Непропускащи обувки?

• 21 769
  • 60
  •   1
Отговори
Съществува ли такова нещо? Как изглежда? Къде се продава? На каква цена?

Имам ботуши от ''Сиси'' - 80лв. , трекинг обувки ''HEAD'' - на същата стойност, все купувани с идеята че не пропускат. Да ама не.
Смятам още веднъж да си купя ''непропускащи'' обувки и дано този път наистина са такива.
Помогнете ми!

# 1
Преди години в магазин за обувки ми препоръчаха импрегниращ спрей за предпазване от влага. Като се напръска, някак стои по-мазно, като водата се стича, без да се задържа. Ползвала съм го върху естествена и изкуствена кожа и действаше. Препоръчвала съм го на доста приятели. Не е опит за реклама, а споделен опит Peace

Скрит текст:

# 2
Има спрейове за водоустойчивост, аз без тях не обувам обувка - човек никога не знае къде ще го навали.
Иначе имам Karrimor трекинг патъци, непромокаеми по опаковка, които миналата зима (след спрей де) ме изнесоха на гръб в киша, кал, дъжд, локви и всякаква гадост, без нито веднъж да се намокрят отгоре дори (наистина водоотблъскващи, дето се вика). Тази година съм купила и по-леката версия (не високите) на същия модел, но още не съм го обувала.
Имам Ecco Adora, които ползвам за официални; пролетес ме спасиха в безумен дъжд и джапане по прогизнал кален стадион цял ден - бях суха и на топло, обувкие също го преживяха (очаквах естествената кожа да каже сбогом). Дали е от спрея или марката...
Да не споменавам любимите кубинки Док Мартенс, които вече години и години са сухи и прекрасни в дъжд, сняг и всякаква гадост.
Като цяло не съм имала проблеми с обувки, освен с едни Рикерки в началото на пролетта, които като поджапах по локвите и пропуснаха по шевовете.
Но така или иначе да се разчита на водонепропускливоста на самата обувка - и то в яки дъждове, каквито са сега - ми се струва малко афиф работа. Задължително спрей, задължително намазване на шевовете и ръбовете на подметките.

# 3
  • Пловдив
Аз също щях да пиша,че с такива спрейове , закупени от Дайхман изкарах зимата със сухи крака с обувки,които даже не бяха кожени, нещо като велур ( забравих как се казва материалът) ..

# 4
Набук? На моя спрей сега прочетох, че е и за набук, а аз съм го ползвала само на кожа.

# 5
leti_at , а този спрей, който си ползвала /от Дайхман/ каква марка е?

# 6
Аз лично ползвам на Kiwi Аквастоп Нано и на набук, и на велур, и на кожа, включително и на чантите си, и съм много доволна.

# 7
  • Sunshine state
Миналата година си поръчах онлайн едни гумени боуши,но с модерна визия и олекотени. Топлиха и ми пазиха краката сухи цяла зима и есен. Тази година ще видим как ще се държат новите Hush Puppies от естествена кожа.  Wink Тях мога ли да ги пръскам с тия спрейчета?

# 8
  • София
http://www.stil99.com/Ежедневни-Обувки-черен-ест-кожа-M11492.bg.html
http://www.stil99.com/Ежедневни-Обувки-черен-ест-кожа-M11492.bg.html
това са моите непропускащи, топли обувки. От години ходя само с такива от есента до Великден. Гледам да имам 2чифта от тях и импрегниращ спрей за пръскане.
Ботушите - седят си в шкафа, не ги ползвам изобщо. Карам зимата д по-дебели чорапи и си шляпам спокойно.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 23:12 от Aisha

# 9
  • София
И аз се вълнувам- дали UGG могат да се пръскат, дали ще има ефект? Миналата зима ми пропуснаха веднъж, в голяма киша, но ако мога да го избегна би било супер. Всъщност ме притеснява дали ще се развали видът на кожата, цветът ѝ, "пухкавостта" ѝ...

# 10
Имам Ecco Adora, .......Дали е от спрея или марката...  Марката е желязна.  Peace
Да не споменавам любимите кубинки Док Мартенс, които вече години и години са сухи и прекрасни в дъжд, сняг и всякаква гадост. Харесах си и аз едни кубинки на тази марка, но понеже само онлайн могат да се поръчат, дали си отговарят на номера? Благодаря предварително!

# 11
В това време дъждовно съм с тези: http://www.gaborshoes.co.uk/women-c1/shoes-c2/glitz-bow-trim-lad … allet-pumps-p8915, не пропускат и съм изненадана, защото това ми е първата обувка, която не тече. Мъжът ми си купува на Ecco и също не пропускат.

А от кишата ми се съсипаха едни ботуши. Какви разтвори ползват не знам, но кожата беше като изгоряла. Подозирам, че и на UGG няма да се отрази добре.
Относно спрейовете ползваме на Ecco и съм доволна.

# 12
  • Пловдив
Набук? На моя спрей сега прочетох, че е и за набук, а аз съм го ползвала само на кожа.
Избяга ми думата..точно за набук става въпрос...Не помня марката на спрея..В магазина на Дайхман ми го препоръчаха,когато си купувах обувките..После ходих за още два..Не помня марката..
Лошото е,че домочадието ме надушиха и дъщеря ми взе да с ипръска ботушите, а мъжът ми коженото яке Laughing и взеха много бързо да ми свършват спрейовете..

# 13
За UGG - могат да се пръскат. Предполагам, зависи от спрея, но миналата зима се прежалих да си купя най-накрая и дори не съм се замисляла  Laughing - никакви проблеми. Джапала съм с тях в сняг веднъж, ефектът беше идеален (косъмчетата не се мокреха, само имаха капчици по тях, които падаха). Но реално не бих пожертвала UGG за шляпане в сериозна киша с луга и прочие: на нормална обувка човек не би го причинил, на рошав ботуш хептен...
Док Мартенс-ките по принцип си отговарят или са леко умалени, поне по информация от темите на босите стоножки; да се има предвид, че са от много твърда кожа, която не се отпуска особено, т.е. имат нужда от разтъпкване и не се очаква да омекват/да се разширяват. Моя номер кубинки са ми ок, но бях взела обувки, които ми се оказаха леко малки и ги продадох, с което опитът ми с марката се изчерпва. Като изключим твърдостта, са уникални... да се има предвид обаче, че в последните 2-3 години са основно китайско производство и вече не са толкова уникални и като подметка, и като изработка...

# 14
  • София
Благодаря за отговорите за UGGовете. Аз не съм джапала целенасочено в киша, но ме "хвана" и трябваше някак да се прибера Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт