Непропускащи обувки?

• 21 769
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Единствената наистина непропускаща материя, която съм виждала, е гортексът. Вземи си някакви качествени, скъпи обувки от гортекс, да ти е мирна главата Peace Инвестирай веднъж и ще имаш сухи крака толкова зими напред, колкото можеш да изтърпиш едни обувки, преди да ти писне от тях.

# 31
  • София
Инвестирай веднъж и ще имаш сухи крака толкова зими напред, колкото можеш да изтърпиш едни обувки, преди да ти писне от тях.
Може, но при суха зима. А е паднал сняг и ще пръснат от солите за топене. А те директно разяждат обувките без да подбират - гортекс или китайско. Все пак авторката ходи по улиците и ползва градски транспорт. Не всеки кара кола в София.

# 32
  • София
Аз ходя пеша, само и по много и кисна в снега с детето доста. Качествената  обувка си е такава и изкарва пъти повече... вечни не са, но няколко сезона спокойно изкарват.

Всъщност именно за пешеходците обувките са много важни да са качествени, тези с колата -  с всичко ще идзкарат леко зимата Wink

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 21:54 от Angel_Dust

# 33
След ходене пеша обувките следва да се почистват. Много ясно, че солите ги разяждат.
Обаче пък и никой с ума си няма да иде до някъде в гнусния градски сняг, да не си изчисти и намаже отново обувките, да седи цял ден, да се прибере пак в гнусния сняг, да ги зареже в коридора... и да очаква радост за очите.
Факт, че най-важното ми нещо в шкафчето на работа навремето беше боята за обувки: пристигам, свалям ботуш/кубинка, чистя, мажа, прибирам, обувам чехлите и ръчка Sunglasses, вечерта като се прибера - същата история... сега в офиса, като не сменям обувка, пак задължително избърсвам и минавам една боя. Иначе такава "красота" става с кожата...

# 34
Какво ще кажете за качеството на обувките в Дайхман?Аз само на детето съм купувала,доволна съм от детските обувки.Днес се спрях на две моделчета,едното на Грейсланд- тип трекинг боти,и едни от младежката колекция,тип кубинки.Проблемът при мен е,че стъпвам на пети,трябва ми хем здрава обувка,хем непромокаема за снежно време.

# 35
Какво ще кажете за качеството на обувките в Дайхман?Аз само на детето съм купувала,доволна съм от детските обувки.Днес се спрях на две моделчета,едното на Грейсланд- тип трекинг боти,и едни от младежката колекция,тип кубинки.Проблемът при мен е,че стъпвам на пети,трябва ми хем здрава обувка,хем непромокаема за снежно време.
Лично за мен при тях с цената се покачва и качеството. На Грейсленд по принцип са по евтини и красиви, но не толкова здрави, поне според мен. Мисля си, че тези на 5th Avenue (друга марка) са най-качествените, които можеш да намериш в Дайхман, те са и значително по-скъпи от Грейсленд.

# 36
Видях моделите на Пето авеню,но са скъпички.Мога да си позволя обувки до 60лв максимум,на Дайхман харесвам това,че дават два месеца гаранция.Трябват ми обувки за този сезон,едва ли ще изкарат два.Гледам има и модели на Делтекс на тази цена,купувала съм такива на детето,тази година ще ги носи за трета зима подред.Каквото съм взела детско проблеми съм нямала,надявам се с дамските или юношеските обувки също да е така.

# 37
  • София
Може би да си вземеш нещо с някакво токче, донякъде решава проблема с набиването на пети.
Аз от там  тип кецка/гуменка съм си взимала, на втория месец имаха дупка на петата.

# 38
  • Русе
Аз си взех Делтекс за мен, нещо като спортни боти. Но си пропускаха яко. Иначе са здрави, пак ще ги нося, но за тази зима съм си поръчала и Каримор. Дано излязат по-добри.

# 39
Там е работата,че с токче не мога да ходя.Цялата стелка на петите ми се деформира,явно проблема не е в обувките,а в начина ми на ходене.Каквато и обувка да взема ме кара максимум два месеца.От спортсдиректа си поръчах гуменките Слазингер,те заминаха на първата седмица.Освен споменатите от мен обувки гледах едни кубинки за 80лв в Дайхман,та имсе чудя.

# 40
  • София
Момичета, ето нашата домашна рецепта против петната от снега. Става за обувки от естествена кожа, защото трябва да пропива. Светли обувки потъмняват като мокри, а набука лъсва като лицева кожа. Така че ползваме само за тъмни обувки от лицева кожа.
Чист вазелин от аптеката 3 части : парафин от бяла свещ 1 част. Свещта се настъргва или нарязва на парченца и в метална кутийка направо на котлона се стапя заедно с вазелина. Като изстине сместа има консистенция на мас. Когато се ползва отново се стапя, затова е добре кутийката , в която се съхранява да е метална, с парцалче се нанася върху почистената обувка. Обувката се затопля над котлона и се втрива сместа докато попие напълно. Ефекта е такъв, че като попадне вода отгоре седи на капки и не може да попие в кожата. Не остават и бели петна при газене в сняг. Два пъти мазане през зимата са достатъчни. Обувката няма нужда и от боя.

# 41
Може и да има такива обувки, но в повечето случай ще е само реклама или начин за повдигане на цената. Преди години не беше проблем, като се намажат обувките с пача мас. Но къде ти сега да намериш? Ако все пак имате близки на село, попитайте.

# 42
  • Sunshine state
Аз по-добре да си взема нещо готово от магазина,дето ще изпълнявам целия този ритуал. А частта с нагряването на обувките на котлона хич не ми хареса.. baby_neutral

# 43
  • София
Обувката се държи на педя над котлона. Не я слагаш върху него Wink Толкова близо колкото да се стопи пастата, защото в момента, в който се нанесе, заради ниската температура на обувката, веднага се втвърдява. Просто колкото да се постопли и да пропие. Хубавото е, че не мирише тоя мазоч. Всичките естествени животински мазнини миришат. Sick

# 44
  • София
Може и да има такива обувки, но в повечето случай ще е само реклама или начин за повдигане на цената.
Какви? Непропускащи ли?
Има разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт