ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 101
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
 Жасмин много трудни тия задачи
то половината родители няма да могат да ги решат  Joy
а как четат условията ми е интересно  newsm78

# 121
  • София
Жасмин, тайнственият път е страхотна книжка. Помня неща от нея до ден днешен. Когато в университета учих теория на вероятностите, пак си я извадих. Трябва да я потърся, къде е и моята.

# 122
  • Варна
Жасмин, благодаря за задачките!  bouquet
Инвизибъл, тези теми са давани в края на миналата учебна година! Тогава са можели да четат малчовците. Според мен сега е добре да гледаме задачите от предучилищна възраст и евентуално първите 4-5 от 1.клас (по-елементарните). На мен ми харесват и ще ги запазя да ѝ ги дам по-нататък в някоя ваканцийка Simple Smile
Вчера отивам да я прибера девойката и я намирам седнала на двора под масата за тенис и си прави цвете от листа и клонки... Цялата омърляна като прасе. Познайте дали отиде на балет Twisted Evil Сега много страда и цяла вечер ми обещава, че нямало да се повтори! И добре, че не я заведох, а обърнах повчко внимание на тетрадките. Оказа се, че правят звуков модел и разделяне на срички. Обаче наш'та хубавица въобще не дели на срички, щото "много е сложно, мамо!". По нейната логика щом може да има сричка от една буква, то тази буква може да е всякаква и по-конкретно, за по-сигурно - последната буква - няма значение гласна-съгласна! Поупражнихме се, май ѝ се поизясниха - да видим...

# 123
Жасмин много трудни тия задачи
то половината родители няма да могат да ги решат  Joy
а как четат условията ми е интересно  newsm78

Едно момче от нашия клас си чете само поредицата романи за Пърси Джаксън (около 500 страници всеки). А едно момченце Мартин още в предуч.група в детската градина се явяваше на състезания по математика за 2 клас. Моята сестра започна да чете сама на 4,5 години, на 7 също четеше романи. Моят син в момента също може да си прочете сам условията без никакъв проблем. Вчера госпожата им е казала да си занесат книжки да четат сами и той си взе днес "Огромният крокодил" от Роалд Дал.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 11:09 от Анонимен

# 124
  • София
Звуковите модели са си сложни за децата. Моят син както отсъства сега, се опитвам да му обясня аз и мисля, че се справя. Те миналата година в детската градина с юмруче под брадичката деляха думите на срички, сега продължава така. После оцветява гласните в червено, останалите квадратчета в синьо и готово.  Hug

Жасмин, така е. Показах задачките на моя син, но се затрудни и се отказа след третата. По- нататък ще му ги дам пак.

# 125
  • София
Дъщеря ми знае истината за Дядо Коледа и съм я предупредила да не говори на тази тема с други деца,защото има такива,които вярват.
С тези кроасани Енгри бърдс мн. се ядосвам,защото за едно кръгче яде опаковани сладки неща,които иначе не обича и не би яла.

# 126
  • Перник
С тези кроасани Енгри бърдс мн. се ядосвам,защото за едно кръгче яде опаковани сладки неща,които иначе не обича и не би яла.

Преди време, като имаше други картинки в кроасаните, майка ми купила на Калоян. Дава му го и нашият казва "ааа, аз тези не ги събирам" и връща кроасана, без да го отвори. Сега, заради пилетата, ги яде  Mr. Green

# 127
жасмин логично е да е трудно, все пак е за талантливи деца  Grinning
на сина ми ще ги дам, но се съмнявам да ги реши
честно казано на задача 13 за първи клас и аз не мога да измисля отговора  Embarassed

# 128
Ние с пианото обаче голям интерес развихме - вчера седнал и половин час свири ноти "до" от упражнението, направо инквизиция за слуха.  Crazy

# 129
  • Sofia
И аз преди час си получих най-сетне сборниците и пъзела. Simple Smile
Гушкан така им се израдва и сега се е заровила в тях.
Пък "Тайнственият път" и "Вълшебството на кислорода" в близките дни.  Simple Smile
На вас честита книжката, Жас! Знаеш ме - ценна придобивка според мен. Grinning

Щерката се справя лесно с буквени и звукови модели, срички, пренсяне. Ей тук на страничките я пробвах и няма спънки.
Но това (четенето, БЕЛ) и' е силната страна (много бързо и лесно схваща), с математиката е друго.  Wink. И аз като Dive обяснявам. Simple Smile
Ще я пробвам със задачките от линковете, мерси, Жас!  Hug

На 13та задача за 1ви клас отговорът е 3, но пък мен 4та ме спъва и по-надолу не четох.  Laughing

# 130
Ето ги тук всички задачки, но не виждам решения да са дали: http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=sofia-math

А иначе, на 13 задача, навсякъде трябва да се получи 16, като се съберат трите числа във всеки ред, или колона, т.е. отговорът е 3. Това се нарича магически квадрат.

На 13та задача за 1ви клас отговорът е 3, но пък мен 4та ме спъва и по-надолу не четох.  Laughing

Е как, тя е лесна, просто трябва да сложиш число в квадратчето и да изброиш и другите, които могат да се сложат, а после да ги събереш.
Напр. а) отговори могат да бъдат 1 и 2 => 1+2=3 ; на б) 1, 2 и 3 => 1+2+3=6 и т.н.

Бе гадорийка си е.  Laughing
Прави ги един преподавател от МГ, Димитър Димитров мисля, който прави и задачи за състезания на по-горните класове (Коледно и Великденско математически състезания напр.). Ние имаме това негово помагало: http://www.book.store.bg/p122284/matematicheski-systezania-v-tes … nka-elenkova.html

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 11:53 от Анонимен

# 131
  • Варна
На пръв поглед 14, 18 и 20 задача много ми харесаха и ще й ги дам още този уикенд Simple Smile)) Обаче това с окопаването на дръвчета, да ме прощават, ама кое от нашите "градски хлапета" знае какво е това?
Сричките с юмруче и аз се опитах да ѝ обясня как се делят, ама нещо ударих на камък. Ако се сетите за някое правило или метод - споделете моля, ще бъда много благодарна! Hug
Жас, забравяш 0-та Wink Тя не променя сбора, но си е важно да я има. Биха отнели точки, ако липсва...
П.П. Сега погледнах и 19-та задача... ми то никъде не пише, че са се състезавали помежду си само... Не ми харесва така поднесено.

# 132
На пръв поглед 14, 18 и 20 задача много ми харесаха и ще й ги дам още този уикенд

Точно като 14 задача са им дали и на този турнир, моят син каза, че била със 7 числа.

Иначе, обърни внимание, че миналата година е имало две дати на състезанието и има 2 варианта с различни задачи - погледни и втория.  Peace
А като 20 задача има много в помагалото за 1 клас: http://www.book.store.bg/p62263/kurs-po-matematika-za-1-klas-bor … a-dacho-beev.html

Ето, снимах ги, вччера ги правихме с малкия:

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/r270/1 … 8&oe=548258A4

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/r270/1 … 7&oe=54BD5D2C

# 133
на 13 задача изобщо не се сетих да ги сборувам
мислех че има зависимост между числата  ooooh!
може би децата се справят по-лесно, ние сме обременени да са по-сложни нещата  Simple Smile

# 134
  • Sofia
на 13 задача изобщо не се сетих да ги сборувам
мислех че има зависимост между числата  ooooh!
може би децата се справят по-лесно, ние сме обременени да са по-сложни нещата  Simple Smile
Аз точно със зависимост намерих отговора.
Иначе е така, да - децата мислят различно.

Dive, това с юмрука е много тъпо според мен. Като изговаряш цялата дума, с юмрук под брадичката, изобщо не може да се определят сричките. Виж, ако казваш дуамта на срички - да, но това при положение, че знаеш сричките, та... безполезно според мен.
Идея не мога да дам... Гушкан отдавна вече сричкува... не съм обяснявала нещо тогава, беше малка... Просто казвахме думички на срички, когато и буквуваше и така някак, това стана модел на сричкуване. Например ча-ша, ма-са... с ей такива прости от начало и се научи.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт