ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 971
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • sf
Сутринта засякох госпожата и разбрах на какво се дължи сравнителнодоброто послушание на Виктор тази седмица  Mr. Green  Момченцето Х отсъства и съответно моя е без основния си дразнител  Joy

Аз също не харесвам момчета с дълги коси, говоря за деца , като разбирането ми за "дълга" е доста тясно  hahaha в момента даже моят е с "дълга" коса според разбиранията ми  hahaha

Ох, петък, прекрасна мисъл  Joy

Снощи бяха на гости моят баща и жена му. А Виктор играе навън, по едно време крещи отдолу и ми казва. "Я викни деде и С , че искам да ги покажа на приятелите си"  hahaha

# 466
На нас са ни пратили текуща информация, моят има тикчета в графа отличен по всичко, с изкл. на  "Внимание и концентрация", където има следната забележка: "Често говори с децата около него и така се разсейва. Това се отразява на работата му – пропуска да изпълни определена задача или не чува дадената инструкция."

Поговорих си с него, той ми вика - ами те децата ме заговарят. Някакви момиченца пред него. Питали го за операцията на сливиците и не знам за какво беше още. Обясних му, че за тези разговори има междучасия, той - а, да бе, ще стоя междучасията да си говоря с момичета, аз излизам да ритам футбол!  Laughing

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 10:45 от Анонимен

# 467
  • sf
Обаче за "Внимание и концентрация" - има следната забележка: "Често говори с децата около него и така се разсейва. Това се отразява на работата му – пропуска да изпълни определена задача или не чува дадената инструкция."

И на моят това му е основния проблем  #Crazy Говорел му някой, пък друг друго  , и той не можел да не обърне внимание  Rolling Eyes

# 468
  • София
Гледам гаджетата обсъждате  Laughing
След като още първия ден се сдобихме с такова, което разлюбихме втория ден  hahaha , засега сме се "кротнали" на една руса госпожица, която е с една глава над него и са уникална гледка.
Вчера отивам за РС, класната тъкмо строява децата по двама да излизат към буса. Моят син като ме видя, вдигна ръка, в която държеше ръката на момиченцето и ми даде отчет "Мамо това ми е гаджето!"  Laughing

Минала седмица му изгубили шапката и банските за плуването. Дано днес се открият  Confused
А вчера много се ядосах, защото заради пустата си разсеяност сам е изгубил диска с професионалните снимки от 15.09., който са му дали от училището.  Crossing Arms

...той - а, да бе, ще стоя междучасията да си говоря с момичета, аз излизам да ритам футбол!  Laughing
hahaha hahaha hahaha
Жесток отговор!

# 469
  • София
Ох,дъщеря ми вече има 3 забележки и все на занималнята.Явно много се уморява следобеда и прави глупости.Единия път станала в час да се разхожда,а другия път още преди да излязат всички за ръка мойто момиче излязла на двора при приятелки от другия клас.  ooooh!

# 470
Нашите имат часове от 8.40 до 16.40. Не знам кой първокласник успява да запази концентрация и тишина през това време, моят не се справя.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 10:44 от Анонимен

# 471
Здравейте!
След като трудно се раздели с гаджето от детската градина, вчера моя син ми казва: "Мамо, ти беше права, когато ми казваше, че на училище ще си намеря нови приятели и ново гадже."  Shocked
През междучасието Катерина и Лили отишли при него и го питали коя от двете си избира да му бъде гадже.   ooooh! Той си избрал Катерина и ме пита дали искам да ми я покаже.  Crazy Носи ми общата им снимка от 15.09. и какво да видя:
една руса госпожица, която е с една глава над него
  newsm78
Вечерта я показа и на баща си, а той: "По-нисички момиченца в класа нямате ли, бе тати?"  ooooh!

# 472
Вече забравям какво съм писала и какво не. Simple Smile
Щото все се каня да пиша по-подробно и като седна, нещо друго ме отвлича.

Вчера отивам към училище да взема Калина. Минаваме покрай двора на училището и там 3класа 1ви клас.
Оглеждам се аз за Калина, защото едно 90% от децата са скупчени на едно място и си играят. (сериозни занимания нямат, просто ги пускат да тичат, дават им топки и толкова).
Госпожата ме видя и идва при мен, разменихме няколко думи (забравила съм да и сложа тетрадката по български и математика, госпожата съответно не се сетила да откъсне по 1лист от тетрадките на някое друго дете и Калина нищо не писала и в двата часа в тетрадките си).
След 5мин. се приготвиха за тръгване и виждам Калина как тича от най-далечния край на двора (а той си е доста голям). Не знам дали госпожата изобщо я е видяла къде е и как има контрол над 3-4деца, които бяха вече в тревните площи отстрани на двора.

След училище Калина обяснява какво са правили. Оказва се, че по математика с Лили били най-бавни, но е доволна, че не е само тя.
Питам какво ще рече най-бавни? Ами някои задачи ги решавали по-бавно и мислели повече.
Гледайки и тетрадката, която ни дадоха на родителската среща, всичко в нея беше вярно. Решавали са задачите самостоятелно, без намеса на учителката. Изглежда просто и трябва повече време да се съсредоточи, или "измисли" отговора.
Ще упражняваме сега почивните дни моделите, които я затрудняват.

Мрънка иначе, че вече и е скучно, пишат само елементи и някоя и друга буква. А тя искала да чете. Казах и, че може да слагаме някоя книжка и да си чете като и остане време.

# 473
  • Перник
Явно всички са разсеяни. На родителската среща госпожата ни показа моливника на бюрото си, който ще се пръсне вече от моливи, химикали, флумастри - на 15.09. бил празен, а сега е пълен с намерени из стаята пособия, които обаче никой не си познава. Една майка каза,че половината моливи са на нейния син  Laughing Обаче ненадписаната тетрадка даже и родителите не познаха Grinning

При нас си спазват програмата и не пропускат нито физическо, нито рисуване, ни музика. Калоян не харесва последната, между другото - тъпо било, само слушали музика  Thinking

# 474
  • София
Той си избрал Катерина и ме пита дали искам да ми я покаже.  Crazy Носи ми общата им снимка от 15.09. и какво да видя:
една руса госпожица, която е с една глава над него
  newsm78
Вечерта я показа и на баща си, а той: "По-нисички момиченца в класа нямате ли, бе тати?"  ooooh!
hahaha
Успокоих се, че не сме само ние!

За програмата забравих да пиша одеве - при нас се спазва стриктно и няма пропускане на часове. Единствено тази седмица няма да имат музика, но е по уважителна причина.
Физическо не са пропускали (3 часа седмичво), рисуване - също.

# 475
  • Sofia
Танини, разсмя ме!  Laughing
Много забавни случки разказвате с децата!  Joy

Моята вчера каза, че след Хореографията не си прибрала бузката от екипа, защото изчезнала. После Биги Бона ми писа, че синът и грабвайки своята хванал и прибрал при себе си и нейната блузка и така... намери се. Иначе стана ясно, че още едно момиченце имало същата, та добре че са надписани нашите.
Днес като я взема ще купуваме още подвързии, за тетрадката към Букавара и новите помагала.

Светла, вашата класна има да услужва...  Simple Smile

... една руса госпожица, която е с една глава над него
Ми то нормално... за сега.  Simple Smile

# 476
За програмата, при нас се спазва. Може единия ден ако е хубаво времето да ги изведат на двора и да имат физкултура, въпреки че по програма нямат. А на другия ден да си вземат часа, който са пропуснали.
По музика пеят, децата много харесват една песничка и госпожата каза, че когато има време, винаги им я пуска.

# 477
Нико много харесва часът по музика.
На училише ходи с дънки и блузка от униформата. С анцуг аз не разрешавам. Преоблича се за спорта. Последно купихме друг модел дънки да са му удобни да рита топка в почивките.
Никс го взима баща му след работа и е последен. В 17.10 всички деца са ги взели. Голям ми е проблем това. Какво работят тези родители незнам.

# 478
  • sf
Добре де , какво против имате анцузите като ежедневно облекло  Joy

Виктор вчера ме моли да го взема късно, за да играел навън след тренировката по футбол. Оказа се обаче, че по това време някои деца са на таекуондо и няма да излизат, което много ме озадачи  Rolling Eyes Но поне се разбрахме да го взимам малко преди 17 без да страда  Confused

# 479
Анцузите на мен са ми ужасни....виждам ги постоянно сред момчета и момичета. А тези с падналото дъно са просто...
Говоря за големи деца, не 1-4ти клас.
За мен са си домашно облекло и такова за спорт.

Общи условия

Активация на акаунт