ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 882
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • В светлината на слънцето
Dive, с две ръце - не празнувайте у домааааа... Praynig Миналият рд на каката бе у дома - 7 момиченца заедно с нея, едно кротко момченце и естествено, брат й. Тоест общо 9 много кротички деца. Резултатът бе изкъртена от касата врата. Crazy При това от 2 момиченца, които без да искат се заключили в стаята. Друг е въпроса, че вратата си имаше един проблем и си плачеше за ремонт, просто ни помогнаха да го направим по-бързо. hahaha Та дотук с празнуването у дома.
Неприлични думи почти не знае и не употребява. Разбрали сме се като чуе нещо и реши, че му е интересно, да ни пита какво точно означава и едва след това да го употребява. След обясненията обикновено се оказва, че не е интересно и го забравя на мига.
Татусите обаче се радват на интерес. Даже в момента си е плеснал една на ръката. Crazy
За Деня на будителите сигурно ще поднесем цветя пред паметника на Кирил и Методий, ще получат и книжки - това си ни е традиция. Няма да подминем обаче и Хелоуин, за който отсега се гласят.  Crazy

# 616
  • Sofia
За Хелоуин и моята щерка се готви усилено, но се пада неучебен ден и много се чудя дали  ще им организират нещо или ще си носи костюма вкъщи  Crazy

# 617
За Хелоуин и моята щерка се готви усилено, но се пада неучебен ден и много се чудя дали  ще им организират нещо или ще си носи костюма вкъщи  Crazy

Големите (6 и 7 клас) ще имат на 30 октомври Хелоуин парти, щерката даже е в организационния комитет.  Laughing

Малкия ще го пратя също с костюм и бонбони на 30-ти, пък както дойде - и да няма парти, едва ли ще си върне бонбоните неизядени.

# 618
Със сигурност няма да имат нищо вещерско в училището, ще празнуват Деня на будителите. Хелоуин обикновено го отбелязваче по комшийски - децата се маскират и обикалят от врата на врата.

# 619
  • София
И при нас в училището ще отбележат празника на будителите, а не Хелоуин. Така и на мен ми се струва, че е редно. Вкъщи да се вихри за Хелоуин колкото иска. И без това има n- брой костюми  ooooh!
Домашното ни за почивните дни беше упражнение на ръкописните малка и голяма буква А. Много хубаво му се получават, но с голямо мрънкане ги прави, все едно го караш тежък физически труд.
Другото домашно беше по един ред да напише цифричките от 1 до 10. Там също нямахме проблеми, освен 7, която в началото пишеше като F.
Имаше и едно "домашно" по Религия - да оцвети един венец в учебника.
За дрехите - не се пази много  Confused Но и да се пазеше, пак щях да слагам нови дрехи за следващия ден. За 10 часа извън вкъщи, колкото и да се е пазил, дрехите са си пак мръсни по моя критерий за чистота. Най-много панталона да остане и за следващ ден носене.
Татусите и при нас са хит, когато се сети за тях. Но черепчета/скелети не го впечатляват. Харесва дракони и супер-герои.

# 620
В нашето училище на Хелуоин стават големи празници. Носят се тиквени фенери, сладкиши, избират се крал и кралица на празника, дискотека правят - това в следобедните часове (след 14). Сутрин си имат нормални часове. Но може би защото сме целодневно, има време за всичко.

# 621
Още на първата родителска среща ни обясниха, че Хелоуин го отбелязват като в седмицата, в която е празникът, в час по ДБТ изработват маски , в края на часа ги слагат и си правят снимка за таблото, което ще правят в стаята / годишно табло със снимки от различни празници, което ще дообогатяват до 4- ти клас/. Иначе го празнуваме със съседските деца- костюми, фенери от тиква и торбички с лакомства.

За деня на Будителите посещаваме книжарница и той сам си избира книжка, това ни е ритуал през годините.

И моят си пада по татуировки- дракони, черепи, ръце с мечове, но това е приоритет през лятото, сега не го вълнуват.

Неприлични думи не знае или аз поне така си мисля, не е използвал такава, дори наскоро чу от едно дете думата пич , попита ме какво значи и заключи, че не му допада.

# 622
Ооо, това с таблото е много хубава идея. Peace Колко хубаво би било да имаме и ние такова табло, но не знам дали всички ще са ок. Thinking Утре имаме рс и просто не знам как ще се разкъсам между двете стаи (таткото ни е на работа до късно и няма вариант да излезе по-рано). Ще пробвам да се раздвоя. Crazy
И Сашо е фен на драконите, черепи не признава.  Peace През зимата не се сеща много за татуировки, явно е открил някоя забравена от лятото и онзи ден ме посрещна разкрасен. Grinning

# 623
Защо да е неучебен ден Хелоуин?  newsm78
Аз по принцип не го уважавам много, но малката искрено се забавлява, та миналата година организирах парти за децата от ДГ и стана страшен купон. Тази година сигурно пак ще измисля нещо.
Деня на будителите ми се иска да го отпразнуваме някак, ще видя нещо интересно в някой музей или библиотека дали няма да има.

# 624
  • София-Младост
Есенна ваканция са от 31-02.11.вкл,три дни.

# 625
Уффф, съвсем бях забравила  ooooh!
Мерси, Ала Бала   bouquet

# 626
  • Sofia
Прибрахме се. Simple Smile
Гушкан ми снася инфо: екскурзия.... фазни... каруца с магаре. Толкоз!  Whistling
Вчера пък си носи записки - "30лв" , за помагала... госпожата изброила кои да станат прави, всички без две деца - та правите още не били дали парите.  ooooh!   Тъкмо обратното било, ама добре че е синът на Биги, та да знам и аз какво става.
Сега и рекох, че ако иска да ходи на екскурзия трябва поне да се постарае да ми каже (да разбере и запомни или поне да пише) къде, кога и колко... пари. Да пита утре.
Слагам да хапне и да ляга.

# 627
На математиката за сега трудно се справя с 4=?-1Редовната грешка е 3, като не е видял знака минус.Другото е 3=?-? И се пише 1-4. Разбира че при разликата не може да се разменят местата, като при сбора и при все това допуска техн грешка. Мисля че както Морена каза, с опита ще се изчистят. Важното е да разбере логиката на нещата, другото са си тренировки.
Карай  го да размества задачата -колко минус 1 е равно но 4 и после да замести с отговора да види дали е вярно-като замести няколко пъти и види грешката ще ги запомни...
Точно така правя. Обясних за правилните въпроси. Колко минус 1 прави 4? И след това зямества с отговора и пита 3 минус 1 - 4 ли прави? Обаче много бърза и скоро уверен че ги знае започва да си спестява въпроса.

# 628
При това описание екскурзията е 99.9 % до Вятърните мелници. Цена около 31-33 лв. Grinning

# 629
  • Sofia
При това описание екскурзията е 99.9 % до Вятърните мелници. Цена около 31-33 лв. Grinning
Бинго! Мерси!  Grinning
Някой да е ходил?  Да разкаже останалите атракциони колко са близо/далече  до/от  басейните.

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 15:49 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт