ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 877
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ние сме ходили. Хубаво е, ама 30 лв  Twisted Evil Има езеро, около него тревна площ с палатки, хамаци, пейки; в единия край са басейните, до тях е зоо къта и до него са детските съоръжения. През седмицата няма хора.

# 631
  • София
Дъщеря ми  не употребява лоши думи,даже като ги чуе във филми ми казва,че това е лошо.
Татуировките също не са на дневен ред.
Ние поне до вчера бяхме на малка буква ъ,цифрите до 5.Каза ,че писането на буквата я затруднява.
Относно цапането на дрехите-не знам порасна ли за няколко месеца лятото,но определено е по-чиста отколкото се връщаше от дг.Пак всичко се пере всеки ден ,но поне дневното меню от стола го нямаме по блузата. Laughing

# 632
  • София
Миналата година от детската градина ги водиха до Вятърните мелници, беше много въодушевен сина ми. Цената беше 25 лв. Имаха снимки на някакъв пиратски кораб, яздили понита, имало и други животни, на които много им се радвали.

# 633
  • София
Някой знае ли, къде трябва да се оплача за безплатната закуска в училище?
Днес са дали пакетче солени бисквити. Най- малкото тези закуски за примерно 50-70ст. За толкова пари може да се вземе по банан, ябълка или дори баничка. Това си е кражба, и като данакоплатци, да не говорим за здравето на децата. После ще пищим "децата страдат от затлъстяване." Не че моичкият ги яде въпросът е принципен.

# 634
  • Sofia
...
Взела съм и още два пъзела и още два (за сега  Wink) много хубави съм и' меркалисала. ...
Ето го единия от мераклисаните, поръчах го.  Grinning

# 635
Тази вечер каката седи и цъка на една машинка, която дава задачи скоростно и имаш съвсем малко време за отговор. И си говори - кое число делено на 4 е 21. И малкия помисли малко и каза 84. Щях да падна, никой не го е учил да дели и умножава. И го питам как го е сметнал - и той: "ами събрах 4 пъти 21".  Crazy

# 636
  • В светлината на слънцето
Ехааа, Жасмин, истински математически талант. Хич не се шегувам, наистина го мисля. Peace

# 637
Е, чак талант не е, но мисли логично.  Simple Smile

# 638
  • В светлината на слънцето
Точно затова казвам, че е талант. За мен назубрените задачи и схеми за решаване не са талант, а просто наливане наготово на разни варианти за справяне със задачите. Да стигнеш логически до решението, без да познаваш теорията, е далеч по-трудно и затова е талант. Останалото е техника, която всеки, който ходи на курс рано или късно усвоява.

# 639
Есенна ваканция са от 31-02.11.вкл,три дни.

Уффф, съвсем бях забравила  ooooh!
Мерси, Ала Бала   bouquet
и от мен мерси   bouquet

# 640
Някой знае ли, къде трябва да се оплача за безплатната закуска в училище?
Днес са дали пакетче солени бисквити. Най- малкото тези закуски за примерно 50-70ст. За толкова пари може да се вземе по банан, ябълка или дори баничка. Това си е кражба, и като данакоплатци, да не говорим за здравето на децата. После ще пищим "децата страдат от затлъстяване." Не че моичкият ги яде въпросът е принципен.
Дори и да пишеш някъде, това си е "глас в пустиня" ooooh! Ако ги интересуваше здравето на децата щеше да има и по завишен контрол по столовете дето се хранят на обяд. Говореха дълго време за лавките в училище и сега пак същите боклуци си продават. При нас дават някакви тестени кифли, дето винаги му остават в раницата.
Много грозно пише, направо незнам. Като ми върне тетрадките аз трия молива и го карам наново, сега не си правя труда, защото скоро трябва да започнат с химикал. Събота и неделя ще го накарам да се упражняв, "а" а и "о" в комбинация са ужасни. Ъ-то става. По математика още смята със сметало, нно бързо.

# 641
  • София
При нас вече са до числото нула и до буквата О. Правили са диктовка. Справил се е много добре. Само едни запетаи е пропуснал. Пише красиво. Със задачите по математика се справя без проблем.

Да ви попитам - вие ли приготвяте раниците на децата или те си четат програмата и слагат необходимите неща?

Морена, много обичам и аз да редя пъзели. Като дете имах едни - 4 сезона. Много любими ми бяха. И сина ми имаше и обичаше да реди, но сега с малката почти няма как да стане. Надявам се тя като порасте да обича да реди и всички заедно да го правим.

# 642
  • София
Да ви попитам - вие ли приготвяте раниците на децата или те си четат програмата и слагат необходимите неща?
На този етап все още аз я приготвям, но скоро ще го оставя сам да си я стяга.

Храненето в училище ми е болна тема. Нито безплатните закуски стават, нито храната в стола, дето си я плащаме. Има дни (повечето), в които той яде само таратор. Казва, че второто е някакво странно и гнусно. За десерт им дават ябълка обикновено, а той без горни два зъба не може да я гризе. Та за 3,50лв. той изяжда по един таратор. През два дена сигурно им дават леща, която много харесва и понякога риба, която също яде, в останалите случаи като го разпитвам, си остава гладен. Коментирали сме и с други родители и мнението на всички е, че храната в стола не се харесва от децата. Най-лесно ми е да го спра от стол, но не ми се иска да кара на суха храна по цял ден. Не знам към кого трябва да се обърнем за по-строг контрол на храненето на децата ни...

# 643
Аз какво да кажа, като Нико чинно си изяжда всичко. Не искам да яде обяда, който яде, нито закуските които им дават, но опция за сега нямам. Слагам плодове ядки и сандвич ссъс зеленчук и там гледам да е по съобразено, но все е сухо. Чакам да мине това целодневно и да избутаме до втори клас.

# 644
Взела съм книжка със забавни задачи и развиващи упражнения и стигнах до задача със следното условие-
''Оцвети кръгчетата в кутията на Дядо Коледа така, че на горния ред да остане едно празно, на средния с едно неоцветено по-малко, а на долния - празните да бъдат равни на сбора на празните кръгчета от горните два реда.''
Картинката е квадрат, в него има 9 кръгчета - 3х3.
Вие сте.

Общи условия

Активация на акаунт