да гогонят. Върнали и' вещите.  Simple Smile
Онзи, закачливият я и бутнал, та има цицина на коляното.

# 451
  • София
Морена, това помагало и на мен много ми харесва, купувах го до 4 клас за каката  Peace
Битката за Гушкан започна  Simple Smile Да им кажеш на момците, че съм си я заплюла вече  Simple Smile

vesssrusss, и поставянето е безплатно, но трябва да провериш кои зъболекари работят по програмата. Ето тук ги има
http://www.oralnaprofilaktika.bg/

При нас нищо интересно  Simple Smile Започнаха да подсмърчат в събота, ходихме по Витоша и в понеделник бяха ок, но вчера следобед като ги взех пак бяха леко хремави.

# 452
  • София
Застраховката покрива и шарки...
Ние сме си направили подобна детска застраховка извън училищната. Конкретно за нашата шарката не влиза. Общо взето се отнася за болести, които продължават 20 и повече дни и колко дни болнични са ти били необходими, а шарката карантината беше седмица или 10 дни, доколкото помня. Разбира се, възможно е да има различни продукти с различни условия в тази област.

Аз пък чак днес зацепих, кагото учителката ни раздаде едни картончета със застраховката, че всъщност имаме подобна застраховка, още откакто децата тръгнаха на ясла. Ама голяма съм овца понякога  ooooh!. Нито попитах дали е задължителна тази застраховка, нито какво покрива, нито нищо. Ще им звъня на застрахователите да разпитвам. Ама и застрахователите са намерили на баницата мекото - с минимални усилия застраховат по 500-1000 деца във всяко училище.

# 453
  • sf
Като стана дума за гаджета- моят няколко дни ми говори,че освен момиченцето от класа, си имал и една от 8ми клас  Shocked
Ама вчера били скъсали с момиченцето от класа.  ooooh!
А снощи ми каза : "Ох, нали я знаеш Е , дето е от съседния вход- та тя вече ми е гадже, ама сега какво ще правя с тази от 8ми клас" Казвам му " ами недей да казваш за другата и си ги дръж и двете"
А той ме поглежда ужасено " Ама не може така, аз вече си признах на Е , и тя не обича такива неща"  Joy hahaha  ох, не знам да се смея ли, да плача ли, че то ако отсега ги почва, какво ще го правя на 15  #Crazy

# 454
  • София-Младост
donsita
 Laughing Laughing Laughing
Мин.седмица и на мен ми сподели, че две момичета от класа само му пишели бележки, че го харесвам. Викам дай да видя бележките..."а аз им ги връщам". После си говореше на глас и си разсъждава "аз дали ще имам две гаджета"... Баща му като го попита беше много смутен и каза, че се срамува...та обяснихме, че няма нищо срамно,но да не се прекалява  Mr. Green

# 455
Донси, с глас се смея с твоя младеж. Ама така е, сръчен и чаровен, кекс върти, нормално да го търсят мацките.
Моята госпожица си харесва едно момче, обаче не го иска за гадже, защото не му харесва... гласа.

# 456
  • София
Морена, много късно помагалата ви дават. Нашето за Час на класа е същото.

Ronique, така е! Всичко трябва да е изпипано и госпожиците го знаят от сега, а по-заблудените младежи като моя, който каза, че никога няма да си има гадже.  Crossing Arms

# 457
  • София

Момичета, чета за проблемите и успехите на малчовците ви и си сверявам часовника. Нашият юнак се старае, но е доста разсеян. Сутрин се справя добре, след обяд понякога все едно не е в час - пише, без да се замисля.  Sad Иначе и при него е проблем задачка от рода напр. 3=?+? Ама, се надявам да ги разбере при тренировки.  Laughing  Със звуковия състав се справя добре. Работят с А, може би утре ще взимат звука  Ъ. Иначе има много енергия за изразходване, записан е на народни танци и айкидо и много му харесват и двете.

Децата вече са се осеферили щом се заглеждат и закачат с девойките. Ами, така, де няма само да учат. Трябва да има игри и закачкиHeart Eyes

Сега и за разтоварване ще ви пусна бисери на по-големи ученици , които не са много за смях, имайки предвид грамотността на подрастващите, но пък човек като ги прочете май започва да цвили от смях.

Скрит текст:
Със задните си части Крум запушил Върбишкия проход, а с предните си части лично дебнел в засада Никифор.”
“Бай Марко бил генерален спонсор на Априлското въстание.”
“Гогол страдал от тройнственост, която се състояла в това, че с единия крак той стоял в миналото, с другия приветствувал бъдещето, а между краката му била страшната действителност.”
“… и тогава той взел ножа и се застрелял.”
“Охлювът е едновременно и мъжки и женски, но не може да се възползва от това.”
“На Онегин му тежало отвътре и отишъл при Татяна да се облекчи.”
“Лелята на лирическия герой, която била още старата майка на Ангелинка, стърчала в средата на стаята с двата си зеленясали зъби като пещера.”
“Биха се до последния човек, а останалите продължиха боя”.
“Селянинът бил заможен: имал свиня и жена.”
“Кучето си тръгна, въртейки с благодарност опашка. Няма много хора, които могат да го направят!”
“Червената шапчица минавала през гората, където растели много гъби, и затова не успяла да различи вълка от баба си.”
“Първите успехи на Пиер Безухов в любовта били лоши – той веднага се оженил.”
“Първото околосветско пътуване било извършено от Магелан. За нещастие той бил убит на Филипините и екипажът се завърнал без него. Въпреки всичко, покойният запазил добър спомен от пътешествието си…”
“Tой казал на Серафим да влезе да не го духа вятъра, но Серафим казал да го духа.”
“Обичайте Родината, майката ви.

# 458
Сега и за разтоварване ще ви пусна бисери на по-големи ученици , които не са много за смях, имайки предвид грамотността на подрастващите, но пък човек като ги прочете май започва да цвили от смях.
...

Ох, сълзи ми потекоха от очите, така се смях.  rotfImbo

Скрит текст:
Пресен бисер от дъщеря ми, тя е 7 клас и правиха преразказ на онази сцена от Клетниците, в която Валжан повдига каруцата. Та госпожата им цитирала разни ученически бисери от подобни преразкази и единият беше нещо от сорта:
"Когато Валжан вдигнал каруцата, той със съжаление забелязал, че конят е загинал, каруцата също."
 Laughing

# 459
  • София
Днес ученикът се похвали с контролно по английски. А аз дори не знаех, че пишат нещо, защото нямат тетрадки и все думички споделяше от наученото.

Харесва ми как пише сложни ченгели, когато не е уморен. Но често по математика в задачите претупва изписването на цифрите.

Почва да свиква с обстановката, баба и дядо също.  Laughing Днес са обикаляли с още двама съученика да търсят лекарския кабинет. Имало музика в коридора, като в мистериозен филм и за малко да се заблудят в лабиринта. Laughing

marina_vladi , този тип задачи са по- трудни за възприемане. Научих братовчед си, а по-късно и синът си на принципа на броене на малки предмети. Имаш пет кестена (и ги взимаме), а сега ги раздели в двете ръце (както се падне). Колко има в едната и колко има в другата. Изобщо с примери от бита децата лесно се учат да смятат.

Случка от това лято:
Дядо събрах 28 лешника, а ти си събрал 16. Дай да ги съберем заедно. (смята и после брои за проверка). Стават 44. Искаш ли да ги разделим.
Дядо: Как да ги разделим.
Отговор : За теб 22 и да мен 22.
Дядо:И как го реши.
Отговор: Знам, че 20+ 20 e 40,а 2+2=4 тогава 20+2= 22. Shocked
Пак брои и разделя.
Ако му кажа раздели 4 на 2, няма и да разбере какво го питам.

# 460
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пишат Ъ и 4  Tired госпожата ме привика на килимчето да му дам да пише вечерта, защото писал печатно 4, а трябвало ръкописно  Rolling Eyes
а той така красиви ги е наредил, че сърце не ми даде да му правя забележка и за това  Tired

пак не са излизали навън  Tired
няма му и учебника по музика. учителката го била прибрала - не разбрах защо  Tired

# 461
  • В светлината на слънцето
Нашите утре са на екскурзия до Рилския манастир, но ние я пропускаме. По този повод ще бъдат само с учителката от занималнята - тези, които няма да ходят. Голямо приятелство пада в класа - като се видят и започват да се прегръщат един друг, да си се радват. Абе страхотен клас, пу-пу.
Нашите ги изкарват редовно навън - в голямото междучасие, а след като обядват са поне час-два на двора, и чак тогава ги връщат обратно в стаята. Младежът остава да рита футбол и после баба му го прибира. Днес сефтосахме стола. Храната била много хубава, казаха и двамата, и супата била с мнооого топчета, похвалиха готвачката единодушно. Май ще го посещават по-често. Grinning

# 462
  • София
Вие за любов говорите, а ние сме пак със забелжка - бягали в училище (каквото и да значи това, утре ще видя дословно забелжката в белжника). Едно дете ги ритало и те тримата (мускетари) го подгонили и класната наказала и четиримата и им писала забележки за бягането, ама не и за ритането. Чакам да видя утре какво са учили, какво домашно имат и т.н. Пак не са се преобличали по ФК.

# 463
  • София
Добро утро!  food010 Най-накрая дойде петък!

Вчера синът ми писа 14 стр. домашно в тетрадките по ЗИП, че нали миналата седмица отсъства и още ги нямахме помагалата. В занималнята написал 4-5 стр. от други сборници, а през почивните дни имаме още да наваксваме. Оплака се, че не са имали физическо, вместо това писали. Попитах го във връзка с екипа, който не върна вчера. Тази практика не ми харесва. В часовете по музика, рисуване, физическо ги карат да пишат и това не е от вчера и не е в едно училище, за съжаление, а децата имат нужда да се разтоварят малко, затова има и изискване от ХЕИ за програмата.  Thinking

# 464
  • Варна
При нас си имат редовно "разтоварващите" часове, но пък дружно остават в четвъртък всички на часа за консултации. Не е по желание Simple Smile Ще си имаме нова възпитателка, сегашната са я освободили. Дано е за добро! Praynig
Кати, и Маша има забележка вчера - "става в час по ИИ." Оказа се, че едно момченце (от което не за пръв път се оплаква) й е ритнало гумичката под шкафа и тя станала да си я търси. Ама без да пита, без да обясни на госпожата Rolling Eyes Много беше гузна снощи, че е получила забележка. Да видим до кога ще й държи.
По повод гаджетата - няма и няма и да има скоро Simple Smile Беше ми споделила веднъж, че не харесва момчетата заради косите им! Реших, че сигурно би се впечатлила от някой дългокос младеж, но реакцията й беше: "Ужас! Как момче с дълга коса?! Shocked". Имам съмнения, че инстинктивно ще търси подобие на баща си (а той коса няма), та трудно ще й се получи в близките 15-20години  Joy

Общи условия

Активация на акаунт