Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 209
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Тя е изпила няколко кутии лактана повръщането е от няколко дни не е от смяната му......то Педито ми каза да сменя млякото с фризовом за да спре да повръща......чудя се дали е възможно да повръща защото и давам витамин Ц заради хремата по една ампула на ден преди хранене newsm78

# 166
Тя е изпила няколко кутии лактана повръщането е от няколко дни не е от смяната му......то Педито ми каза да сменя млякото с фризовом за да спре да повръща......чудя се дали е възможно да повръща защото и давам витамин Ц заради хремата по една ампула на ден преди хранене newsm78

Пиша от телефона, затова ще съм кратка - фризивом на Павел много добре му понася. Той в началото също връщаше мляко и се запичаше. Сега нямаме такива проблеми. В него има някаква билкс, рожковец ако не се лъжа беше и тя е активната съставка. Няма проблем млякото да се приема постоянно, въпреки че пише че е лечебна храна Simple Smile

# 167

Пиша от телефона, затова ще съм кратка - фризивом на Павел много добре му понася. Той в началото също връщаше мляко и се запичаше. Сега нямаме такива проблеми. В него има някаква билкс, рожковец ако не се лъжа беше и тя е активната съставка. Няма проблем млякото да се приема постоянно, въпреки че пише че е лечебна храна Simple Smile

Ти как го приготвяш тук пише, че трябва да се разтваря във вода 75 градуса и после да се охлажда....а Дария е супер нервна ако трябва да чака млякото

# 168
Момичета на моя Алекс акото му е зеленикаво със черни петънца като черен пипер  #Crazy Дали може да е от кърмата премесена с кръв. Знам, че кръвта като се преработи от стомаха и става черно. На някой случвало ли се е,че се притесних.

# 169
  • Пловдив/София
Момичета на моя Алекс акото му е зеленикаво със черни петънца като черен пипер  #Crazy Дали може да е от кърмата премесена с кръв. Знам, че кръвта като се преработи от стомаха и става черно. На някой случвало ли се е,че се притесних.

при бебо също е зелено веднъж на няколко дни, също май ако дълго не сменим памперса зеленее. И има семки, тъмно зелени, чак черни не. А защо има кръв в кърмата, на мен това ми звучи по-притеснително от акото?

# 170
Защото ми разрани зърното и вчера повърна розовеещо мляко...затова съдя, че е от това евентуално, казаха ми уж че не е проблем.

# 171
Оф и аз да се оплача, надявах се, че нас сополите ще ни се разминат, но уви  Sad .Но то с това шантаво време, а и баткото постоянно носи от градината. Сега капя маример и слагам низита. Чудя се дали да дам и витамин Ц или е прекалено малък?  newsm78
Някой беше писал, че ще дава камомила. Може ли да сподели дали имаше някакъв ефект и колко дена могат да се дават?

# 172
silver_f, понеже аз бях с разранени зърна до скоро(сега само болезнени поради вазоспазми ) ще ти кажа какво изчетох.
Първо и много важно - при рани не важат общите правила за третиране на зърната!!! Висока хигиена се изисква, никакво мазане с кърма,а миене преди и след кърмене. Това е поради по-голямата опасност от развиване на инфекции( вкл. млечница). Споко, само звучи страшно! На мен най ми помогна кремът на Авент. С Лансиноха и Гармастана само временно оправях положението. А на дясната гърда имах дупка направо и вместо да пръска на струйки там кърмата сълзеше през тази "дупка".  Значи това кремче е около 25 лв, много по малко се слага, правех си компреси с памучни тампони за сваляне на грим. При мен от допир до всичко ме болеше и при разместването на сутиени, дрехи, подплънки ставаше ужасно болезнено. Затова залепвах върху обилно намазано зърно по едно тампонче и то си прилепваше. Капне ли малко мляко- мия и сменявам. Поради ужаса в първите дни след пране си гладех на силна пара и сутиените. Относно черните точки в акото- да, най-веоятно са от кръвта, която е погълнало бебето. Моите не са повръщали, затова не мога да те посъветвам как да постъпиш- ако искаш се свържи лично с някой консултант по кърмене и обясни подробно какво се е случило, за да те посъветва какво да сториш. При моите деца- при едното само имаше черни точки в 1-2 памперса. На мен ми казаха , че при отделно поемане на много малки количетсва кръв няма проблем. А имаш ли представа защо ти разранява зърната?

