ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 883
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • sf
Каква черна овца, това не  е въпрос на каприз?!
Аз лично много други неща бих преглътнала, но точно това за сигурността на пътя, не  #Crazy
Само не знам към кой можеш да се обърнеш  Thinking Може би ДАИ, КАТ, нещо от тези  newsm78

# 586
Ау, тази как я обичах като малка  Heart Eyes

Catty, с абсолютно основание можеш да попиташ за разпределението на местата. Представям си каквато е лудница движението и 7-годишни да търчат вътре, щото нямало места.

Хайде да се изкажа и аз по дневния ред:
1) Екскурзия не са ни казали да плануват, пък малката много обича, ако ще да е до съседния квартал  Crossing Arms
2) Всичко, що е носено през деня, пера. И обувките са за пране даже, ама тях само забърсвам, че ще се метна от някъде иначе. Много се цапа това дете  ooooh!
3) Моята със задачките се справя, но с прискърбие ми съобщи, че започват звуковите модели. Хич не ги обичаше в градината, та сега ще се включвам и аз с обяснения, ако й е трудно.
4) Имаме си кандидат-гадже. Показа ми го на снимка, пу пу, има вкус детето Simple Smile
Отчетох се.  

Хубава вечер Simple Smile

# 587
  • София
Каква черна овца, това не  е въпрос на каприз?!
Аз лично много други неща бих преглътнала, но точно това за сигурността на пътя, не  #Crazy
Само не знам към кой можеш да се обърнеш  Thinking Може би ДАИ, КАТ, нещо от тези  newsm78

Тъй де, и аз не мога да го преглътна, все пак става въпрос за 4 години возене. А и от ден 1 децата ми се возят в столчета и винаги съм държала на това, а сега направо... Карам мъж ми да звънне на фирмата и да скръцне със зъби (той не, че го умее това  Rolling Eyes), че да не излиза, че изтерясалата му жена отново тормози горката фирма, която обслужва от 16 години училището. Надявам се и други родители да се включат, но май ще говоря и с диркеторката за съдействие.

# 588
Е с това компромис как да направиш? Ако транспортната фирма е наета от училището изискваш от тях съдействие. Те трябва да се борят за правата на децата ви, а ти притискаш тях.

# 589
Момичета, помагайте!

По мое време  буква ю и буква я си бяха букви , съдържащи 2 звука, без значение след какъв звук се намират.
 Сега виждам, че има промяна, чета за нея в нета, но до колко информацията в Гугъл е приемлива не знам.
Ако някой знае нещо повече по въпроса нека разясни- къде е публикувана тази наредба, защо се е наложила, какво е обяснението за промяната. Аз лично и след съгласен чувам ясно двата звука, напр: дядо / след Д не чувам А, както е по новото правило, а й и а/

# 590
С ю и я винаги си е било така за звуците Simple Smile Не знам защо казвате, че е нововъведение.
дюля - всъщност би трябвало да се произнася д'ул'а, а не наблегнато с й като в ютия.

" ю – може да означава един звук: ьу (след съгласен) или два звука: йу (в началото на думата или след гласен звук);

я – може да означава един звук: ьа (след съгласен) или два звука: йа (в началото на думата или след гласен звук); "

ьа / ьу  - ь  - буква, но няма звук - Буквата Ь не означава звук, а бележи, че предния съгласен се чува по-меко.

Тези звуци ще ги разтягат до 4 клас поне Simple Smile

_ + 3 = 5
Затова учат за всяко число сбор от кои числа може да е ( 2+3=5; 1+4=5 и т.н.), да се сещат по-лесно после.
Аз обяснявах с "Колко плюс 3 прави 5". Не ми се е налагало с круши, бонбони и ябълки ....

# 591
На математиката за сега трудно се справя с 4=?-1Редовната грешка е 3, като не е видял знака минус.Другото е 3=?-? И се пише 1-4. Разбира че при разликата не може да се разменят местата, като при сбора и при все това допуска техн грешка. Мисля че както Морена каза, с опита ще се изчистят. Важното е да разбере логиката на нещата, другото са си тренировки.

# 592
  • София
Моят син на този етап с математиката се справя доста добре, звуковите анализи също ги прави сам, макар и понякога да се затруднява, но писането много му тежи. Главната буквата А му е една разкрачена, взели са и Ъ. Мъка му е писането на всякакви букви и елементи от букви.  ooooh!
Започнахме да четем , засега го грабна много. Той и "Емил от Льонеберя" много беше харесал.

# 593
  • sf
Роня ми беше любима книжка, ееех спомени  Joy

Моят напоследък много се вживява в ролята си на голям. От дни ме врънка да го пускам сутрин сам,без да слизам от колата  Rolling Eyes та днес така направих, пресече сам на пешеходната, щеше да се пръсне от гордост, ще кажеш,че кой знае какво  Rolling Eyes

# 594
Не помня да е било по-различно със звуците по мое време, но и аз бях позабравила кое след кое Whistling Мисля, че ги учихме 3-4 клас.
Както е писала Лоренца, след съгласна "Ю" и "Я" са един звук, защото се чуват омекотено. Това омекотяване се изписва с "ь", който не бележи звук. Като се изговаря, също не се чува лИАто, докато като се изговаря яйце, се чува йайце.

При щерката засега математиката е най-лесна. Най-трудно е писането на ръкописните букви и ченгели. Най-скучен бил часа по английски. На състезание най-вероятно няма да я пращам.

Кати,
Скрит текст:
обясних, че гаджета са възрастни/младежи, които са се харесали много и са нещо повече от приятели. Мама и татко са били такива преди да се оженят. Тогава са видели, че се обичат трайно/сериозно Mr. Green А децата само подражават и като си харесат някой повече от другите, казват, че са гаджета. Нещо като играта на майки с деца.

Воденето по спорт и занимания ми е любимо. Ползвам времето винаги за четене и кафе. Хич не обичам някой да ми го отнема с приказки.

Чичо Фьодор я четохме два пъти. Много се хареса. Имаме я същата като от линка на Морена. Записвам си да вземем Училище за клоуни.
Аз харесвам повече новите издания, но много зависи и от издателството. На старите издания картинките са ми едни овехтели и размазани.

# 595
Чета ви докъде сте стигнали и си давам сметка,че темпото при нас е забавено. Вчера са взели малкото ръкописно ''а'', голямото - не; до 4 са, без задачи и едва днес започнаха с тетрадката по четене към буквара. Дори се оказа,че госпожата не е повторила достатъчно,за да запомнят вчера да я носят днес и нашата си седи на бюрото , а сутринта госпожата чертаеше първите езикови модели за анализ на дъската.

# 596
Здравейте, чета ви и не съм се разписвала тези дни. Стефи изкара цяла седмица в къщи, и от вчера е на училище. Влачи някаква остатъчна кашлица и се чудя до кога така. Малкия също прехвана и го удари в ушите, много ми е труден с даването на лекарства и пада голямо лъгане.

За дрехите - по принцип си идва чиста, но е научена, че всичко се хвърля в коша за пране след събличането му. Само дънките ги носи до 2-3 пъти.

За задачите с неизвестно - и тя се запъва, но ще упражняваме дано да ги схване. Вчера са взели малко ръкописно "а", много е доволна. Харесват и' засега всички предмети. Вчера им дадоха и помагалата, та сега ще има наваксване в тях.

catty m щом фирмата е наета от у-щето е редно и те да се занимаят с проблема.

donsita виж колко малко  им трябва на децата да се чувстват големи Simple Smile Моята така караше дядо и' да я оставя в градината и сама до входа на градината.

# 597
  • Sofia
Нашите вчера са взели буква Ъ - имаше домашно в помагалото, добре се справя с буквата и малка, и голяма.
По математика са още на 4ка, може би днес ще мръднат на 5ца.  Simple Smile
Трябваше и' конец за домашен бит днес - щели знаменца да правят.
Та по този повод обсъдихме, че когато ще и'трябват някакви материали, които да носи на следващия ден, да ми казва още като я взема, за да можем да реагираме с набавянето му. В наше "село" няма кой знае какъв избор...

И да ви покажа какъв пъзел и' взех - много го харесахме, легна ни на сърце, както се казва.  Grinning

клик

1000 части е.

Ето и списък на приказките, ако някои от тях не сте познали. Simple Smile

Този пък съм и' взела за подаръка за деня на будителите - 500ч.
Не помня дали ви писах... двете решихме пъзелите да са ни общо хоби. Тя е толкова ентусиазирана от което!  Grinning
Взела съм и още два пъзела и още два (за сега  Wink) много хубави съм и' меркалисала. И за себе взех три.  Sunglasses  
Заедно ще редим моите (два по 1000ч. и един 1500ч.), за нейните ще помагам, ако иска.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 10:50 от Morena

# 598
  • у дома
На математиката за сега трудно се справя с 4=?-1Редовната грешка е 3, като не е видял знака минус.Другото е 3=?-? И се пише 1-4. Разбира че при разликата не може да се разменят местата, като при сбора и при все това допуска техн грешка. Мисля че както Морена каза, с опита ще се изчистят. Важното е да разбере логиката на нещата, другото са си тренировки.
Карай  го да размества задачата -колко минус 1 е равно но 4 и после да замести с отговора да види дали е вярно-като замести няколко пъти и види грешката ще ги запомни...

# 599
  • София
Пролетен дъждец , благодаря за обяснението за "гаджета". Затруднявам се понякога да обяснявам тези делиактни неща Simple Smile За това черпя информация. Той ми е споменавал, че еди кой си имал гадже или искал да е гадже с някое момиче, но като попитам какво значи гадже - не знаел. За сега не е проявявал интерес към момиче.

С фирмата за транспорт ще говорим няколко родители, но снощи една от майките е звъняла и наистина собственичката признала, че се случва да няма места за всички деца, но те били и ставали. Което е така, но едно е да стават, друго е да няма къде да седнат. Ние проължаваме да набиваме в главите, че се седи в автобуса, дано влезе нещо в главите им. А иначе явно на връщане пътуват повече деца и за това става този проблем, но за мен не е извинение.

С мателамтика се справя добре, вчера го попитах дали иска д аму взема допълнителна книжк по математика и да се занимаваме с нея и дали иска да отиде декември на състезание рпосто така, да види какво е, без да е от значение за каквото и да било и той се съгласи, даже беше доволен,ч е ще отидем (май го възприма като нещо, което ще направим заедно и ще обмисля как да го направим наистин специален деня само двамата).

И аз много искам голям и хубав пъзел, за да мога да включвам и Боби в реденето (че той реди само ако сме заедно), но с малкия терминатор вкъщи някак си не го виждам да стане сега Sad

Общи условия

Активация на акаунт