ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 517
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Mira_p, в държавно училище сме. Аз съм намеквала кое е, ако искаш ще пиша на ЛС. Не е музикално, но ме замисли за пианото - в стаята на каката до 4 клас също имаше, днес ѝ беше РС и в сегашната класна стая също има пиано  Simple Smile  Явно имаме голям фен на музиката в ръководството  Simple Smile В 4 клас, не знам по каква програма, работеха с Фортисимо. Два пъти в месеца музикантите идваха в час по музика и им представяха различни инструменти - разказват историята им, свирят разни произведения и накрая дават на децата да пипнат инструментите и да опитат да посвирят. Много им харесваха тези часове и ги чакаха с нетърпение. Надявам се и при момчетата да ги има.

Kally May, бързо оздравяване!

# 46
Добро утро!

Леле, кога свърши старата тема, че и нова почнахме!
Благодаря за новата темичка!

За класната стая- паркет, рафтчета за всяко дете- там стои учебникът по ДБТ, ЗИП БЕ и ЗИП Математика, всичко друго се носи всеки ден. Дъската е чисто бяла, няма тесен и широк ред, няма квадратчета. Закачалка на едната стена , преди 1 год. е имало ремонт в у- щето и е скоро боядисвана , а чиновете са нови.

Допълнителни помагала не съм купила, работим по домашните от учебника, уч. тетрадка и от помагалата, които избрахме в началото на уч. година.

Вчера се сдобихме с гумени ботушки от Лидл, харесаха ми, топлички са, но ме притеснява дали няма да запарват. Купихме ги най- вече , за да вземем стики, то пък жената на касата беше много мила и при сметка 28,00 лв. му даде две, после синът ми я погледна толкова жално, че му подари още две.

# 47
Утре ще я питам в какво се състои невниманието, защото откакто е тръгнал, всеки ден тя се оплаква на бащата - не внимавал, не повтарял, не бил концентриран, не внимава, не внимава. Даже той беше доста раздразнен. С 9 деца и такива жалби му тегли, не ми се мисли, ако бяха 25

Аз бих говорила с директора. Още при домашното, за което сподели, ти казах.
Аман от амбициозни учителки, които искат 6-7 годишните деца да са като роботи. Да не мръдват, да не шукват, да пишат с часове домашни.

Моят син е много доволен от двата дни училище, даже вчера е ходил и на пиано като извънкласно занимание и каза, че госпожата по пиано е най-добрата на света, явно много му е харесала. Дойде и седна веднага да си свири упражненията на пианото. И после с колетото и топката в парка, и се прибрахме по тъмно. Направо го изкъпах и си легна, нямаше време да решаваме задачи. Просто не стига времето, те се връщат в 17.30 от училище - кое по-напред...

# 48
Благодаря за новата тема!

Горджъс, така както го описваш ми се струва, че вашата госпожа няма подход към децата. Говори с нея и ако не помогне и с директора.

Щерката също искаше на пиано, но се оказа, че се вземал единият час физическо и се отказах да я записвам. Ще й намеря някой учител извън училище и ако се окаже, че е някакъв музикален гений, ще я запиша и в училище Simple Smile

Кали Мей, бързо оздравяване! Аман от тези болести. Още не е започнал грипният сезон.

# 49
Щерката също искаше на пиано, но се оказа, че се вземал единият час физическо и се отказах да я записвам.

От физическо, рисуване, или пеене.  Във вторник е пианото, а ние тогава нямаме физическо, а май танци, нещо пак ни разместиха програмата. От нашия клас 3 деца ходят.
Извън училище засега няма да годим на школа, просто не виждам къде да наместя и пиано, моят ходи на 4 други школи. Пък и сестра му ходи на уроци по пиано 6 години, може да му помага, имаме и пиано вкъщи, така че засега само в училище ще си ходи.

# 50
Много бързо пишете,не мога да смогна да чета,но се записвам да следя темата  Hug
На болничките,бързо да оздравяват Hug
Очаква ни още едни слънчев ден днес  sun

# 51
При нас е от физическото. Така каза госпожата. Има разместване отново, защото госпожата по музика си е счупила крака Sad
А на шах ще ходите ли?

# 52
При нас е от физическото. Така каза госпожата. Има разместване отново, защото госпожата по музика си е счупила крака Sad
А на шах ще ходите ли?

Ако има повече деца желаещи, няма как всички да ги взима от физическото. Заниманията са индивидуални, по 30 минути.
Ех, много жалко за госпожата по музика.  Confused
За шаха - по принцип, моят е записан, но вчера са взели децата за шах, когато него са го взели за музика и е нямало как да отиде на двете. Но и той вече 2 години ходи на шахматна школа извън училище, дори ходи на турнири и не знам в училище дали ще му е интересно, там е за начинаещи. Казах му да отиде веднъж да види и ако му е лесно, да не ходи повече, така или иначе, всяка събота е на шах в детската академия.

# 53
и ние вчера взехме ботуши от лидъл, сметката ни беше 30лв и ни дадоха 6 стикита-явно ще свършва скоро раздаването
като ги видях тия стикита какви бръмбъзъци са  ooooh! така и не ми е ясно за кво точно се ползват
в събота сме на рожден ден на момиченце от класа- дайте идеи за подарък, че на момичешки отдавна не бяхме ходили
дрехи не смея да купувам-мисля книжка, пъзел , някаква чантичка
уинкс демоде ли са вече  newsm78

# 54
  • Варна
Кали, как си? Работата не е заек да избяга - гледай си здравето, че не е шега работа! Много ме стреснаха коментарите за върлуваща пневмония, момичета! Аз нищо не съм чула, нищо не подозирах и сега се оглеждам и навсякъде чувам кашлящи хора. Настръхна ми косата!
Горджъс, Какви са тези оплаквания от сега?! Вашата учителка май много насериозно се е взела... Нормално ми се струва в началото децата да не са много съсредоточени, какво има да се жали толкова. Явно не успява да ги грабне с нещо интересно и си го изкарва на тях.
Вчера учителката от занималнята ме извика да ми каже нещо. Изтръпнах! А то се оказа, че иска жената да носим нещо допълнително да се занимава Марта, защото като си свършела домашните почвала да си търси раздумка Confused Та да я държим фокусирана, днес занесохме една тетрадка за упражнение по писане. Да видим дали ще стигнат до нея.
Много хубави тетрадки сте показали в групата! Браво на старателните дечица! Heart Eyes
И една смешка от вчера да ви разкажа по повод закуските в училище.
Скрит текст:
Питам Марта дали са им дали нещо за закуска и тя:
- Абе... не точно.... в смисъл, че не е за закуска, но го дадоха по времето, когато закусваме...
Аз: - Е, значи закуска са ви дали!
Тя: - Да, беееее! Че кой нормален човек ще яде филия с пастет! Sick
И докато осмислям какво ми казва, девойката сменя темата:
- А, мамо, аз дебела ли съм?
- Не, маме, не си дебела, прекрасна си! Heart Eyes
- Явно само ти мислиш така...
- ?!
– Ами в училище явно ни мислят за дебели и ни дават само гадости за закуска, за да не ядем! А ти ми слагаш допълнително, за да ям! Значи те искат да отслабна, а ти - не! ooooh!

# 55
  • София
The Invisible - има едни чанти за оцветяване https://www.google.bg/search?q=%D1%87%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8+%D … &ved=0CB0QsAQ   , детето само ги оцветява и после дори се и ползват...Зависимост от размера цените са от 12 - 35 лева . Има ги в Хиполенд, в Джъмбо май дори са една идея по-евтини ...може би и на други места...Но повечето момичета /поне на 3 сме подарявали, вкл. и на моята за 15/09 й купих/ са много доволни
Моята девойка пък се записала на карате  Thinking Имаше Рс с г-на по карате, но аз не отидох, защото тя в началото каза, че не иска....Говорих с него, той каза, че пробно я оставя...пък да видим..
В класа имаше 5 отсъстващи деца, а доста от останалите си бършеха носовете...Засега моята държи, но не знам до кога ще е..Та всички болни бързо оздравяване...
Dive - ми досат логично си разсъждава детето  Laughing
В нашето у-ще засега закуските се харесват...и не са имали филии... Laughing

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 09:34 от EmiR

# 56
EmiR благодаря   bouquet
ще отида до хиполенд днес

# 57
  • Варна
Присъединявам се към идеята на ЕмиР за подарък чантичка за оцветяване! Имаме такава от предишния РД и още си я ползва - носи си нещата за гимнастика и за балет вътре.  Иначе си мисля, че на тази възраст повече са на Монстър Хай (но и това не е съвсем сигурно...). Подарявали сме (подарявали са ни): комплект парфюмче и душ гел, светещ глобус, Робофиш, настолни игри - Прахосница, Туистър, Монопол, Пътуване в България и др., комплекти за плетене на ластични гривнички (сега са хит при нас), комплекти за правене на прически... Ако имаш връзка с майката - питай най-добре, поне да знаеш на каква вълнА е девойката...

# 58
Пролетен дъждец, а даже и физическо да изпускате, пак си заслужава за преподавател като госпожата по пиано.
Скрит текст:
Тя се казва Мария Момирова и е основател на музикалната анимация за деца. Ето тук можеш да погледнеш:
http://babymusicbg.com/babymusic/

http://kenguru.bg/Голяма+музика+за+малки+човечета/1/MlW-gRWbIRWzMhK-UBKHcNW3glOXMFaXI9KPchajQ9KzQJKTkROLQxOXQxOPYJm3cFiHk9SbIpWzYhePgZenIF

http://babymusicbg.com/about.html

Аз получих сега тези помагала, по препоръка от темата:

Няма да давам линк от коя книжарница (пловдивска е), защото ме изненадаха неприятно с доставката - 10,40 лв.

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 09:46 от Анонимен

# 59
  • Перник
..
като ги видях тия стикита какви бръмбъзъци са  ooooh! така и не ми е ясно за кво точно се ползват

За кво - за пилеене из къщи и постоянно търсене - "къде ми е овцата", "мамо, ти ли ми загуби патето"... Mr. Green
Вчера госпожата пак хвалила Калоян пред баща му. А той пък, милият, иска да учи френски  Shocked Ние на времето искахме английски, ама имаше само френски и никой не ни питаше, пък той сега... (и двамата с мъжа ми сме завършили училището, в което сега учи Калоян).
И при нас редовно дават филии за закуска и Калоян не ги яде. Официално ми заяви, че когато закуската е филия няма да я взима.
От днес започват тетрадка Nо 2 по писане.

Общи условия

Активация на акаунт