# 173
Момичета, ПОМОЩ! Имам ужасно болезнени хемороиди Sad Болката по време на изхождане е нетърпима, но най-лошото е че започна да ме боли и след това продължително. Даже сега не мога да спя от болка... Препоръчайте ми ефикасно мазило, моля

# 174
  • София, св. Троица
ЛЛЛ имам проблем със зърната, малкия ги разкърви и днес повърна розово мляко премесено с кръв. Дали е проблем това за него? Много ми щипят и ме болят, пак ги мажа с лансинох само връхчето на зърното, че да зараства какво друго мога да правя? Благодаря!

Здравей silver_f,
Много неприятна ситуация  ooooh! Момичетата са ти дали чудесни идеи за справяне с разранените зърна. Кръвта в кърмата обичайно не е проблем.

Наистина можеш да обърнеш внимание на това как засуква бебето, дали поема по-голямата част от ареолата, дали е обърнато корем-срещу корем, дали има плътен контакт между вас. Ако използвате залъгалка или биберони, може да е добра идея да се ограничат, колкото може повече. Мазането с ланолинов крем може да помогне. Също може да опиташ да направиш нещо като компрес върху зърното с торбичка със зелен чай. Може също така да опиташ и с торбичка от ментов чай. Ментовия чай увеличава еластичността на кожата, подобрява съпротивителните й сили и предпазва от нацепване. Това е ако се използва като профилактика, не е правено конкретно изследване как се отразява върху вече разранено зърно.
На много майки помага изцеждането на кърма оставянето й да засъхне върху зърното на въздух.

Ако намираш, че позата ви е добра, не използвате биберони залъгалки, добре е да се обърне внимание на причината за разраняването- дали бебето е здраво  (дали нослето не е запушено, на пример) и дали има къса юздичка на езика. Педиатъра на бебето би могъл да провери за наличие на къса юздичка.

Надявам се информацията да ти е полезна. Ще е чудесно да споделиш дали някои от горните идеи са имали ефект и при теб.

bouquet

# 175
ivelle, аз ползвам при нужда Цикатридина. Ползвала съм и Прокто-гливеол, но от Цикатридината съм много по-доволна. Ако получаваш обостряне на хемороидите от запек, препоръчват ти Лаксал. Мисля, че става и за кърмачки, поне така ми каза една фармацевтка. Попитай лекарката си.

Някой питаше как да си приучи детето пак да спи в креватчето, но не помня кой.  Embarassed Може да поставиш под главичката му някоя твоя тениска- да му замирише на теб. Друго, което можеш постепенно да правиш е следното- слагаш детето плътно до теб, като си седнала на легло/диван. Държиш му ръчичката, галиш го и т.н. Следващия път или след 1-2 пъти, ако е успешно това, леко се отдалечаваш и т.н. докато го оставиш в леглото. Може би ще се наложи да се навърташ наоколо. Аз като слагам децата да заспиват си намирам работа в/около тяхната стая и прихождам няколко пъти да им подавам биберонките или да ги погаля като промрънкат.

mama hrisi, аз и до сега съм отсъствала често от вкъщи,  а и за в бъдеще ще се случва. Налага ми се да цедя. Първоначално децата изядоха всичко, което имах замразено. Б започнала и да спирам цеденето и в един момент кърмата ми се урегулира и нямах какво да изцедя. Сега обаче съм започнала отново да покачвам количеството. Пия чайове( много съм доволна от кърмаческия чай на teekanne). Цедя с ръчна помпа Авент и една пълна гърда изцеждам за 3-4 минутки. Имай предвид, че ако не цедиш и не ти се препълват гърдите ще трябва предварително да започнеш да подготвяш някакви количества, защото иначе просто няма да можеш да изцедиш. Аз правя следното- цедя и веднага замразявам в стерилни контейнерчета от аптеката- тези за урина от 100 мл. Когато размразявам вадя в хладилника предварително или директно в стаята, ако ще се ползва в близките часове. След това затоплям в шишето, което е поставено в топла вода. След като е пито от шишето то може да бъде предлагано още от него в рамките на час-два. Ако ще ти се налага да оставящ детето само за 1 хранене то можеш да започнеш да цедиш по малко, ако детето си прави почивка през нощта в този интервал. Така след известно време ще ти се пълнят отново гърдите в този интервал и ще можеш да цедиш за следващия ден и да си го оставяш в хладилника. Това е от моята практика, а до колко е правилно не мога да кажа, та имай предвид това, което съм написала, но не го приемай като 100% препоръка за действие. Освен това си вземи подплънки, защото в часа за хранене докато не си покрай детето ще ти се понапълнят гърдите и може и да потекат. Съветвам те а поизцедиш малко, за да не ти е некомфортно и притеснено по време на лекциите. Успех ти пожелавам! Аз също ще уча(пак  Crazy ).

# 176
Суче само в една поза кръстосана люлка и досега не е имало проблем... но отскоро хареса беберона и си го търси. Може от това да ме разранява незнаех , че има връзка. Благодаря за отговорите!

# 177
silver_f, ако не ги храня заедно и аз обичам тази поза. Вече обаче са тежички и ми става некомфортно, ако нямам възглавница. Имам едно въпросче- това разраняване съвпада ли по време с момента в който ти се е регулирала кърмата? Ако е така, то може бебето да се адаптира към новото положение- от пълни гърди с много мляко към по-меки, при които трябва да полага повече усилия. Загледай го хубаво как суче, също опитай да усетиш какво върши със зърното ти- дали си помага с езиче и суче правилно или прави едни такива движения подобни на захапване.

# 178
Фиона благодаря за съвета-и аз имам ръчна на Авент но днес установих че почти нищо не мога да изцедя-от две хранения по 30 мл-Т.е бебе суче от едната аз (моят мъж ми помага)от другата.Ама голям зор, а после като прдложа тази гърда и беба на 1-2 засуквания преглъща-направо ми иде да се гръмна то от двата дена ще събера за едно хранене.А и лекциите са ми едни разпокъсани ,общо взето имам от сутри до вечер с 2 часови паузи посредата на деня, да не говорим че започвам в 7,30 повечето дни  Sad.И аз взех такива контейнерчета.Сигурно ще ми се налага да се прибирам до вкъщи и после да ходя пак особенно понеделник и вторник.Петък е най-лека програмата.Но нямам храна за бебка.И колкото да не ми се иска май-докато посъбера трябва да давам АМ-направо чак ме е яд на мене си-голяма идиотка съм-сега се чудя какво и по колко мляко да давам на 2 мес и четири дена сме..Е утре пак ще цедя.Някоя мама да продава ел помпа-че да пробвам и това.От всичкото нагоре това с цеденето не ми е никак приятно чувствам се като крава Sad Sad Sad Sad.Фиона Hug Hug Hug
Ана София ти имаш опит с цеденето-ти с каква помпа беше-нямаш ли някоя ел.за продаване Hug Hug Hug.Може пък с нея да стане Sad Sad Sad
Силвър бързо да се оправяш-гадна работа е това. Hug Hug Hug Hug
Пелтешка благодаря и на теб за съвета-сега ще пробвам с хомеопатия(водих беба при хомеопата на баткото)та да видим-дано и на нея този нетрадиционен метод и се отрази добре.Но ефекта за съжеление ще е бавен-6-10 дена и сега явно има изостряне на симптомите -защото и личицето и дупето и очето са в неописуемо състояние Sad Sad Sad
Днес съм много ядосана и разочарована от себе си-така че смятам да си лягам.Дано утре нещата с цеденето ми се получат

# 179
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте,налага ми се да се цедя и да давам от шише поне по един път на ден(иначе сме на 2,5-3 часов режим с едно хранене вечер от 22-04 спинка ,суче малко и после спи обикновено до 7-7,30 часа. Обаче установих че ми е много трудно цеденето тя суче от едната ,аз цеда от другата по не повече от 30мл.А после като предложа гърдата и на две цокания преглъща.Досега да чукна на дърво наддава добре, родихме се 4,100кг-изписаха ни 3,740 гр  а за 55 дена беше 5,300.См от 51 бяха 57,5.На хранене съм предлагала почти винаги само едната гърда .Пием вода и ползваме залъгалка само като заспива и после я плюе, а вода пие не повече от 30 мл на ден.Моля за съвет-знам че почнах късно с опитите за цедене-сега имам 50 мл-а понеделник ще трябва да дам от шише поне едно хранене,Щ е цедя и през нощта като се събуди, предполагам че след 6 часова пауза ще има повече кърма.Ако обаче не мога да изцедя  за храненето ще трябва да давам АМ-направо чак ми е гадно при положение че имам кърма,хубава помпа(ръчна на авент) и желани да сме изцяло на кърма -какво да правя, по колко мл(мляко да давам).Ще ми се налага да отсъствам всеки делничен ден,поне по едно хранене).
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт